Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Expeditie Robinson => Expeditie Robinson 2011 => Topic gestart door: klimmer op 19-10-2011, 14:55:16

Titel: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: klimmer op 19-10-2011, 14:55:16
Stel er zou in 2012 weer een nieuw seizoen van ER komen, wat zou jij wel of niet willen zien?

Ik: Ik zou geen BN'ers/BV'ers willen zien. Ook zou ik het leuk vinden als er wordt gestart met 18 spelers, 10 bij de samensmeltig en 3 in de finale.
En misschien wat grootsere proeven zoals stormbanen,races en proeven in het water.
Tot slot zou ik een cast willen zien die openstaat voor complotten en niet bang zijn om risico's te nemen om hun eigen plaats veilig te stellen.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: New Flame op 19-10-2011, 16:16:20
Op zich maakt het me niet zoveel uit of het bekende of onbekende mensen zijn. Er zou alleen een betere selectie moeten gebeuren, zodat enkel zéér gemotiveerde mensen meedoen. Het is altijd jammer en niet spannend, zeker in de grot had ik wat meer volharding verwacht.

De proeven vind ik nog steeds wel boeiend en goed gevonden. Ik zou die tussenstukjes van commentaar van de kandidaten tijdens de proeven wel wegknippen, zodat er volledig spanning opgewekt kan worden door de proeven op zich. De finaleproef moet zeer spannend en groots zijn.

Ik denk dat er dit jaar voldoende kandidaten zijn die bereid zijn tot complotten, maar het is inderdaad niet zo dat er een Marcel tussen zit zoals paar jaar geleden.

Wat ik goed vond aan vorig jaar: de eliminatieproef. Deze vond ik spannend en het geeft complotten niet zomaar vrij spel. Ik weet niet of ze dat dit jaar ook gaan doen.

Er zouden inderdaad wat meer kandidaten mogen aan meedoen, want er zijn toch altijd enkele die opgeven. =) De indeling van de kampen mag weer gebeuren op basis van een proef.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Miek37 op 19-10-2011, 21:15:33
1. Geen bekende Belgen of Nederlanders meer als kandidaten.

2. De financiele vergoeding die men nu naar verluidt ontvangt voor deelname zou in z'n geheel moeten komen te vervallen wanneer er wordt opgegeven om een andere reden dan ziekte of een ongeval.

Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: willy op 20-10-2011, 06:07:26
Het maakt me niet zoveel uit wat betreft BN of BB-ers, maar zou graag willen dat ER wat beter de kandidaten vantevoren zou screenen..
 (ik denk dan o.a. aan Freddy, Katerine, Do, Sylvia)
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: BlauweBoon op 20-10-2011, 14:30:37
Betere sreening zou ik ook wel waarderen. Zoals een Eddy die alleen goed is met in een boom hangen. Als ik iets in een boom wil zien hangen ga ik wel aapjes kijken in de dierentuin  ;)
Verder ben ik dat België vs. Nederland gedoe wel zat want het draait meestal uit op een complot van NL tegen Be of andersom.
Plotselinge spelers en eiland wisselingen gaan ook nergens over. Nu werd kamp Noord bevoordeeld t.o.v. hun keus om voor snelheid te gaan in de allereerste proef en dus weinig eten meenamen. Zuid koos bewust voor meer voedsel (dus sociaal gedacht) en dus een langzamere tijd. Door te wisselen van kamp kreeg Noord dus meer voedsel en Zuid minder.
Ik zou in 2012 ook graag zien dat de actieven, voedsel zoeken, hut bouwen, vissen e.d., beloond zouden worden want nu zijn de "losers" zoals Nico en Kobe al vanaf dag 1 bezig met complotten en sneuvelen de echte Robinsons vaak. Het kan misschien leuk zijn voor de kijkers maar ik persoonlijk vind het helemaal voorbij schieten aan het doel om te bepalen wie nu de echte Robinson is. Ik moet er toch niet aan denken dat "diva" Patrick straks overblijft, zonder ook maar iets toegevoegd te hebben, in de finale staat en bijv. Nicola niet.
   
