Profiel

Profiel


Naam:                  Do  (Dominique Rijpma van Hulst)
Geboortedatum:   7 september 1981
Geboorteplaats:  Valkenswaard
Nationaliteit:   Nederlands
Bekend van:          Zangeres.

Biografie

Op haar 15de moest Do zich gaan voorbereiden voor het tennistoernooi Wimbledon. Ze besloot echter door een zware blessure, na een zware val, een einde te maken aan haar tenniscarriŤre en zich toe te leggen op muziek.

Na haar eerste optreden, in cafť Old Dutch in Valkenswaard, kreeg ze direct een platencontract aangeboden. Ze veranderde haar naam van Dominique van Hulst in Do. In een uitverkocht Ahoy' stond ze zowel in het voorprogramma van 5ive als van Montell Jordan. Rond die tijd verscheen ook haar eerste single Real Good en hoewel de videoclip vrij regelmatig op TMF voorbij kwam, kwam het nummer niet in de hitlijsten terecht. Achteraf zei de zangeres in een interview dat ze niet gelukkig was met de sound van haar eerste single.

2001-2004: De doorbraak - 'Heaven'

In 2001 werd Do door DJ Sammy gevraagd een trance-versie van Bryan Adams' Heaven op te nemen. In 2002 brak ze hier internationaal mee door ("DJ Sammy & Yanou, featuring Do"). Na dit succes werd het nummer ook als ballad uitgebracht, die ook hoog in de hitlijsten kwam. Haar tweede single On And On was wederom een dancenummer, deze keer opgenomen met alleen Yanou. Het nummer behaalde ook hoge posities in de Europese hitlijsten.

In 2003 nam ze een zogenaamde "unplugged" versie van de hit Heaven op, die opnieuw hoog in de Nederlandse hitlijsten terecht kwam. Eigenlijk betekende dit pas haar echte doorbraak in eigen land. In april 2003 verzorgde de zangeres het voorprogramma van het Nederlandse concert van Westlife en stond ook met de groep op het podium tijdens de TMF Awards. Glenn Corneille was vanaf dat moment haar vaste muzikale begeleider en vanaf september ook de bandleider van de nieuwe popband rondom Do. Er werd gewerkt aan de realisatie van Do's debuutalbum dat voor 2004 gepland stond.

 2004-2005: Succes in Nederland

In 2004 werd de zangeres benaderd door Marco Borsato om met hem het duet Voorbij op te nemen. Kort na de release van het nummer in werd Voorbij een nummer 1-hit in de hitlijsten. Tijdens de TMF Awards sleepte de zangeres de prijs voor Beste Zangeres in de wacht.

De nummers van het debuutalbum waren inmiddels zo goed als klaar en er werd gekeken naar Do's nieuwe single. Er werd gekozen voor het semi-coverachtige funky-achtige Love Is Killing Me, waarmee de zangeres weer een hele andere kant van zichzelf liet zien. Het nummer verscheen eind mei 2004 en behaalde de zesde plaats in de Top 40. Do's debuutalbum - simpelweg Do geheten - verscheen begin juni 2004 en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de derde plaats van de Album Top 100. Er werd aangegeven dat de plaat ook internationaal gelanceerd zou worden, maar waar en wanneer was nog niet bekend.

In de zomer van 2004 verscheen de film Garfield in de bioscopen. In de Nederlandse versie van de film leende Do haar stem voor die van personage Liz. In september 2004 verscheen haar nieuwe single Angel By My Side, tevens de titelsong van de Nederlandse speelfilm 'Ellis in Glamourland' met Linda de Mol in de hoofdrol. De single haalde nog net de tiende plaats in de Top 40.

Hierna werd er gekeken door Do's management naar een nieuwe single. De planning was dat de ballad I Don't Want To Be Your Friend als single uitgebracht zou worden, maar het management kreeg niet de rechten om het nummer (dat oorspronkelijk werd opgenomen door Cyndi Lauper) op single te lanceren. Net voor Kerstmis dat jaar, behaalde het album de gouden status in Nederland.

Ondanks Do's voormalige wereldsucces met de coverversie van Heaven werd haar album niet internationaal uitgebracht. Voorlopig concentreerde de zangeres zich enkel op haar thuisland. Do sloot het jaar goed af met de release van een kerstsingle: Everyday Is Christmas. Het nummer werd, samen met een kerstsong van Trijntje Oosterhuis, uitgebracht door radio-zender Sky Radio en behaalde de zevende plaats in de Top 40. Het leverde de zangeres opnieuw een gouden plaat op.

