Quotes aflevering 1

 

Evi opent de uitzending, dit jaar op de Filipijnen. De expeditie gaat 33 dagen duren.
Een aantal deelnemers denkt alvast vooruit
Do: “laat ze maar denken dat ik te lief ben om verte komen dan is dat mijn joker”
Tanja: ik denk de mensen in Nederland, dat die zoiets gaan hebben, dat blond modelleke ik ben benieuwd hoe ver die gaat geraken. Maar de Belgen die weten dat er wel een kans is dat ik ga winnen.
Nicolas: “ik ben ervan overtuigd dat het heel zwaar gaat worden.
Tanja: “ Ik ga gewoon lekker vrienden worden met iedereen, je moet ze ook een beetje om de tuin leiden, denk dan niet wat een rotmeid  ik zit op een eiland, ik moet overleven.”


Eddy legt de eerste opdracht uit. Ze moeten één voor één voor een parcours zo snel mogelijk afleggen. Het parcours loopt door de velden, de rivier, de jungle en eindigt in een grot. Langs het parcours staan 3 tafels, als ze willen mogen ze daar wat spullen vanaf halen. Dat is het enige eten en materiaal dat ze zullen krijgen. Vlag 1 tafel met rijst, Vlag 2 tafel met bloem, vlag 3 tafel met bijlen/machettes/vishaken.  Achter elke tafel (en dus nog verder van het parcours af) liggen ook immuniteitsmunten. Kiezen voor eten/materialen/munten levert automatisch dus een slechtere tijd op.  De 4 langzaamste vrouwen en de vier langzaamste mannen komen samen op een eiland. Deze 8 moeten al één iemand weg stemmen diezelfde avond.
Sipke Jan“Ik ga voor het eten ging meteen door me heen. Dat betekent dat ik ook munten nodig heb. Voor het geval ik in dat tweede kamp terecht kom.

Katherine“Er gaat heel veel op dat moment door je hoofd, want je wilt niet naar dat tweede eiland. Maar je wilt toch wat munten verzamelen en wat eten hebben.

Do: “Je gaat naar een onbewoond eiland. Je moet gewoon iets meenemen. Ik ging tot het gaatje, maar ik wist dat ik het zwaar ging krijgen.”

Anne: “Ik wil dingen verzamelen, dat is waar ik me op focuste en daardoor ben ik misschien vergeten ik welke kant ik moest oplopen. Ik had al snel door dit zit niet goed”  Anne gaat stroomopwaarts in plaats van stroomopwaarts.

Nicolas: “Je bent met een team uiteindelijk hoop ik dat iemand anders rijst en bloem mee neemt “
Jochem: “Ik denk dat ik een van de snellere kan zijn, ik ga voor alles”


Anne is de weg echt kwijt:  “ Ik heb zitten vloeken, ik heb denk ik duizend keer gevloekt. En toen kwam ik dus weer op de startplaats terecht. En iedereen die daar nog stond keek van oe wat gebeurt hier.  Ik was zo boos op mezelf.”

Sylvia:” ik moet de snelste zijn. Zo’n  immun immuni  hoe zeg je dat ? Immuniteitsmunt halen, maar dan ben je te laat. Daar heb je echt niks aan eigenlijk.

Kobe: “oei oei niet mijn soort van proef. Ik ga bij de laatste eindigen, dus laat ik maar zoveel mogelijk verzamelen. “

Do: “we zitten toch in de wereld van make-believe. En wat is zo leuk vind aan dit programma dat je ook je zelf laat zien, ook op je slechtst”.
Tanja neemt rijst, munten en materiaal. “Ik neem het risico om traag te zijn en hoop ik niet weggestemd te worden.”

Sascha gaat als een speer, hij haalt Kobe en Anne in. “Ik pakte bij een tafel gewoon een zak en ik wist niet of het rijst was of bloem. Ik ben dan zo in een soort trance ik ben op dat soort momenten gewoon niet zo helder.”

Sylvia: “Dat grot, die grot vind ik zo eng. Toen flitste door mij heen, oké het is best wel gevaarlijk”.

Kobe doet het lekker rustig aan.  Kobe vindt allemaal drinkflessen dus die neemt die ook maar mee. Die van Anne en die van Sascha.
Kobe pakt een machete en zijn derde munt.

Esther gaat wel voor een snelle tijd.”Bij de eerste tafel moet ik wat te eten pakken. Want zonder iets op een eiland dat kan niet, toen dacht ik dan kunnen die immuniteitsmunten er ook nog wel bij. Ik ben wel een echte doorzetter, dat is een sterk punt van mij”.