Die eiland-raden met die 3 balletjes vind ik tot nu toe de beste oplossing en mag van mij blijven.
Eliminatie proef was vorig jaar idd ook wel top.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: essie75 op 21-10-2011, 08:19:22
Zorg in ieder geval ervoor dat de kandidaten beter gescreend worden.
Dus niet per se BN of BV ers, en dan liefst zo bekend mogelijk.
Het zijn overwegend dezelfde mensen die zich voor dit soort dingen lenen.
Patrick, Regina, Sebastiaan en volgens mij nog een aantal hebben zowel aan WIDM en aan ER meegedaan,
 het gekke is dat het me bij ER wel stoort dat er geen onbekenden meer meedoen.
nou ja bij WIDM stoort het wel, maar net iets minder, omdat de spelelementen in WIDM vanzelf al iets interessanter zijn, bij ER is de setting anders, daar ligt nog meer de nadruk op de karakters.
Dit jaar zijn er echt zoveel bij die opgeven, of zulke zuurpruimen zijn.
Katerine, Freddy, Sylvia, Do, Deborah hebben het allemaal opgegeven, alleen Sipke Jan moest opgeven terwijl hij nog verder wilde.
En dan dat gezeur van Patrick heel de tijd, eerst met Do en nu met Lauretta.
Alleen maar "zeur zeur zeur". Zouden die zelf nu inzien hoe het in beeld gebracht wordt?

Daarom zou het fijn zijn als er weer een seizoen komt met onbekende Vlamingen en Nederlanders. Of een soort mixvorm? Ik kan me nog de expeditie herinneren met Fatima die zwanger van het eiland moest, maar daar echt stuk om zat, of jennifer die met spoed naar het ziekenhuis moest.
Echt Robinsonwaardige kandidaten, zoals er zoveel waren in de afgelopen jaren, in de edities met bekende koppen vind ik dat een stuk moeilijker te bepalen, want wat is echt en wat is gescript/bedacht voor de camera. Bij onbekenden ben ik me daar altijd minder bewust van.
Expeditie Robinson heeft door de jaren heen zo'n schare trouwe fans, daar zijn er echt een heleboel van die het in dit geval een stuk beter zouden doen op een eiland t.o.v. bekende Nederlanders of Vlamingen
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: reaver op 21-11-2011, 16:51:33
- Geen bekende koppen of misschien een uitzondering van 2 per nationaliteit

- Een editie waar men alles zelf moet bouwen en niet een heel dorp ter beschikking krijgt of een hutje in de vorm van een zelfbouw-pakket.

- Terug back to basics zonder al te veel gedoe: beloningen bij proeven is goed maar 2 overnachtingen op een winnaarseiland zonder terug naar de volledige groep te keren is een beperking op het tactische element van het spel.

- Terug proeven die deftig uitgewerkt zijn, met duidelijke regels voor aanvang van de proef, ook de proef in 1 geheel laten zien dus ook niet met tussen commentaar van de kandidaten want dit breekt de spanning dusdanig.

- Indien men kansen geeft om terug in de expeditie te komen en ze werken met munten, moeten diegenen die weggestemd zijn hun munten inleveren.

- Geen omeletten meer als beloning  ::rofl::

- ...
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: LdHmolletje op 23-11-2011, 11:15:20
- Geen omeletten meer als beloning  ::rofl::

- ...
- überhaupt moet het winnaarseiland tegen het licht worden gehouden, want dat ging dit jaar wel heel erg ver, qua te winnen prijzen...
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Lexxan op 23-11-2011, 11:43:02
Geen overbodige luxe
Geen "Vips"
Geen onnozele plotwendingen bij de samensmelting ("Oh welkom... maar nu moet er iemand naar huis voor we werkelijk samensmelten O_O"
Geen andere twists die het spel ondermijnen.

Wat ik WEL wil:

Robinson proeven!

Immuniteitsmunten of één munt per kamp die alle stemmen ongedaan maakt.

Switch-ups

Een samensmelting waarbij NIEMAND vertrekt tot na de eerste individuele immuniteits proef.

18 personen

Gewone mensen, lieft gecast op hoeverre ze bereid zijn om voor de winst te gaan (geen mislukte avonturiers of dromers aub)

De Afvallersgrot, De Mangrove of een Afvallerseiland vóór de samensmelting, opdat een vroege exit een tweede kans kan krijgen. Een proef bij de samensmelting bepaald wie er terugkeert (liefst een proef die zo wat vanalles vergt: Inzicht, behendigheid, uithoudingsvermogen, strategie, vuurmaken, enz.)

