ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar RealityNet.org 's toto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
437 gasten en 16 vaste bezoekers (Convans, Claudia/Zwanee, Ruud2003, Loebas, Hulpmol, Zuurkool, Lo, Contraspion, molecula, Samchibi, Nick_Theunis, Conejo, AnnabelN, edwin0102, Jelsir, Naty)
Activiteitenagenda
Doe nu mee!
Wie is de Mol? Pool
Doe nu mee!
Wie is de Mol Onderschriften spel
Vanaf 5 Februari
Ranking the Forummers
Dit Voorjaar
Wie is de Mol Online 2018
Binnenkort
Nieuwe Realitynet GameNight

Lange Frans

punaise

Profiel

punaise


Lange Frans, pseudoniem van Frans Christiaan Frederiks, rapper

Geboren:
12 november 1980
Nationaliteit: Nederlands

Bekend van: rapduo met Baas B (o.a. Zinloos), presentator bij Veronica
 

punaise

Biografie

punaise
In 1997 richten Lange Frans & Baas B, die elkaar al jaren kennen omdat zij samen opgegroeid zijn in Diemen, na een freestyle sessie officieel de formatie D-Men op.

In 2003 doet Lange Frans mee aan de showcase van het MC-Battle toernooi SPITT in Paradiso. Lange Frans verbaast hier een groot deel van de Nederlandse rapscene met zijn freestyle kunsten. Uiteindelijk won hij de finale. In 2004 was Lange Frans weer aanwezig op het toernooi, maar ditmaal als host.

In 2004 brachten Lange Frans en Baas B als duo enkele singles uit. Hun tweede single Moppie werd een grote hit. Brace zong op dit lied het refrein. Hun derde single Zinloos, een protest tegen zinloos geweld, werd een nummer 1-hit aan het einde van het jaar. Op dit lied werd meegezongen door de zangeres Ninthe. Na de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004 werd het nummer Zinloos aangepast in twee coupletten. Het eerste ging over Theo van Gogh. In 2005 scoorden ze hun tweede nummer 1-hit met de titel Het land van. De plaat gaat over hoe het er in Nederland aan toe gaat. Het kwam in week 40 in de Top 40 binnen op nummer 1 als "de klapper van de week."

Nadat Lange Frans al op de radio debuteerde, maakt hij in 2007 zijn televisiedebuut. Eerst tijdens het programma Veronica Poker, en later gaat hij door met een politiek gericht programma op Veronica van Lange Frans, Lange Frans stelt Kamervragen.

Bronnen: wikipedia en veronicastory.nl
 

punaise

Quotes

punaise
Frans: "Het democratische proces is niet de meest geschikte vorm van zelfbestuur in dit geval." (aflevering 1)
Frans: "Ik had op mijn lippen kunnen bijten, maar ik zag dat het fout ging, dus dan zeg ik er wat van. Alle losse bamboe moet erbij, maar de groep vond het nodig om 2 uur lang te klootviolen voordat ze er achter kwamen." (aflevering 2)

Frans vindt het niet zo erg. "Goed voor haar toch? Eťn eruit is dichter bij de hoofdprijs voor de rest. Dus toedeledoki, arriverderci en lik me reet maar." (aflevering 2)

Frans en John bespreken het stemmen met zijn tweeŽn. Frans: "Ik denk dat ik voor onze Vlaamse tokkeles te direct ben. Ja ze schrikken een beetje van me.Dan moet ik vanaf nu, als ik het overleef, dan zal ik nu 10x na gaan denken voordat ik iets ga zeggen anders ben ik de lul eeeeh anders ben ik de pineut." (aflevering 2)
 

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.196 seconden met 13 queries.