ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar RealityNet.org 's toto

Nu op de chat
LaurensAanWAZIG, Realitynet
Nu online
365 gasten en 17 vaste bezoekers (Kaaasje, Nvy, Mollende_Moller, FrankLapidus, Mollenmania, Luc, Convans, Hadewychisdemol, hetoord, Marloezzel, Hulpmol, Tristan, Starlight, Daisy, SpacyColours, Lukie4, Bodejos)
Activiteitenagenda
Nu bezig
De Mol VIER Onderschriftenspel
Nu bezig
Wie is de Mol Online 2018
Binnenkort
Nieuwe RN GameNight
punaise

 

punaise
Alex van der Zouwen (Rozenburg, 1 juli 1986), bekend onder zijn artiestennaam Kraantje Pappie, is een Nederlands hiphopartiest en televisiepresentator.

Hij staat voornamelijk bekend om zijn unieke, vaak off-beat en overdreven manier van rappen. Van der Zouwen heeft een contract bij het hiphoplabel Noah's Ark en heeft daar tot dusver vijf (Crane I, Crane II & Guardian van de Real Shit I, II & III) albums en verschillende EP's en singles uitgebracht.

Inhoud

Van der Zouwen groeide op in Rozenburg in de buurt van Rotterdam en volgde de middelbare school in Zuidlaren en Groningen. Vanwege zijn succesvolle judocarrière woonde hij vervolgens een tijd in Haarlem.

De oorsprong van de naam Kraantje Pappie is onduidelijk. Van der Zouwen heeft in interviews verschillende verhalen verteld. Hij begon rond 2007 door mixtapes en optredens op te vallen in de hiphopgemeenschap. In 2007 won Van der Zouwen de Groningse hiphopcompetitie Before the Fame Awards waarmee zijn carrière als rapper van de grond kwam. Hij brak begin 2012 door bij het grote publiek met zijn debuutalbum Crane. Het album kenmerkte zich door middel van Van der Zouwens rijmtechniek in combinatie met de dubstep- en grimeproducties van het Groningse producententrio Noisia (aka Nightwatch).

Begin mei 2015 bracht Van der Zouwen ineens drie nieuwe albums uit, waarvan hij er een opstuurde naar fans van wie hij het adres had. Het is een trilogie, genaamd Guardian van the Real Shit. Op deze albums staan onder andere samenwerkingen met Jan Smit, Jiggy Djé en de Gelogeerde Aap. De albums waren ook een week gratis te downloaden. Bij elkaar telde deze 3 platen 39 tracks met allerlei verschillende artiesten zoals Jan Smit en Dope D.O.D.

Van der Zouwen bracht in 2012 en 2014 de eerste twee delen van het drieluik Crane uit. Het derde deel van deze serie wordt in 2016 verwacht.

Hij ontving verscheidene gouden platen voor onder andere de singles 'Waar Is Kraan' , 'Feesttent' en 'Handen Omhoog'
Televisie
In 2013 debuteerde Van der Zouwen als televisiepresentator en presenteerde hij samen met Geraldine Kemper het tweede seizoen van het programma The Next MC. Het jaar daarop ging Kraantje door met presenteren bij het televisienetwerk BNN. Hij maakte deel uit van de groep presentatoren van het Nederland 3-programma De Social Club Ook als presentator gebruikte hij de naam Kraantje Pappie.
 

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.301 seconden met 17 queries.