Samensmelting met elf personen (10 overlevers van het éérste gedeelte +1 de winnaar van de grot). Jury van negen, twee finalisten.

De jury krijgt de kans om de finalisten vragen te stellen en stemt OP HET EILAND ZELF. Het lezen van de stemmen gebeurt live tijdens de reunie.

Eilandraden en Immuniteitsproeven gaan door tot de laatste twee! (dus: geen mensen die eruit vliegen door slecht te presteren tijdens een proef). Proeven worden gevariëerder, zodat iedereen de kans krijgt om er een te winnen.

Zwarte stemmen worden gegeven door de laatste weggestemde persoon, ipv door verloren proeven of erger, door hun eigen medekandidaten.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Nieky op 23-11-2011, 13:25:08
luxe
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: TheeZakje op 24-11-2011, 18:05:51
Inderdaad Lexxan, meer een beetje de kant van Survivor op!  ;)
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Art op 24-11-2011, 20:42:41
Geen bekende mensen en geen kopie van Survivor. Gewoon de ouderwetse Robinson.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: TheeZakje op 24-11-2011, 20:49:04
Survivor is in mijn ogen vele malen beter  ;) Al heeft het ondertussen ook wel minpunten gekregen. Maar de oldschool Survivor above all!  ::ok::

Wat ik niet wil zien in 2012: Winnaar laten bepalen door een proef.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: D*N op 24-11-2011, 23:50:47
minder luxe
geen BN'ers want ik wil zelf meedoen ::)
Niet de winnaar bepalen dmv een proef, finale-eilandraad moet terug komen!
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: LdHmolletje op 25-11-2011, 15:02:46
Geen munten weer, of een heel beperkt aantal, want dit jaar werd min of meer verpest door de vele munten...
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Emiel.B. op 25-11-2011, 16:25:22
weer winnaar bepalen door middel van een proef! Eindelijk een echte robinson bovenaan....
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Swifty op 25-11-2011, 18:26:12
Eens met Emiel. Liefst ook weer 2 proeven, zeker voor de samensmelting. Een winnaarseiland vind ik wel leuk, ook omdat daarmee dit jaar het stemmen bemoeilijkt werd. Maar alleen extra eten op winnaarseiland of de koffer of een goed bed is wel genoeg als prijs, niet alledrie die zaken.

Ik heb een proef met de veiling gemist (bied ik op munten of op eten?), en een echte eetproef was er ook niet dit jaar.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: sylvana81 op 25-11-2011, 19:02:58
proef voor immuniteit
proef voor eten etc.
meer spanning tijdens de proeven,
meer opdrachten
geen munten
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Da Wizz op 25-11-2011, 20:26:35
Wel:
- Immuniteitsmunten mogen blijven, maar misschien in iets mindere mate.
- Winnaar laten bepalen door een jury die bestaat uit kandidaten die tijdens de samensmelting zijn afgevallen (zoals vroeger in ER en in Survivor).
- Twee proeven per aflevering, één voor immuniteit en één voor eten/luxe/aangename dingen.
- Vanaf het begin af aan moet duidelijk zijn hoe je het spel kan winnen (dus door een proef of door een jury die bepaalt wie wint. Bij WIDM weet je ook dat je wint als je de laatste test het beste maakt, bij PE weet je ook dat je wint als je als eerste aankomt bij de eindbestemming ::))
- Een andere lokatie, we hebben tot nu toe alleen nog maar Maleisië, Panama en de Filipijnen gezien.
- Onbekende mensen en als het bekende mensen moeten zijn dan liever zo onbekend mogelijk. (nooit, maar dan ook nooit de Linda de Mol, Paul de Leeuw, Marco Borsato-klasse van bekendheid)
- Gevarieerde groep mensen: verschillende leeftijden, afkomsten, banen, sociale klassen.
- In geval van een gelijke aantal stemmen weer kijken naar vorige eilandraden zoals vanouds, mocht dat het gelijkspel niet oplossen dan een proef.
- Eddy en vooral Evi mogen nog altijd blijven!  ::ok::
- De grot/mangrove voor afvallers voor de samensmelting is ook wel leuke televisie.

