Profiel


Naam: Katerine Avgoustakis
Geboortedatum: 16 september 1983
Geboorteplaats: Maasmechelen
Nationaliteit: Belgisch
Bekend van: Zangers

Biografie

Katerina Avgoustakis was de winnares van Star Academy België, editie 2005, dat werd uitgezonden op de commerciële omroep VTM.

Zoals haar achternaam, Avgoustakis, laat vermoeden, heeft Katerine Griekse wortels: haar vader is van Griekse origine, haar moeder is Vlaamse.

Muziek is de grote passie van Katerine: ze speelt piano en deed in het verleden aan koorzang. Ze maakte haar debuut met de groep Indiana, waarmee ze deelnam aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival, enkele jaren geleden.

Katerine woont momenteel in Maasmechelen en was ooit verkoopster en schoonheidsspecialiste. Eind juli 2005 werd bekendgemaakt dat ze een relatie heeft met Pim Symoens (die vierde werd in Star Academy en momenteel onder andere werkzaam is bij JIM, een Vlaamse muziekzender). Deze relatie sprong af in september 2006.

Later begon ze een relatie met Leander. Het koppel woont sinds midden 2009 samen in hun huisje in Zonhoven.

In 2010 zorgde Katerine voor heel wat commotie in Griekenland. Ze schreef zich in voor de Griekse voorronde van het Eurovisie songfestival. De Griekse media bombardeerden haar tot topfavoriete voor de overwinning en deelname voor Griekenland aan het songfestival in Noorwegen. Haar sprookje was echter van korte duur: toen bleek dat haar ingezonden lied al enkele weken te horen was op YouTube werd ze meteen gediskwalificeerd door de Griekse nationale omroep.

Albums

Katerine

De eerste single van Katerine New Day kwam in juli 2005 uit. Door het overlijden van haar moeder was het even wachten op haar tweede single, Here Come All The Boys, die in oktober 2005 in Vlaanderen en in maart 2006 in Nederland uitkwam. Op 14 november 2005 kwam haar eerste album Katerine uit. Aan het begin van 2006 deed Katerine mee aan Belgische preselectie voor Eurosong '06 met het liedje Watch Me Move. Ze schopte het tot de halve finale. In april kwam de single Take Me Home uit, een catchy-popnummer. Als laatste single van Katerine werd voor Catfight gekozen.
Overdrive

In mei 2007 kwam de single Live wire uit. De daaropvolgende single Don't put it on me was de eerste single die de Ultratop 50 niet haalde. Na haar overstap naar een ander platenlabel bracht ze de singles Shut your mouth, He's not like you, Ultrasonic en Upon the catwalk uit. Die laatste was de titelsong van de televisieserie Topmodel. Het album Overdrive kwam in december 2008 uit. Nadien volgde nog de single Treat me like a lady.

Bron: wikipedia

Quotes

  • Voor al die mensen die zeggen Katherine die gaat het niet redden, alleen al voor die mensen wil ik er zo lang mogelijk in blijven
  • Katherine zit nog in de grot en zal een boot moeten bouwen.
    Katherine: “ Jaaaaaa, ja dat gaat nog lachen worden als ik die boot helemaal alleen moet bouwen. Het enige dat ik ooit gebouwd heb is een barbiehuis”.  “ Dat gaat niet lukken”  Ja kamp Zuid, ik vervloek jullie toch even op dit moment, jullie beseffen half nog niet hoe goed jullie het daar hebben.”Ik vind er helemaal niks leuk aan. Ik vraag me af waarom ik dit nog doe”. Dit is echt hel!
  • “Het is gewoon een monster, ik zie overal van die enge boze gezichten… . Ik ben bang en het is overdag, ik ben bang dat ik de nacht niet overleef.” Ik had nooit verwacht dat ik zou opgeven, ik had nooit verwacht dat ik een grot zou terecht komen. ADIOS k*t grot.