Expeditie Robinson 2008 - Quotes

Quotes aflevering 7

Goyathlay
Poppenspeler Hans denkt alle touwtjes stevig in handen te hebben: “Tot op heden beheers ik het spel gewoon heel erg goed, Geert gaat er als eerstvolgende uit. En ik weet ook dat daarna Sarah of Kyra zal volgen.”

Zandvlooien en mieren maken van de grond geen aangename slaapplaats, Geert D zoekt het daarom hogerop: “Mij niet gezien, je kunt allemaal de boom in maar ik ga den boom in.”

Hans vindt dat nogal passend: “Ik vind dat Geert ook wel in een boom past.”
De op de grond slapende Sharon was een gewild slachtoffer: “Ik ging liggen en ik zat meteen al onder allemaal rode mieren, die prikken je meteen lek en dan begint alles te kriebelen.”

Yin maakt haar even duidelijk waarom: “Jij hebt op dat mierennest geslapen”

Daarmee is het mysterie opgelost voor Sharon: “Ja nu snap ik het!”

Kyra waarschuwt Sarah voor de beruchte tafel alliantie: “Ik begin het gerucht te geloven dat de vier van die tafel toch wel kleine afspraken hebben.”
De nieuwe zwembroek van Hans is twee maten kleiner, Hiukwan speculeert over de oorzaak: “Ik weet niet of z’n inhoud twee maten is gekrompen.”

Yin is helemaal weg van de zwembroek: “Hans heeft gewoon een ongelofelijke mooie, nieuwe, sexy, strakke zwembroek aan.”

Geert D voelt de hete adem van de tafel alliantie in zijn nek en gaat zich volledig richten op het behalen van immuniteit: “Vanavond is de eilandraad. Voel ik me bedreigd? Tuurlijk voel ik me bedreigd. Dat was voor mij al een stimulans genoeg van: mannekes ik ga er voor de volle honderd procent voor.”

De verborgen immuniteitsamulet is voor Hans van groot belang in de eindfase van het spel: “Voor een heleboel anderen is de amulet in het spel blijven of niet, voor mij is de amulet winnaar worden of niet.”

Geert D heeft ondertussen al een zoektactiek gekozen: “Zo als een kip gaat scharrelen achter een worm zo ga ik achter die amulet aan zoeken.”
Hiukwan gebruikt haar gevoel en helderziendheid voor het lokaliseren van de immuniteitsamulet: “Ik heb het gevoel dat hij ergens hangt ofzo…..aan een touwtje.”

Geert D moet noodgedwongen zijn zoektocht onderbreken wegens andere behoeftes: “Jaaa! Haaa! Haaa…Ik moet gewoon kakken. Past op!”

De zoektocht naar voedsel gaat ook nog steeds verder, Kyra probeert kokosnoten de boom uit te praten: “Kom op, val.”

Sharon valt ten prooi aan de kokosnoot: “Jaaa… Whaaaaahaaaahaaaa… oooh… aaah... aaah…”
Kyra hoopt dat het niet tevergeefs was:Die kokosnoot moet gewoon smaken anders hebben we al die moeite gedaan voor een vieze kokosnoot. Dat is gewoon stom.”

Fijnproever Hiukwan vindt de smaak tegenvallen: “De kokosnoot is niet zo lekker, hij is te jong.”

Geert D wordt in het nauw gedreven en voelt de klauwen van zijn kampleden: “Ik voel me bij mijn kloten gepakt.”

De verborgen immuniteitsamulet wordt gevonden door Hans en dat was voorbestemd: “Het voelt gewoon alsof het zo hoort te zijn, passend in mijn leven. Als iemand hem vind dan is Hans het. En dat geeft dan een gevoel van godverdomme jongens zie je wel ik ben gewoon niet kapot te krijgen.”

De eilandraad wordt niet hoopvol tegemoet getreden door Geert D: “Het touw hangt rond mijne hals.”