Geert D werd weggestemd in aflevering 7

Geert: een man met kloten

Swifty
Geert D, de Geert van Kamp Noord, is vanaf aflevering 1 duidelijk aanwezig. Hij had het geluk aan Yin vastgeketend te zitten, en had die eerste week direct een goed contact met haar. Vanaf de tweede week veranderde dat echter, en trok Yin meer naar Hans toe. Dit leidde tot een aantal pittige discussies met Geert, waarbij Geert zich kleurrijk wist uit te drukken.
In het kamp is Geert een harde werker, hij helpt goed mee met de bouw van de hut, gaat mee op expeditie en maakt wasknijpers voor de drooglijn.
Helaas gaat het aan het einde van de eerste week mis tijdens een excursie. Geert merkt niet dat hij de bijl verliest. Pas na terugkomst in het kamp mist hij de bijl, en dan gaat hij terug om te zoeken. Jammergenoeg is de bijl nergens meer te vinden. Dit verlies wordt hem door zijn kampgenoten sterk kwalijk genomen.
Als de samensmelting nadert, ziet Geert een kans om van Yin af te raken. Samen met Sharon en Kyra betrekt hij Sarah in hun plan om op Yin te stemmen. Sarah gaat niet mee met zijn plan, en vertelt het door aan de anderen. Yin roept Kamp Noord tot de orde, en laat Geert inzien dat niet zij, maar hij had moeten vertrekken, als Kamp Noord niet eensgezinds stemt.
Geert is een vechter, hij geeft zichzelf helemaal tijdens de proeven. Na de samensmelting voelt hij dat immuniteit noodzakelijk is om in het spel te kunnen blijven. Helaas is Yin sterker bij de eerste individuele proef. En ook de immuniteitsmunt vindt Geert niet. Met vijf stemmen tegen hem op de Eilandraad betekent dit dat Geert D Expeditie Robinson 2008 moet verlaten.