Hiukwan verloor de laatste proef van Hans

Hiukwan - de morele winnares?

Swifty
Hiukwan was bij de eerste aflevering opvallend aanwezig. Bijna werd ze weggestemd die eerste aflevering, maar dan ontdekken zij en de anderen van Kamp Zuid een waar kooktalent in haar. Na tien dagen wordt ze benoemd tot meest waardevolle vrouw van het kamp, en mag ze uit eten met Hans, Yin en Geert T. Dit etentje is van groot belang voor het verloop van Expeditie Robinson 2008.
De vier companen halen allemaal de samensmelting, en spreken af niet op elkaar  te stemmen. Daarnaast spreekt Kamp Zuid af om 3 eilandraden lang niet op elkaar te stemmen. Vrij gemakkelijk haalt Hiukwan dan ook de laatste vijf. Dan echter besluiten Hans en Yin dat ze weg moet. Hiukwan ziet maar één uitweg: Sharon overhalen om met haar op Geert T te stemmen.
Dit snode plannetje lukt, en de dames glunderen, hoewel ze beseffen dat één van hen de volgende afvaller zal zijn.
Gelukkig voor Hiukwan volgt juist op dat moment de eetproef, die ze glansrijk wint. Hierdoor verdient ze een plek bij de laatste drie.
Haar tegenstanders Hans en Yin maken het Hiukwan niet makkelijk de laatste week van de expeditie. Ze zou niet Robinson-waardig zijn, het spel gemeen hebben gespeeld. De balkproef weet ze niet te winnen, en in de laatste proef moet Hiukwan het opnemen tegen Hans. Hans ligt gedurende de hele proef licht voor, maar heeft niet het complete voorbeeld van de eindpuzzel. Hiukwan wel, maar helaas, ze weet toch niet de puzzel als eerste op te lossen. Daarmee wordt ze derde in Expeditie Robinson 2008. Tijdens de finale show heeft ze echter wel het publiek achter zich staan, ze krijgt een heel verdiende staande ovatie.