ProfielNaam: Tanja Dexters
Geboortedatum: 6  februari 1977
Geboorteplaats:  Mol
Nationaliteit: Belgisch
Bekend van: Modellenwerk, ex-miss België, zangeres

Biografie


Tanja Dexters was de Miss België van 1998. Ze is presentatrice van een autoprogramma op de regionale zenders in België.
Op 14 juni 2010 beviel Dexters van een dochter: Valentina. Het is het eerste kind van Tanja Dexters en haar partner Miguel Dheedene.

In 1998 werd Dexters verkozen tot Miss België. Ze studeerde voor kleuterleidster en maakte deze opleiding af tijdens haar missjaar.

Na haar jaar als Miss België trok ze naar Milaan, waar ze een modellencarrière bij hetzelfde modellenbureau als Naomi Campbell opbouwde. Ze voerde daarnaast verschillende base-jumps en sky-dives uit, onder meer van de Eiffeltoren en de Euromast. In juli 2000 verscheen ze naakt in Playboy.

Na haar werk als model ging ze bij de VRT aan de slag bij het programma De Rode Loper. Midden 2001 stopte ze bij dit programma. Nadien werd ze presentatrice van het showbizzprogramma Mediamadammen, samen met Phaedra Hoste, Ann Van Elsen en Deborah Ostrega.

In diezelfde periode bracht Dexters een aantal singles uit, met gemengd succes. Ze werd gepromoot door Free Record Shop. Ze deed mee aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival 2002 met het nummer When I look in your eyes. Ze zong tijdens dit optreden enorm vals en eindigde als laatste. Haar opa overleed een week eerder.

Eind 2003 maakte gaf Dexters als gospelzangeres een aantal kerstoptredens in kerken. Ze presenteerde op KanaalTwee het lifestyleprogramma Wannahaves, een programma over hebbedingetjes voor mannen.

In 2004 figureerde Dexters op de dvd Zien van Marco Borsato.

In 2005 werd Dexters het gezicht van Autozone en van lingeriemerk Marie Jo L'Aventure. Tijdens de zomer van 2005 trad ze een aantal keer live op met de covergroep Made In Belgium. Datzelfde jaar wordt ze presentatrice van het programma Auto TV, dat te zien is op de regionale zenders. In december deed Dexters op het verjaardagsfeest van tijdschrift Maxim een paaldansact. Hiervan verscheen de dvd De Paaldansacademie, met daarop lessen om te leren paaldansen.

In 2006 werd Dexters het gezicht van pokersite Unibet.com. Op een speciaal ontworpen mini-site leerde ze gebruikers in zeven filmpjes de basisregels van het pokerspel. De bedoeling was dat ze ook een pokertelevisieshow zou presenteren op KanaalTwee, maar daar stak de Belgische Kansspelcommissie een stokje voor. Eind dat jaar zorgde Dexters opnieuw voor opschudding omdat ze wilde gaan paaldansen op het kerstfeest van de Belgische troepen in Libanon. Minister van Defensie André Flahaut stelde zijn veto en uiteindelijk werden rapper Kaye Styles en zangeres Katerine gestuurd. Ook eind 2006 speelde Tanja in De show van het jaar, waarin ze elke week een stunt uithaalde.

In 2007 stond Dexters op de Showbizzkalender tijdens de zomer. Ze trad vijfig keer op in Het Witte Paard in Blankenberge. Aan het eind van de zomer was er ophef toen een video waarin Dexters Els De Schepper leerde paaldansen uitlekte op YouTube. Aan het eind van de video was te zien hoe de twee dames in een gevecht uitbarstten nadat De Schepper van de paal viel. Enkele dagen later bleek het filmpje in scène te zijn gezet en dat het eigenlijk een promotiefilmpje was voor De Scheppers nieuwe theatershow.

In het najaar van 2007 nam Dexters deel aan de VTM-programma's Sterren Op Het IJs en Ranking The Stars. In het laatste programma liet ze weten dat ze sinds een jaar een relatie had die ze tot dusver geheim hield. In september 2007 werd Dexters vrijgesproken door de Antwerpse politierechter voor overdreven snelheid[3]. Ze reed 140 km/h waar je maar 70 km/h mag. Het toestel waarmee de snelheid werd opgemeten, bleek niet correct afgesteld waardoor de vaststellingen niet golden als bewijsmateriaal. De reden voor haar snelheid was dat Dexters dacht dat ze achtervolgd werd door een stalker, aldus haarzelf. Begin 2008 werd ze in beroep alsnog veroordeeld tot vijftien dagen rijverbod en het betalen van 330 euro[4]. Op 9 november werd Dexters uitgeschakeld in Sterren Op Het IJs. Ze verloor de skate-of van Anneleen Liégeois en nam in tranen afscheid. Rond diezelfde periode besloot ze te stoppen met paaldansen[5].

In 2008 nam Dexters opnieuw deel aan de preselecties van Eurosong, dit keer met het nummer Addicted to you. Met dit nummer eindigde ze op de tweede plaats in de preselectie. Hierdoor ging ze door naar de volgende ronde.

Vanaf mei 2009 vormde Dexters samen met Elisa Guarraci, Jasmine Sendar en Nelly Bojahr de nieuwe meidengroep Jameerah[6]. De band werd voorgesteld op 20 mei tijdens een Belgisch feest op het Filmfestival in Cannes. Tijdens de zomermaanden van 2009 trad Dexters opnieuw op in Het Witte Paard, dit keer met een act gebaseerd op de burlesque-acts van Dita Von Teese.


In februari 2011 vormde ze samen met Lesley-Ann Poppe en Griet Vanhees de nieuwe meidengroep B-A-B-E. De maand nadien kwam de eerste single van de groep uit.

Bron: wikipedia

Quotes

  • “ Ik ga gewoon lekker vrienden worden met iedereen, je moet ze ook een beetje om de tuin leiden, denk dan niet wat een rotmeid. Ik zit op een eiland, ik moet overleven.”
  • Tanja tijdens de proef in aflevering 3: Ja ik ben een aapje hè, ik klim overal op en af, dus ik voel me tijdens de proef super goed.
  • ik kan geen beter nieuws krijgen vandaag. Weet je, daar word ik gewoon helemaal …….HUILEN… ik word de bleit(=huilebalk ) van het programma” (nadat Do zegt dat ze niet gaat strijden voor een plek in de samensmelting, aflevering 7)