Katherine is minder gehaast. Ze heeft een zak meel en rijst gepakt, ook past ze een machete. “ Ik ging ergens naar beneden waar ik helemaal niet naar beneden moest gaan”. Katherine loopt helemaal de verkeerde kant op.

Deborah: “ik ga naar beneden en ik denk oei het glijdt hier en ik wil mee glijden en mijn schoen komt uit en ik denk amai ander schoen uit, ik ga het  op blote voeten doen”.
Patrick: Ik begin te rennen. Uitzoeken, moet ik nu links of moet ik nu rechts, toch maar links gegaan en rennen, rennen. Ik stond een beetje wanhopig om mij heen te kijken en ik zag maar geen vlaggen en toen zag ik Niko”. 
Patrick gaat zo snel dat hij de vlaggen allemaal voorbij loopt.
Niko: Patrick gaat sneller, dus ik ga hem volgen want hij gaat sowieso een item pakken. Dan zie ik tafel 3 en tja hij loopt er voorbij. Tja f*c k it, zonder bijl of mes ben je hier ook niks. Ik ga iets pakken.

Deborah“In het water voelde ik keien, dus toen heb ik toch maar mijn schoenen aan gedaan. Ik heb daar de grootste  tijd in verloren, schoenen uit, schoenen aan”.

Deborah $%^$schoenen %$%#schoenen, #%@schoenen. Ik ben heel geduldig maar als het te ver gaat dan ontplof ik.  Toen kwam ik aan de beklimming en toen dacht ik nu gaan ze (de schoenen) voor altijd en ginder uit. Eigenlijk had ik heel veel goesting om ze weg te gooien.

Patrick: “toen was ik opeens bij de grot, ik heb die vlaggen gewoon niet gezien, ik zat achter anne en ik kon niet door, daar werd ik chagrijnig en zuur van.”

Kobe: Ik heb mezelf overtroffen, ik heb 3 munten verzameld, die zijn belangrijk bij het spel”.

Freddydie munten interesseren me minder. Ik wil het proper spelen, als ze me weg willen hebben, dan is het zo, het is misschien een fout geweest, maar ah wel.

Lauretta: “Ik heb mijn verstand zo op 0 gezet, maar ik ging gewoon.  Bij de eerste tafel pakte ik rijst en toen zag ik die munten dat was nog best wel ver, maar ik dacht ik ga er gewoon voor. Toen kwam ik bij de tweede tafel, meel en toen heb ik die twee munten ook gepakt. Toen ben ik bij de derde tafel gegaan toen dacht ik schijt ook, ik pak gewoon alles. (incl bijl). Ik denk gewoon als je had doorgerend,  ben je asocialer ingesteld.”

De uitslag
in kamp Noord komen: Nicolas (7.47), Patrick (?), Jochem (?),  Sylvia( 12.47), Do (12.54) Tanja (15.27 ) Sascha (12.41) Esther (16.12)
In kamp Zuid komen Anne( 34.32) , Niko(?),  Kobe(?), Sipke Jan(?),  Deborah(?) , Lauretta(?), Freddy  ( 14.05) Katherine 20.54 

Sipke janIedereen was aan het applaudisseren voor de eerste en ik dacht alleen maar stelletje egoďsten jullie hebben helemaal niet aan eten gedacht en zijn zo door gegaan.
Als hij hoort dat hij in kamp zuid komt: “O had ik net als Patrick en hoe heet die onze Pfaff,… Nicolas had ik gewoon door moeten gaan? Maar toen dacht ik nee, dit ben ik, ik ben niet zoals zij”.
 Anne“Ik wist sowieso dat ik bij de langzaamste was. Maar ik had eten bij”.
Deborah: “Ik ben wel content dat ik in deze groep zit. Iedereen heeft eten bij en dat is ook belangrijk om de naam Robinson te krijgen”.

Sascha: “Ik sta met Freddy bij de uitslag en toen dacht ik ja die taaie van 62 heeft het wel voor elkaar. Ik ben 40 jaar jonger en ik sta met knikkende knietjes te wachten op de uitslag”. Gelukkig is het goed afgelopen, maar wie doet het hem nog na”.

Katherine: “Ik was eigenlijk teleurgesteld van mezelf dat ik niet in het winnende team zat. Maar wat is winnend? Wij hebben meteen aan de voedselvoorraad gedacht.