Op 1 januari 2005 werkte Do mee aan de benefietsingle Als Je Iets Kan Doen van Artiesten Voor AziŽ. Het nummer kwam kort na de release nieuw binnen op de eerste plaats van de Top 40. De opbrengsten van het nummer kwamen geheel ten goede aan de slachtoffers van de tsunami in AziŽ, op Kerstmis 2004. Tijdens een landelijke geldinzameldag voor de ramp trad Do mee op tijdens een speciaal evenement van TMF en Radio 538 op de Dam in Amsterdam. De rest van het jaar hield de zangeres zich vrij stil. Achter de schermen werkte ze aan de voorbereidingen van haar tweede album, dat voor half 2005 gepland stond.

2005-2007: Tweede album 'Follow Me'

Op 23 augustus 2005 kwam Glenn Corneille, Do's muzikale begeleider, om het leven tijdens een auto-ongeluk. Hierna nam Do een pauze. Geholpen door producers Stephan Geuzenbroek en Frans Hendriks rondde ze de opnames van de nieuwe cd af. Half maart 2006 verscheen in Nederland een nieuwe single: Follow Me. Het nummer werd geschreven door Bryan Adams, Billy Steinberg en Spice Girl Melanie C. Laatstgenoemde nam het liedje in 1999 al op als b-kantje voor een single. Voor zijn dood had Glenn Corneille het arrangement van Follow Me herschreven, waarmee het nummer een compleet nieuw leven in werd geblazen. De single verscheen als voorproefje van Do's tweede album (tevens Follow Me geheten) en werd een bescheiden hit in de Nederlandse hitlijsten.

Half juni verscheen de zomerse single Beautiful Thing. Voor opnames van de bijhorende clip reisde Do half mei 2006 voor een week naar Bonaire. Het album Follow Me verscheen tevens in juni 2006 en bevatte songs van een aantal getalenteerde en hoog aangeschreven internationale songwriters. Do zelf schreef aan drie liedjes mee. Het repertoire bevatte verschillende elementen uit pop, country, soul, latin, jazz en gospel. We Could, een liedje gecomponeerd door Glenn Corneille en met een tekst van diens weduwe Chantal Nijssen, werd gezien als eerbetoon aan de overleden muzikant. Beautiful Thing behaalde de top 20 van de Nederlandse hitlijsten.

In het najaar van 2006 ging de zangeres de Nederlandse theaters af met de Follow Me Theatertour waarin ze liet zien hoe veelzijdig ze als artieste was. Vrijwel alle shows waren binnen korte tijd uitverkocht. Rond diezelfde periode verscheen het nummer Sending Me Roses op single en was enkel te downloaden op diverse Nederlandse muzieksites. Eind februari 2007 verscheen een nieuw opgenomen versie van het nummer I Will. Wegens weinig promo op radio & tv, en het wegblijven van een videoclip werd het nummer geen succes in de charts.
[bewerken] 2007-2008: Uitstapjes naar meer bekendheid

In december 2006 werkte Do mee het televisieprogramma 'Dancing With The Stars' op RTL 4 en behaalde met haar danspartner Erwin de eerste plaats tijdens de oudejaarsuitzending. Een goed begin van het jaar. Twee maanden later volgde haar laatste single van het album Follow Me, genaamd I Will en deed Do een grote love-tour bij alle Holland Casino's in Nederland.

Op 7 juli 2007 gaf Do haar toenmalige vriend Marc Verschoor in Barcelona het jawoord.

Na haar huwelijksreis startte ze met de repetities voor de musical Assepoester. Ze had namelijk de hoofdrol van Assepoester in de gelijknamige musical die in familiepark de Efteling te zien was van november 2007 tot en met maart 2008. Deze show was een groot succes en trok meer dan 90.000 mensen naar de show. Na de musical Assepoester heeft Do een aanbod gekregen voor een grote musical in Nederland. Deze heeft ze afgewezen omdat ze zich de komende tijd wil gaan concentreren op muziekgebied.

In 2008 heeft Do naast Assepoester ook een contract getekend bij lingerieketen HunkemŲller. Do zal brand-ambassador en boegbeeld worden van het merk en is hiermee twee jaar lang te zien op posters, etalagemateriaal, folders en andere reclame-uitingen.

Op 16 september 2008 ging Do een stapje verder en maakte in het Radio538 programma van Lindo Duvall bekend, dat zij een deal met Playboy had gemaakt voor een blootreportage in het mannenblad dat op 11 december 2008 is verschenen.

Vanaf oktober 2008 zat ze in de jury van het tweede seizoen van de Belgische X Factor waar ze de categorie Groepen voor haar rekening nam.

2008-2011: BeŽindiging contract en nieuw album


In augustus 2008 maakte haar officiŽle website bekend dat Do's platendeal met Sony BMG ontbonden was. Het label en de zangeres zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. In september 2008 verscheen The Essential, een verzamelalbum waarmee haar contract werd beŽindigd.

