Yin

De winnares!

Swifty
De half-Maleisische Yin voelt zich thuis op de eilanden van Expeditie Robinson 2008. Ze is vanaf het begin een harde werker in het kamp.
Op dag 11 van de expeditie wordt ze, samen met Hans, verkozen tot meest waardevolle kampgenoot. Ze mogen uit eten met Geert T en Hiukwan van het andere kamp. Dit etentje bepaalt sterk het verdere verloop van de expeditie. De vier beloven om niet op elkaar te stemmen.
Vanaf het begin stemmen Hans en Yin hetzelfde op de eilandraden, en ze blijken er zeer bedreven in om de kampgenoten te bewegen op hun keuze te stemmen. Daarnaast is Yin zeer sterk in de proeven, ze wint de meeste proeven van deze reeks.
Pas als ze afgevallen zijn, vermoeden de expeditieleden iets van de complotvorming. Alleen Hiukwan weigert zich neer te leggen bij de stemmen van Hans en Yin. Zij biedt het meeste verzet, maar legt het op de evenwichtsbalk toch af tegen Yin.
Nog nooit was een laatste eilandraad zo vijandig jegens de finalisten. Hoewel de aversie vooral tegen Hans groot is, kiezen de expeditieleden kunnen toch ook niet voor Yin als winnares. Eigenlijk wel begrijpelijk, vindt Yin, ze voelt zich niet absoluut de beste. Met name Prince en Kyra zouden sterke tegenstanders zijn geweest.
Uiteindelijk moeten 81 oud-deelnemers van Expeditie Robinson de beslissing nemen. Achtenvijftig van hen stemmen op Yin, en daarmee wint Yin Expeditie Robinson 2008!