Jochem“We hebben niet veel, dat baarde mij wel zorgen. Ik wilde heel graag een bijl en die hebben we niet eens. We hebben alleen een mesje en vier visdraadjes. Dat is wel heel weinig”.
Evie legt de groep uit: “Gezellig is het hier niet, er hangt hier ook een geur. Dat is vleermuizenstront. Het was ooit een schuilplaats voor de Filippino’s, tijdens de tweede wereldoorlog.
Als je op de eilandraad wordt weggestemd ga je niet naar huis, dan kom je in de grot terecht. Tot de samensmelting, zal iedereen die wordt weggestemd hier naar toe gestuurd, om hier proberen te overleven voor 2 weken”
.

Sylvia: “Die enge vleermuizengrot, dat wil ik niet.  Ik had nooit in kamp zuid willen komen, niet omdat ik de mensen niet mag, maar omdat er één naar een grot gaat en dat wil je echt niet”.


Niko: “het is goed dat we bij het minste team zitten, maar wel met het meeste materiaal, langs de andere kant er moet iemand weg en we kennen elkaar nog niet, dus de kans dat iemand weg moet die het niet verdiend is groot”.

Tanja: “Dit is echt super, wow! We zitten in het sterkste team, niemand zit te zagen over dat we geen rijst hebben. Iedereen denkt, kamp en vuur en vakantie”.

Patrick: Ik stap die boot af met onze totempaal en had niet het idee we zitten op een bounty eiland”.

Nicolas: Het eiland is niet zo mooi als je denkt, dan begint toch de teleurstelling, het slechte weer”. We zijn in de struiken gaan zoeken, op zoek naar spullen om een hut te bouwen”.

Nicolas: “Ik wil een constructie maken en jochem zat alleen maar zus dit en zus zo. Zullen we er niet te lang over na denken, straks regent het”.
Jochem: Hoe draait de zon?
Patrick: hmmmm (kijkt om zich heen (wolken)) tja goede vraag.

Kamp zuid krijgt gewoon 3 hutjes, die voorzien zijn van bedden en allerlei materialen en koffie en koekjes, lepels etc. Ook zijn er bananen te vinden op het eiland.

Sipke jan: “Er staan gewoon allemaal bedden”.
Anne: “Dit kan niet waar zijn, te mooi om waar te zijn”.
Deborah: “Als wij dit hier hebben, wat heeft dan het winnende team?”

Patrick: “Ik vind Sylvia fantastisch, ik ken haar nog niet, maar ik moet steeds om haar lachen”.

In Noord wordt de voorraad in de kist gedaan.
Sylvia: Oe kijk uit hoor, je mag geen korrel laten vallen.
Sylvia: we hebben niet zoveel voedsel, maar dat komt goed uit want ik moest toch afvallen, ik moest toch nog mijn laatste beetjes vet kwijt. Nee grapje. Jawel. “
Tanja en Sylvia gebruiken het weinige bloem dat ze hebben om een lijntje te snuiven.
Tanja: “Gaan we vandaag al eten?”
Nicolas: “ik denk het niet hoor”.
Tanja: “Nee dan is morgen de honger groter om een vis te vangen.”

In kamp Noord regent het al terwijl ze nog bezig zijn met de hut.
Ze hebben tenslotte toch een waterdicht dak.
De hoofd beveiliging bezoekt de eilanden om de mensen te waarschuwen. Er is een cycloon met een naam in aantocht.  Extreem neerslag en wind van 75 km/u.
Eddy : “De storm is te gevaarlijk, varen kan niet. Geen eilandraad dus.”
SipkeJan: “Avontuur wilde ik en avontuur kreeg ik: Ik moet je zeggen ik vind het wel spannend.”

2 DAGEN LATER

Patrick: Dit is echt killing, alles wat ik heb is zeiknat. Het regent nog steeds. Ik hoop dat de zon snel komt. Je bent gewoon 24 uur per dag koud. Ik dacht we gaan lekker naar een bounty eiland aan de Filipijnen.


Nicolas en Sascha en Jochem halen 4 cocosnoten uit de boom.
Nicolas ontpopt zich ook als een uitstekend visser.

Nicolas:”Iedereen was euforisch, ja we hebben vis, we kunnen vis vangen.”
Do: “Nicolas heeft alles al gedaan, hij is heel handig.”
Esther: “Nicolas is gewoon mister Robinson, hij houdt ons gewoon in leven.”

