Profiel


Naam: Anne de Baetzelier
Geboortedatum: 15 augustus 1964
Geboorteplaats: Liederkerke
Nationaliteit: Belgisch
Bekend van: Omroepster, politica

Biografie

Anne de Baetzelier is een Vlaamse omroepster en presentatrice. Ze is vlot vijftalig waardoor ze naast tv-presentatie ook een vaste waarde in de presentaties van bedrijfsevents is. Ze doet dit zowel in het Nederlands, het Frans, het Engels, het Spaans als het Duits. Ze is van opleiding licentiate vertaler Engels/Spaans.

Anne heeft 3 kinderen: Ellen (1994), Thomas (1996) en Vincent (1998). Ze is getrouwd met Patrick Moysons.
Anne zette haar eerste stappen als presentatrice in het tv-programma Bingo op de VRT in 1988.

Het jaar daarop, in 1989, werd ze gekroond tot Miss België. In hetzelfde jaar biedt VTM haar een contract aan als omroepster. Ze nam het aan en was de daaropvolgende 18 jaar te zien als één van de vaste omroepsters op VTM.

Maar het blijft niet bij omroepen alleen: ze presenteert verschillende shows, zoals Rap Klap, Dames en Heren, Het 3-stedenspel en De 1-2-3-show. Het meest bekend wordt ze als presentatrice, naast Willy Sommers, van Tien Om Te Zien. Ze volgt in 1996 Bea Van der Maat op. Vroeger werd dit programma wekelijks uitgezonden, nu enkel maar in de zomermaanden.

Anne was ook te horen als presentatrice op Radio Mango. Dit radiostation bestaat nu enkel nog als regionale zender.

Als in 2002 Ilse De Meulemeester op zwangerschapsverlof gaat, wordt Anne co-presentatrice van Lekker Thuis, een programma met tv-kok Piet Huysentruyt. Ook in 2002 wordt Anne presentatrice van het showbizzprogramma Exclusief. Dit loopt echter niet zo lang, omdat het de concurrentie met De Rode Loper op TV1 niet aankan.

In 2004 begint Anne met de presentatie van Puzzeltijd, de nieuwe quiz/belspel van VTM.

In de zomer 2005 wordt Willy Sommers ontslagen als presentator van van Tien Om Te Zien. Anne wordt de enige presentator van het programma. Wel doet Elke Vanelderen backstage interviews met de optredende artiesten.

In 2006 en 2007 presenteert Anne het Schlagerfestival.

In de zomer van 2006 start Anne met het maken van reportages voor het VTM-showbizzprogramma Splash!.

Op 31 december 2006 presenteert Anne voor de laatste keer het programma Puzzeltijd. Stéphanie Meire en Amaryllis Temmerman nemen haar deel van de presentatie over.

Begin 2007 is Anne te zien in het VTM-programma Celebrity Shock. Daarin neemt ze samen met acteur Axel Daeseleire deel aan een Ayahuasca-ritueel. In oktober van datzelfde jaar wordt besloten om haar contract bij VTM niet langer te vernieuwen. Hierdoor stopt ze na 18 jaar met omroepen op VTM.

In 2008 wordt bekend dat Anne de nieuwe presentatrice wordt van het programma 1000 Seconden, te zien op Vitaya. Ze gaat ook presenteren op de nieuwe landelijke commerciële radiozender Radio Nostalgie. Wel zal ze deze zomer te zien als presentatrice van Tien Om Te Zien.

Vanaf april presenteert Anne de nieuwe versie van 1000 seconden op Vitaya.

In de zomer zal Anne als eerste Bekende Vlaming op twee Vlaamse zenders tegelijk te zien zijn. Ze presenteert het 20-jarig jubileum van het programma Tien om te zien. In het najaar komt naar alle waarschijnlijkheid een tweede serie van 1000 Seconden op Vitaya.

In 2009 zal ze niet meer te zien zijn als presentatrice in Tien Om Te Zien. Dat meldde ze op de persconferenctie bij Lijst Dedecker. Ook haar projecten bij Vitaya en Radio Nostalgie stopt ze tijdelijk.

In 2009 maakt Anne de overstap naar de politiek. Ze komt op voor de Vlaamse verkiezingen in 2009 voor Lijst Dedecker in de provincie Vlaams-Brabant. Ze behaalde 8103 voorkeurstemmen, het hoogste aantal in haar kieskring Vlaams-Brabant voor Lijst Dedecker. Desondanks raakte ze niet verkozen. Met deze score stond ze in de top 20 van de kandidaten met de meeste stemmen in Vlaams-Brabant (alle partijen).

Ook Europees stond zij op de LDD-lijst voor het Europees Parlement. Hierin haalde zij 19.753 voorkeurstemmen en dit van op de 11e plaats. Dit was de tweede beste score na Jean-Marie Dedecker voor de hele partij LDD. Na de zomer 2010 kondigt ze aan dat ze de politiek verlaat.

Anne keert na haar politieke stappen terug naar haar basis, presentatie-opdrachten voor bedrijven.

Bron: wikipedia

Quotes

  • Ik wil dingen verzamelen, dat is waar ik me op focuste en daardoor ben ik misschien vergeten ik welke kant ik moest oplopen. Ik had al snel door dit zit niet goed. (Aflevering 1, Anne doet een ererondje voordat ze aan de tocht begint.