Niet:
- De previews vlak voor een reclameblok die aantonen wat er na een reclameblok gaat gebeuren. Dit jaar deden ze dat goed, hopelijk blijft dat zo!  ::ok::
- Niet meer dan 20 kandidaten. 100 kandidaten was iets te veel van het goede  :P
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Dwaastoo op 29-11-2011, 16:19:20
NIET: BN-ers!
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Lexxan op 29-11-2011, 16:29:11
Survivor is in mijn ogen vele malen beter  ;) Al heeft het ondertussen ook wel minpunten gekregen. Maar de oldschool Survivor above all!  ::ok::

Wat ik niet wil zien in 2012: Winnaar laten bepalen door een proef.

Dit. Zo hard dit.

In ieder geval terug naar de "Oldschool" ER. Een back-to-basics seizoen, zonder twists zie ik ECHT wel zitten.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: FeniXII op 9-12-2011, 00:24:27
Wat wil ik NIET zien? ::niet-ok:: >:(

Vips die veel te gemakkelijk opgeven.
Een beslissende proef om de winnaar te bepalen.
Een overdaad aan eten.
Zwarte stemmen, indien het niet anders kan max. 1 zwarte stem, geen twee!Vage regels die ter plaatse bedacht lijken.
Hutjes met trossen bananen die rustig in de zon liggen te rijpen.
Expeditieleden die zomaar bomen beginnen om te kappen omdat ze te lui zijn om de vruchten er zelf uit te halen.
Immuniteitsmunten die je kan inzetten om de finale te halen, niks tegen de munten maar zorg dan ervoor dat die net voor de finale uit het spel zijn, enkel inzetbaar bij reguliere eilandraden.
Een of ander winaarseiland waar een groep van 3 à 4 personen zonder enige moeite kunnen samenspannen.


WEL ::ok:: ::tandpastasmiley::
Jury aan het eind!
Minder luxe, meer honger. >:D
Beter gemotiveerde BV's & BN'ers!
Meer kandidaten die het spel kennen en het dan ook durven te spelen.
Beter uitgedachte proeven.
Meer dan 1 proef per aflevering, eerst een Robinsonproef waarmee je voedsel of materiaal kan winnen (een voordeel voor het winnende team) en daarna een eliminatieproef, net zoals vroeger.
Meer denkspelletjes of tenminste als onderdeel van een proef waarmee anderen die fysiek niet zo sterk zijn ook de kans krijgen om te winnen.
Meer eilandraden met Evi, met alle respect maar de eilandraden met haar vind ik gewoonweg veel spannender, zij gaat echt tot op het bot.
Een ex-presentator/presentatrice die zich kandidaat stelt, Roos Van Acker of zo ... haha zou toch te gek zijn. Wel redelijk onmogelijk, Evi zou haar waarschijnlijk keihard bevoordelen.
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: klimmer op 30-12-2011, 15:56:08
ik heb eigelijk nog een paar punten die ik noemenswaardig vind.

-Introvideos van de kandidaten geschoten tijdens de eerste of tweede opdracht, anders kan je al zien wie heel erg ver gaat komen of wie niet.
-een afvallers eiland of de grot o.i.d. (moeten er wel kandidaten zijn die NIET zullen opgeven)
-misschien een aflevering waar de geliefden terugkomen, en die samen met de kandidaat moeten strijden voor een prijs/immunuteit
-dat voor het spel echt begint duidelijk wordt verteld voor de camera+kandidaten hoe de finale eruitziet en hoe je kan winnen (met eilandraad)
-Een reununie show met alle kandidaten +kans om via socialemedia een vraag te stellen
-NIET op tv gestemd worden maar op het eiland en in een liveshow wordt de uitslag voorgelezen
-extra lange eerste en laatste aflevering
-de kampen een naam geven en niet noord of zuid, of genoemd naar het eiland waarop ze leven
(misschoen wat meer Survivor-achtig)
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: willy op 1-01-2012, 01:45:37
Allereerst Gelukkig Nieuwjaar iedereen..   :)

