Hans wint alle spellen die hij speelt?

Swifty
Ondernemer Hans stelt zich aan het begin van Expeditie Robinson rustig op. Hij is bijzonder fanatiek in de proeven, en een harde werker in het kamp. Hij is ingenieus in het bedenken van vallen, al duurt het tot de laatste week voordat er een varaan in trapt.
Op dag 11 van de expeditie wordt Hans, samen met Yin, verkozen tot meest waardevolle kampgenoot. Ze mogen uit eten met Geert T en Hiukwan van het andere kamp. Dit etentje bepaalt sterk het verdere verloop van de expeditie. De vier beloven om niet op elkaar te stemmen. Vanaf het begin stemmen Hans en Yin hetzelfde op de eilandraden, en ze blijken er zeer bedreven in om de kampgenoten te bewegen op hun keuze te stemmen. Met de immuniteitsmunt op zak, en door het winnen van een een aantal proeven, lijkt niets Hans meer in de weg te staan bij zijn jacht op winst. Want winnen wil Hans, hij wil ieder spel dat hij speel winnen.
De kampgenoten hebben het lang niet door. Pas als ze afgevallen zijn, vermoeden de expeditieleden iets van de complotvorming. Alleen Hiukwan weigert zich neer te leggen bij de stemmen van Hans en Yin. Zij biedt het meeste verzet, maar in de laatste proef weet Hans haar toch te verslaan.
Bij de laatste eilandraad krijgt met name Hans de rekening van zijn fanatisme gepresenteerd. Nog nooit was een laatste eilandraad zo vijandig jegens de finalisten. De expeditieleden kunnen geen keuze maken, en uiteindelijk moeten 81 oud-deelnemers van Expeditie Robinson de beslissing nemen. Helaas voor Hans wint hij niet Expeditie Robinson 2008.