ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
231 gasten en 5 vaste bezoekers (Test, wouterv, Fabiann, de_witte, Miek1999)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online
punaise

 

punaise
Lex Uiting (Venlo, 24 augustus 1986) is een Nederlands verslaggever, zanger, radio- en televisiepresentator.


Uiting begon zijn carrière bij Omroep Venlo en Maasland Radio. In 2005 ging hij bij BNN aan de slag. Hij werd verslaggever bij BNN United op Radio 1. Later werd hij 3FM-verslaggever voor het programma Wout! van Wouter van der Goes en vervolgens voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in de Coen en Sander Show. Na zijn periode bij BNN stapte hij in 2007 over naar de VARA. Daar ging hij aan de slag als presentator van het jongerenconsumentenprogramma Kassa 3, op Nederland 3. Bij de VARA werkte Uiting daarna als verslaggever en sidekick voor het programma Stenders Eetvermaak van deejay Rob Stenders, en was hij een van de Jakhalzen in het programma De Wereld Draait Door.

Uiting is te horen als columnist/reporter in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. Hij maakt dagelijks de rubriek 'Gaat-ie Mee Of Zegt-ie Nee', waarin verzonnen feiten worden voorgelegd aan BN'ers. De vraag is dan of ze 'meelullen' of dat de prominent eerlijk zegt 'er niets vanaf te weten'. Sinds 2009 presenteert Uiting Kinderen voor Kinderen op Nederland 3 en was hij te zien in het journalistieke/satirische programma Rambam, ook op Nederland 3. In 2016 deed Uiting samen met 3FM dj Frank Van Der Lende mee aan het programma "De Tafel Van Taal".

Naast zijn radio- en televisiewerk zong Uiting tien jaar lang in de Venlose dialectband (zoemaar), die in 2012 werd opgeheven. In 2011 werd hij onderscheiden met de Priés Veur 't Limburgs Leed voor de debuutplaat Wiéd Weg Van De Waereld. In 2011 maakte Lex een speciaal lied voor het Venlose Zomerparkfeest. Met zijn band opende hij dat jaar het festival. Uiting schreef voor (zoemaar) onder andere de liedjes 7.03, Truuk, 30, Diék & Degelik, Noëit Miér Nao Hoés en Wae Winter. Uiting schreef in 2014 speciaal voor het huwelijk van zijn broer het lied Vanaaf vandaag. Het liedje werd opgepikt door Giel Beelen, 100% NL en Q-Music en bereikte de eerste positie in de iTunes Top 100
 

Reality Net - Realitynet.nl is een dochter van
RealityNet © 2000-2018 | Privacybeleid
ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.181 seconden met 13 queries.