Do bracht dit jaar een concept-album uit genaamd Zingen In Het Donker. Hiervan is in december 2009 de eerste single uitgekomen, genaamd Zingen in het donker. Deze single is de titelsong van de gelijknamige infofilm en is gekoppeld aan het goede doel 'Huiselijk geweld'. de single is in maar liefst 4 talen opgenomen. Naast het Nederlands zingt Do deze ook in het Duits, Frans en Engels. Ook de liedjes op het mini-album hebben te maken met het thema huiselijk geweld en de opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel.

Do werkt samen met haar gitarist Arie Storm intussen aan een nieuw album dat voor 2010 gepland staan. Ditmaal weer een Engelstalige plaat, met een volwassenere en meer alternatieve sound. Het nog naamloze album bevat allemaal eigen geschreven nummers, arrangementen en producties. De eerste single zal naar alle waarschijnlijkheid voor de kerst van 2010 uitgebracht worden.

Tevens nam Do samen met Boris (bekend van o.a. Idols) het door het tweetal geschreven duet The Way You Make Me Feel op;

Ondanks al haar succes in Nederland heeft Do nog steeds de ambitie om het internationaal opnieuw te gaan maken. Tevens wil de zangeres dan voor de tweede maal een theatertour afleggen.

In 2010 is zij de stem van Sam Sparks in de Nederlandstalige versie van de animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs.

In mei 2010 gingen Do en haar man Marc Verschoor, na een huwelijk van bijna drie jaar, scheiden.

Op 7 november 2010 heeft Do voor het goede doel de Mutsaersstichting (Huiselijk geweld) de Marathon van New York uitgelopen in een tijd van 4 uur 44 minuten en 19 seconden.[5] Op 20 maart 2011 scherpte ze deze tijd aan tot 4 uur en 24 minuten tijdens de Marathon van Los Angeles.[6]

Op Witte Donderdag 21 april 2011 vertolkte Do een hoofdrol als Maria. de moeder van Jezus ( vertolkt door Syb van der Ploeg ) in The Passion, het muzikaal-Bijbelse evenement vanuit de binnenstad van Gouda, live uitgezonden door EO en RKK op Nederland 3, Radio 2 en internet.

Vanaf maart 2011 tot en met mei 2011 was Do een van de deelnemers van het Trosprogramma De beste zangers van Nederland. Naar aanleiding van positieve reacties op haar vertolking van Andrť Hazes "Zij gelooft in mij" werd op 6 mei Do's aangepaste versie "Hij gelooft in mij" uitgebracht. Het nummer wist op de dag van release de nummer 2 te bereiken in de Nederlandse Itunes lijst, en kwam die week vanuit het niets op 1 binnen in de single top 100.

Op 25 september loopt Do de 3e marathon in 1 jaar tijd. Namelijk die van Berlijn

Vanaf 20 augustus 2011 is Do te zien als jurylid in het VTM en RTL4 programma My Name Is...

Prijzen

In 2003 won ze een TMF Award als beste nieuwkomer.

In 2004 werd ze genomineerd voor een Edison en won ze wederom een TMF Award, ditmaal voor beste Nederlandse zangeres, ze versloeg daarbij Anouk. In datzelfde jaar won ze de allereerste Cosmopolitan FFF (Fun Fearless Female) Award.

In Amerika won ze datzelfde jaar voor Heaven de BMI-Pop Award.

In Monaco sleepte ze op de World Music Awards de award in de wacht voor Best Dutch Act. De single 'Heaven' stond in amerika in de singles-chart op 1 en werd in beloond met een 'American Dance Star Award' voor beste single van het jaar. Daarnaast was Do's versie van Heaven de meest gedraaide single in Amerika in dat jaar, mede door de mensen die na 9/11 steun hadden aan dit liedje, en stond daarmee op nummer 1 in de Billboard Hot 100 Yearlist.

In 2007 won Do de Van Geels publieksprijs voor beste zangeres. Deze prijs is door de stemmers van boekingskantoor Van Geels toegekend aan Do. In 2010 wist van Hulst deze titel eveneens in de wacht te slepen.

bron: wikipedia

Quotes

  • Laat ze maar denken dat ik te lief ben om verte komen dan is dat mijn joker
  • Ik kan jullie thuis niet vertellen wat het is om in deze grot een paar uur te zijn, laat staan een paar dagen. De muffige schimmellucht constant om je heen, overal vleermuizen schijt, het is vochtig en koud en je hebt weinig daglicht. Tanja heeft in haar eentje een boot naar beneden gesleept, op weg naar een samensmeltingsdiner. Ik kan niets anders zeggen dan: Chapeau!Ē (aflevering 7)