ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
230 gasten en 7 vaste bezoekers (FrankLapidus, Tristan, kwkw, LdHmolletje, Daisy, de_witte, TimvDons)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online
punaise

 

punaise
Wordt Dio, Bertie of Thomas de winnaar van Expeditie Robinson 2016? Deze vraag staat centraal in de laatste aflevering van dit seizoen. In een gala-achtige setting in de Undercurrent in Amsterdam ontmoeten de deelnemers van dit seizoen elkaar. Geen zwembroeken en bikini’s, maar avondjurken en smokings. Al snel worden de drie finalisten erbij gehaald.
Voordat er overgeschakeld wordt naar de finaleproef, wordt er even kort gesproken met de kandidaten. Kokosnootkoning Bartho, de JayJay-controverse en het imago van Dave Roelvink zijn onderwerp van gesprek. Ook zien we een bezoek van JayJay aan boerin Bertie en blijkt deze onwaarschijnlijke vriendschap zich ook naast afvallers(w)eiland voor te zetten.
Maar dan breekt het moment aan waarop iedereen wacht: de finaleproef. Een zesdelige proef, waarbij één van de drie kandidaten halverwege zal afvallen. Voor het eerste onderdeel hangen voor iedere kandidaat dertien bamboestokken aan een touw en één voor één vallen de stokken naar beneden. Wie een stok vangt, mag door naar het tweede deel. Dio weet al snel een stok te vangen. Thomas is de volgende, één stok eerder dan Bertie.
Dio weet zich snel door het tweede deel van de proef te manoeuvreren: een touwbrug. Bertie haalt op dit onderdeel een stuntelende Thomas in. Keer na keer valt de wielrenner in het water, maar ook hem lukt het uiteindelijk om de overkant te bereiken. Bij het derde onderdeel moet een kist (met daarin een zilveren kogel) door een doolhof worden gehaald, zodat de kist van een touw gehaald kan worden. Dit verloopt voor ieder eigenlijk zonder problemen en in dezelfde volgorde als ze aankwamen bij de derde proef, beginnen de deelnemers aan het vierde onderdeel.
Een zilveren kogel moet (door middel van een soort evenwichtsbalkje) door een doolhof geloodst worden. Dit gaat moeizaam. Dio, Bertie en Thomas lukt het niet om het balletje aan het einde van het doolhof te brengen en de wanhoop slaat toe – tot dat Bertie plots de kogel heeft en de proef mag voorzetten. Dio vs. Thomas, “het duel van de expeditie”. Wie laatste eindigt bij dit onderdeel van de proef, ligt uit de expeditie. Uiteindelijk wint Dio en ligt Thomas uit het spel. Voor Thomas werd Robinson zonder epo geen epos.
In het vijfde onderdeel moeten kokosnoten doorgehakt worden, zodat de melk in een buis gegoten kan worden waardoor er een sleutel vrijkomt. Bertie heeft een voorsprong qua tijd en hakt er flink op los. Dio komt later aanzetten. God leek even aan Dio’s kant te staan, want hij had een volle kokosnoot, maar gelukkig bleek de goddelijke entiteit niet partijdig, want Dio’s volgende kokosnoot bevatte geen melk. Bertie pakte de sleutel en begon als eerste aan de het finale finaleonderdeel.
Een katapult, kogels en drie doelwitten. Wie als eerste zijn doelwitten kapot wist te katapulteren mocht zichzelf winnaar noemen van Expeditie Robinson 2016. Zoals in de uitleg van de proef al te zien was won uiteindelijk de kandidaat met de groene (i.p.v. rode) vlaggetjes om de doelwitten. Bertie had een kleine tijdsvoorsprong, maar Dio mocht niet veel later ook aan dit onderdeel beginnen. Bertie schiet als eerste een van haar doelwitten stuk, Dio niet veel later ook. Bertie schiet haar tweede doelwit stuk, Dio niet. En dan wordt er nog een doelwit geraakt: Bertie Steur wint Expeditie Robinson!
De Zeeuwse boerin, die in totaal één eilandraad heeft meegemaakt, is degene die deze titel op haar naam mag schrijven. Bertie, van harte gefeliciteerd, je hebt het verdiend!  Bravo!

Tot volgend jaar!
 

Reality Net - Realitynet.nl is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.204 seconden met 13 queries.