Kaj Gorgels

Presentator ER

Kaj Gorgels (Rotterdam, 8 september 1990) is een Nederlandse televisiepresentator en youtuber. Hij kreeg bij het grote publiek vooral naamsbekendheid door zijn deelname aan het achttiende seizoen van Expeditie Robinson.Gorgels begon zijn carrière in 2012 op YouTube, waar hij bekendheid verwierf met zijn imitaties en sketches op zijn eigen kanaal Kaj's Typetjes. Later begon Gorgels met het maken van vlogs over zijn eigen leven. Zijn kanaal heeft inmiddels de 100.000 volgers behaald.

Vervolgens verscheen Gorgels in 2015 als reporter voor het online Veronica-programma Bonobo's en als presentator voor het YouTube-kanaal TotoNederland, dit deed hij tot 2017. Sinds april 2016 is Gorgels te zien als een van de vaste presentatoren van het YouTube-kanaal van RTL genaamd Concentrate. Hier presenteert hij verschillende series waaronder Judge me niet en Kuuroord Kaj & Kaj.

In 2017 maakt Gorgels zijn televisiedebuut: hij vormde samen met John Williams een presentatieduo voor het programma SOS: Mijn vakantie is een hel. Datzelfde jaar was Gorgels een van de deelnemers van het achttiende seizoen van het RTL 5-programma Expeditie Robinson, hij behaalde de finale. Gorgels was eenmalig samen met Monica Geuze te zien in het programma Een goed stel hersens. Later dat jaar was hij ook te zien in het programma Celebrity Stand-Up.

In het voorjaar van 2018 was Gorgels als presentator te zien in de Videoland programma's De beste verleiders en I Love You Tattoo. Tevens was hij een van de deelnemers aan het RTL 4-programma Superstar Chef. In 2018 en 2019 presenteerde Gorgels samen met Yolanthe Sneijder-Cabau het programma Temptation Island VIPS. In september 2018 was Gorgels te zien als social media coach op The Talent Academy van The Talent Project op RTL 4. In oktober 2018 won hij de Televizier Aanstormend Talent Award op het Gouden Televizier-Ring Gala 2018. In het najaar van 2018 vormde Gorgels een presentatieduo met Miljuschka Witzenhausen voor het RTL 4-programma Decembernieuws.

In januari 2019 werd bekendgemaakt dat Gorgels het programma Expeditie Robinson gaat presenteren en hiermee het presentatiestokje overneemt van Dennis Weening.

Sinds 2020 presenteert Gorgels het programma Temptation Island: Love or Leave samen met Monica Geuze.

In het najaar van 2018 werd bekendgemaakt dat Gorgels in 2019 zijn eigen theatershow lanceert met de naam effe relativeren. Onder die naam lanceerde Gorgels in 2020 ook een podcast waarin hij met zijn gasten een vrij gesprek voert over verschillende, niet vooraf vastgestelde thema's.