Lauretta:  “Op voorhand zit je al met wat mensen te praten en je kiest wat mensen. Als je dan zonder je maatjes zit dan denk je toch ooh ohoh , als ik heel eerlijk ben zat ik liever in het andere kamp, ik heb niet echt een maatje hier of iets.”

Als er dan toch een eilandraad komt, gaat Freddy even zijn krachtoefeningen laten zien. Zodat ze weten dat ze met hem rekening moeten houden. “Die boom is daar voor mij geplaatst, kan ik mijn oefeningen doen”. 
“Als ik in de spiegel kijk wil ik daar geen ineengezakte vent zien staan”.

Anne“alleen die grot spookt ergens”
Deborah: “ik weet niet of ik het kan”
Anne: Ik denk dat ik snel zal mijn knak krijgen.  Ik had de slechtste tijd bij de proef en ik vrees dat ze maar daar op gaan afrekenen. Het moet iemand zijn die zijn eigen plan kan trekken, diegene moet er lang blijven, ik vrees dat ik dat niet kan.

Lauretta: “Ik denk dat ik wel wat stemmen kan verwachten, dan moet ik wel mijn munten gaan inzetten. Dan zoekt ze haar munten……. En die zijn weg……  De heb ik hier in een vakje gedaan en dat vakje zit niet dicht….. Ow dat vind ik zo dom, daar kan ik echt niet tegen. 2 munten kwijt 3 munten dus nog over.”
Vlak voor vertrek naar de eilandraad zonderen Niko en Kobe zich af van de groep.
Niko: “Ik denk dat we ons nog niet zorgen hoeven maken”.
Niko: “Hoeveel munten ga jij inzetten?”
Kobe: “Heb ik munten? “
Niko: “A question with a question.”
Kobe“Als ik munten heb ga ik ze pas gebruiken..”
Niko: “achter de samensmelting.”
Kobe: Ja het andere kamp die hebben er minder”.
Niko: “het zou stom zijn om die munten nu al te gebruiken".

NikoAls je mee doet aan een spel, dan doe je mee voor de winst. En als je het dan heel tactisch en smerig moet spelen…. So be it”.

Sipke Jan“Vlak voor vertrek zegt Anne nog, iedereen gaat op Laurette stemmen. Ja wat moet ik nu, ga ik voor principes, ik ga toch niet een meisje van 22 naar een grot sturen. Het is een wel een spel weet je. Met heel veel tegenzin besluit ik dan toch op Laurette te gaan stemmen.”
DE EILANDRAAD

Evie: “Niko heb jij lang moeten nadenken?”
Niko: “Team zo snel mogelijk houden, dat je zoveel mogelijk proeven wint. Zo min mogelijk eilandraad moet meemaken, langs de andere kant eehm  zijn er ook de emotionele banden die zijn gesmeed en die spelen ook parten.”
Evie: “Waar laat je het meest door leiden?”
Niko: “die laatste.”

Eddy: “Sipke Jan maak jij je zorgen?”
Sipke Jan: “Ja zeker, mensen hebben een planning voor ogen."
Eddy“wie dan”
Sipke Jan: “ik denk de heren hebben het heel erg goed met elkaar en dat hebben ze vanaf het begin al met elkaar zeg maar afgesproken”.
Eddy[/b]: “Niko is dat zo?”
Niko: “er wordt wel eens, je gaat eens polsen bij elkaar, dat wel. Sipke Jan zijn gevoel klopt wel dat mensen een tactisch spel spelen.
Evie: “jij niet”
Niko: “wie weet”.
De stemming:  Anne stemt op Sipke Jan,  Sipke Jan stemt op Lauretta, Lauretta stemt op Deborah
De rest zien we niet.
Sipke jan zet 2 munten in.
Lauretta zet 1 munt in.

STEMMEN    Sipke Jan (vervalt), Sipke Jan (vervalt),  Lauretta (vervalt), Deborah, Sipke Jan, Sipke Jan, Sipke Jan, Sipke Jan.

Sipke Jan: “ik denk dat er een complot gelukt is. Het is begonnen met deze meneer (Niko) en toen is het verspreid.”
Niko: “Vreemde analyse, maar toch tof om zoiets te horen, apart dat je wordt aangewezen als één van de leiders.”
Kobe: “Jammer dat er beschuldigingen moeten komen.”
Sipke Jan: “Ik vind het geen ramp om de groep te verlaten.”

Sipke Jan verlaat de groep en gaat naar de grot.