ProfielNaam: Deborah Ostrega
Geboortedatum: 19 maart 1973
Geboorteplaats: ?
Nationaliteit: Belgisch
Bekend van: Presentatrice, actrice en zangeres

Biografie

Deborah Ostrega is een Belgische presentatrice, actrice en zangeres.

Presentatrice

Ostrega wordt voor het eerst opgemerkt toen ze in 1995 meedeed aan de verkiezing van Miss België. Ze won niet, maar ze werd wel assistente in Urbanus' toenmalige programma RIR.

Van het één kwam het ander en later op het jaar werd ze het meisje dat de bordjes omdraaide bij Rad van Fortuin op de commerciële zender vtm. Later mocht ze op KanaalTwee samen met Gunter Levi de Super 50 presenteren. Dit was een hitlijstprogramma. Het programma stopte in 2000.

In 2002 is Ostrega opnieuw op tv te zien. Dit keer in het programma Mediamadammen op VT4. Ze presenteert het programma samen met Tanja Dexters en Phaedra Hoste. In de show gaan de Mediamadammen op zoek naar nieuwjes in het Belgische bv-land.

Wanneer Ostrega on tour gaat met haar groep Lords of Acid, wordt zij in Mediamadammen, wat een succesvol programma is voor VT4, vervangen door Ann Van Elsen. In 2003 komt Ostrega echter terug van haar tournee en telt het programma 4 Mediamadammen. Later dat jaar wordt het programma afgevoerd omdat het productiehuis van Mediamadammen, De Televisiefabriek, toen overgenomen werd door Eyeworks, en Eyeworks heeft een exclusiviteitscontract met vtm.

Begin 2007 is Ostrega te zien in het Canvas-programma De Rechters.

In 2008 presenteert Ostrega voor Vitaya het programma De Biersommelier[1]. Hierin proeft ze elke week een Belgisch bier en zoekt ze er een passend gerecht bij.

Zangeres


Haar eerste ervaring als zangeres heeft Ostrega met haar groep Suburban Prejudice. Ze neemt hiermee deel aan Humo's Rock Rally in 1996 en mag in het voorprogramma spelen van Hooverphonic.

Ostrega is leadzangeres van de Belgische band Lords of Acid. Ze nam deze taak eind jaren '90 over van haar zus toen die zwanger werd. Lords of Acid is gekend om zijn opwindende podiumacts en dubbelzinnige teksten. Met de Lords nam Ostrega de platen Farstucker en Private Parts op.

Ostrega zet de trend van stoeipoes verder. De videoclips die bij de nummers uit de albums horen, worden enkel gecensureerd uitgezonden. Vooral de clip bij het nummer Gimme Gimme is nogal expliciet.

In de lente van 2006 is Ostrega, samen met Noémi Schlosser en Jenne Decleir, in de theaters te zien met Walk on by - The best songs of Burt Bacharach. Zoals de titel het al aangeeft, brengen Deborah, Noémi en Jenne de liedjes van zanger Burt Bacharach.

Eind 2007 begon ze aan een nieuw rockproject onder de naam Wunderkind. Eind 2008 nam Ostrega deel aan het derde seizoen van Steracteur Sterartiest.

Actrice

In 2003 maakt Ostrega haar acteerdebuut in de bekroonde film De Zaak Alzheimer. Hierin speelt ze de prostituee Anja. Ze neemt onder andere een bedscène op met Jan Decleir.

In 2006 was ze te zien in een aflevering van de Vlaamse politieserie Witse. Ook in 2006 stond Ostrega op de planken met het stuk Soap. Hierin speelt ze een tv-presentatrice, een soort vrouwelijke Jerry Springer. Het stuk werd gespeeld als een ware soap. Er zijn vijf afleveringen en elke aflevering wordt drie keer gespeeld.

Begin 2008 was Ostrega te zien in de internetsoap 2000 Antwerpen. In oktober 2008 speelde Ostrega de rol van Joëlle Milquet in het stuk Mijn Leven met Yves Leterme[2]. In het stuk, geschreven door Vitalski wordt de naam van Milquet veranderd naar Milfquet.

Bron: wikipedia

Quotes

  • Het moet gaan als in de film, ik ben GI Jane, maar mijn benen deden niet wat mijn hersenen zeiden. Ik was wel geschokt,  ik voelde me wel een nul. (tijdens de proef in aflevering 3
  • Ik ga echt mijn best doen om ze elke dag iets lekkers voor te schotelen. Want dat boost ook op.
  • “zij is mij numero één, vanaf het moment dat ik besefte dat ze er al vijf dagen of zes dagen zat, wou ik haar alleen aan de overwinning helpen. Ik ben wel trots dat ik zo ver heb mee kunnen meegaan. Dat is het mooiste om de expeditie te beëindigen”. (aflevering 7)