Regels kunnen buigen en zelfs breken

 

Regels kunnen buigen en breken.
Al in een vroeg stadium moeten kinderen leren omgaan met regels. Zo kennen we allemaal wel het fenomeen van straf als je de regel overtreedt, bij hoge uitzondering bestonden er op scholen nog lijfstraffen ( Helaas was dat op mijn school meer regel dan uitzondering ).

Kinderen komen ook buiten de school in aanmerking met regels; in het verkeer, maar ook in datgene wat zij vrije tijd noemen zijn er tal van regels. Bij het straatvoetbal was het altijd drie corners penalty, of bij het knikkeren was het met of zonder houds ( Wat is nu een spel zonder echte winst, dan kun je net zo goed niet spelen)

Ook als puber zijn er regels, bijvoorbeeld over hoe laat je thuis mag komen en zaken als ene brommer als je voor je 16e niet gerookt hebt.

Zelfs als je eindelijk van de schoolbanken verlost bent zijn er nog overal regels te vinden. Gelukkig leer je met het ouder worden dat bepaalde regels wel en bepaalde regels niet kunnen buigen zonder gebroken te worden.([i}Is het dan toch waar dat verstand met de jaren komt[/i].

Het geheel aan regels bepaalt de levensvreugde en op het moment dat ik wist dat leven naar andermans pijpen, niet mijn ding was en ik me niet wilde laten breken onder het juk van deze maatschappij, ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen leven met mijn eigen regels(Zucht waren die er dus nog steeds  :o)

Ook op een onbewoond eiland zijn er regels
Onze vrienden op Kelappa en Qual spelen een spel en als er iets bij een spel hoort zijn dat regels.Binnen het spel spelen ze vaak een spel met steeds andere regels. De regels van het spel Expiditie Robinson mogen bekend zijn. De spelregels die elke deelnemer voor zichzelf heeft zijn echter ongeschreven. Zo probeert Jutta zo onopvallend mogelijk haar meningen te formuleren om maar niet onnodig het risico te lopen afgeschoten te worden ( Ach schieten is niet de manier van Gio, een machette tussen de ribben is veel effectiever. ).

Ik vind de eigen regels van de deelnemers om het spel te spelen een extra dimensie geven aan het spel. En het tussentijds wijzigen van regels door Exp Robinson zelf is dus ook niet nodig. Spijtig dat het dan toch gebeurd.

Regels kun je buigen, maar buig je ze tever dan breekt het geheel en valt alles in duigen.
Wat gebeurde er deze week
 • Een ongeschreven regel is dat je de video op tijd inprogrammeert om niet de eerste 10 minuten te missen  >:(
 • Tijdens het eerste spel zijn de regels duidelijk , het gaat om tactisch inzicht
 • Het wordt dus een spel met 5 kippen zonder kop en 1 Zen-Boedhist die de wereld als zijn schaakbord ziet.
 • Het wordt dus een spel waarbij iedereen in de pan gehakt wordt (Vraag is of Gio ook uit die pan zal snoepen )
 • Bjorn laat nog maar eens zien dat liegen ook een vorm van het spel spelen is(Al zal hij wel weer zeggen dat er verschillende definities zijn van de armoede van eiland Timo)
 • )
 • Langzaam begint er barsten te komen in de groep. Vooral de positie van Gio staat centraal, voor de dames is hij iemand die veel eet, voor de heren iemand die veel laat eten.
 • Op Qual verraadt Bjorn sjamaan Geert en dueleert met Ryan.
 • Op de evenwichtsbalk zijn het meer de woorden van Bjorn die indruk maken dan zijn evenwichtskunsten.
 • Bjorn geeft ons bij zijn afscheid nog een wijze les mee "we moeten blij zijn met alles wat we hebben
 • Gio denkt Lang na over wie in de prijs mag delen, maar kiest tactisch en verenigt een moeder met haar kind. (In hoeverre hij hiermee Franca probeert te lijmen is de vraag )
 • Ook Ryan leert het geluk kennen op Qual en ziet de finale aan de horizon flikkeren (Hier is duidelijk sprake van een hallucinatie door onderveoding, hetgeen aan de horizon te zien is de zon)
 • Ilona drinkt met haar billen bloot, melk uit een kokosnoot (en wordt vanzelf groot)(Nog wat doordrinken , meiske )
  [li]Hoewel Judge nog stiekum wat krachtvoer tot zich neemt, is het wederom Robin die de immuniteitsproef wint (Het was wederom iets met fysica ipv fysieke kracht en dat is een kolfje naar de hand van onze dappere Zorro )
 • De dames weten dat het wel eens tactisch spel kan worden en als zij op Judge stemmen en de mannen op 1 van hen, is het Judge die weg zou moeten
 • Deze stelling is echter buiten de mensen van exp robinson gerekend: zij buigen de regels en Robin kan zijn immuniteit afstaan voor een extra stem
 • Robin beseft dat NU immuniteit niet opweegt tegen de komende 3 weken 3 dames weg te stemmen.
 • Hoewel een man een vrouw een lady kan vinden , is dat geen garantie dat hij niet op haar kan stemmen
 • Zelfs als een man zijn spreekwoordelijke petje afneemt voor de lady, is dat nog geen reden om niet op haar te stemmen (Alles is geoorloofd in de liefde, de oorlog en bij expeditie Robinson.)
  en weer moet er iemand weg
  Ook deze week ontkwamen de deelnemers niet aan de eilandraad. (Het is ook erg moelijk daaraan te ontkomen als jezelf mede die eilandraad vormt.) De heren overlegden duidelijk op wie ze zouden stemmen en hoewel Gio zei niet op Franca te willen stemmen en Judge haar een echte lady vond, was het toch Franca die het eiland moest verlaten. (Met dank aan de regie van Expeditie Robinson, die hiermee het lot voor de overgebleven dames al redelijk in handen heeft genomen.)  PS Zoals alijd zijn dit maar woorden die de persoonlijke mening vormen van iemand die duidelijk door een gekleurde bril naar de feiten kijkt. Dat de werkelijke afspiegeling wel eens ergens in het midden kan liggen, is zelfs mij niet vreemd.