Ik zou nog steeds VIPs wel willen zien..
De grot vind ik op zich wel een goed idee, maar mischien is het iets te extreem
Beter zou mischien zijn iets als een verliezers-eiland, waar één iemand uiteindelijk doorgaat..
Dan zou Sipke-Jan zich niet geblesseerd hebben, en zouden Freddy en anderen wél gebleven zijn
En inderdaad zou er wel wat voorzichtigheid betracht mogen worden met het intro-filmpje, ivm de spanning..
De 'volgende week !' vooruitblikken mogen wat mij betreft ook achterwege blijven.. ;)
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: klimmer op 1-01-2012, 20:36:50
Allereerst Gelukkig Nieuwjaar iedereen..   :)

Ik zou nog steeds VIPs wel willen zien..
De grot vind ik op zich wel een goed idee, maar mischien is het iets te extreem
Beter zou mischien zijn iets als een verliezers-eiland, waar één iemand uiteindelijk doorgaat..
Dan zou Sipke-Jan zich niet geblesseerd hebben, en zouden Freddy en anderen wél gebleven zijn
En inderdaad zou er wel wat voorzichtigheid betracht mogen worden met het intro-filmpje, ivm de spanning..
De 'volgende week !' vooruitblikken mogen wat mij betreft ook achterwege blijven.. ;)

mijn mening is dat ze wel kunnen blijven, mits ze goed zijn gemonteerd, je zag vaak al wie immuniteit had gewonnen.

Wat ik wel vind dat kan worden wegelaten is het commentaar van de kanididaten tijdens de opdrachten, want die kunnen ook al veel voorspellen.

-wat misschien een leuke twist zou kunnen zijn is een ''exile island'', waar iemand van het verliezende team naar toe wordt gestuurd en waar bijv. immuniteitsmunten te vinden zijn o.i.d.
-en aangezien veel bn'ers in beide seizoenen hebben opgegeven zou ik zeggen doe 18 personen ter compensatie van de opgevers.
-ik zou zelf het leuk vinden als de tijd op het eiland weer 48 dagen wordt i.p.v. de 31 afgelopen 2 seizoenen, maar dat wordt denk ik moeilijk met de ''vips''
-de proef voor de samensmelting wordt in beide kampen iemand weggestemd en kan uit ieder kamp iemand individuele immuniteit winnen

Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: reaver op 2-01-2012, 03:42:34

-ik zou zelf het leuk vinden als de tijd op het eiland weer 48 dagen wordt i.p.v. de 31 afgelopen 2 seizoenen, maar dat wordt denk ik moeilijk met de ''vips''


Mogelijk ook de grootste oorzaken waarom ik de vip edities bagger vind, 14 dagen langer dat is pas uithouding!
 
Dan die grot:

Ik vind de grot wel een goede plaats om als 'exile island' te gebruiken. Zijn we ook ineens die 'robinsonwaardigheids'-stempeltje kwijt omdat er een of andere kandidaat een paar nachten na elkaar er heeft moeten doorbrengen...

Want de 9 dagen van Tanja, sorry maar ik vind het nog steeds overroepen. ::jaja::

Voor mensen die al serieuze zwarte sneeuw in hun leven hebben gezien op straat is dit een joekel van een hotel.
80% van de samensmelters van de afgelopen jaren (voor de vips) zouden ook makkelijk 2 tot 3 weken in die grot gezeten hebben zonder aarzelen.

Afvoeren die VIP-only handel en maak die expeditie terug ruw en hard zoals ze vroeger was. 


Desnoods de grote bekken hier op het forum
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
meenemen in de selecties die lekker hard anti-VIP zijn om al spanningen op dag 1 te hebben  ::jaja::
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: Dwaastoo op 2-01-2012, 09:46:08
[...] om al spanningen op dag 1 te hebben  ::jaja::


Jij op het eiland zou sowieso al spanningen op dag 1 kunnen geven Reaver als ik diverse draadjes hier zo eens doorlees ::rofl:: :P O ja...en een gelukkig nieuwjaar :)
Titel: Re: Wat zou jij wel/niet willen zien in ER 2012
Bericht door: reaver op 2-01-2012, 13:05:25
Jij op het eiland zou sowieso al spanningen op dag 1 kunnen geven Reaver als ik diverse draadjes hier zo eens doorlees ::rofl:: :P O ja...en een gelukkig nieuwjaar :)

 >:D >:D >:D