Quotes aflevering 3

 

In de terugblik zien we Sipke Jan weer vallen en naar het ziekenhuis gebracht worden.
Ook de ruzie tussen Esther en Sylvia wordt weer in beeld gebracht en natuurlijk het wegzenden van Katherine.

De volgende ochtend vertrekt Katherine naar de grot. Ze gaat op zoek naar Sipke Jan, maar vindt hem niet. “Oooh ik haat het hier nu al”, zegt ze na 10 seconden.

Sipke jan krijgt de uitslag van de dokter. Hij mag niet verder gaan van de dokter. Hij moet naar huis.
“het is de veiligste oplossing” zegt Sipke Jan in tranen. “ik wil graag naar huis, het is het beste, dank u”. Einde expeditie voor Sipke Jan.
Lauretta heeft 6 heftige dagen achter de rug. “ik voel me sinds vandaag wel weer goed, misschien komt het omdat de zon weer schijnt. Ik moet van mezelf wel volhouden. Ik voel mezelf wel een Robinson, alleen al omdat ik hier zit”.

Anne is wel trots op haar:  “Surinaamse schone madam staat daar gewoon te vissen, gewoon in het zonnetje, dat vind ik echt the max”.

Lauretta vangt zelfs een vis.

Op kamp noord ligt iedereen op apegapen, tot ze een brief vinden.
“ Kies degene die het best in jullie voordeel kan beslissen” luidt de tekst.

Er volgt een discussie waarbij Sylvia in eerste instantie Nicolas nomineert. Die is daar niet zo blij mee: “  iemand die beslist als het verkeerd is, is toch degene die het gedaan heeft. Ik heb liever dat ze een andere kiezen”
Dan stelt Do Patrick voor. Iedereen vindt het meteen een goed plan. Nicolas vraagt nog: “wil jij het doen”.
Patrick: “ja ik wil het doen. Het geeft me wel een goed gevoel, het gaf me een positieve boost, als ik maar niemand hoef weg te stemmen dat is the hell."

Kamp zuid krijgt dezelfde brief.
Lauretta stelt meteen Anne voor. Anne is blij verrast, ze wilde haar eigen naam niet noemen, maar als iemand anders het voor haar doet: “ Ik wilde mezelf na de eilandraad laten zien, ik kan ook goede beslissingen nemen.”
Deborah: Ik had aan mezelf gedacht, omdat ik vind dat ik het beste contact heb met iedereen.
Anne: “ ik dring mezelf absoluut niet op want ik weet wat voor risico hier aan vast hangt”.
Deborah: “Ik denk wel dat Anne een beetje ’n politica is, ook hier”
Freddy: “Ik denk dat ze schrik had om eruit gestemd te worden en ze drong er nogal op aan om het leiderschap op zich te nemen.
Anne“Deborah als jij wil, mag jij het doen van mij, want het is een hele verantwoordelijkheid”.
Deborah: ik weet het doe jij het daarom maar.
Anne wordt gekozen.
Katherine zit nog in de grot en zal een boot moeten bouwen.
Katherine: “ Jaaaaaa, ja dat gaat nog lachen worden als ik die boot helemaal alleen moet bouwen. Het enige dat ik ooit gebouwd heb is een barbiehuis”.  “ Dat gaat niet lukken”  Ja kamp Zuid, ik vervloek jullie toch even op dit moment, jullie beseffen half nog niet hoe goed jullie het daar hebben.”Ik vind er helemaal niks leuk aan. Ik vraag me af waarom ik dit nog doe”. Dit is echt hel!

In kamp Noord zit Patrick in zijn maag met de verantwoordelijkheid.
Sascha: “het lot ligt in jouw handen”.
Patrick: “Vuile rat”
Sascha: “het heeft toch ook wel iets”
Do: “Even één ding, even tussen ons, als je nu één iemand mag kiezen waarmee je mag gaan eten, dan hou ik me wel aanbevolen. Kies mij niet voor de grot maar wel voor het eten”.
De proef

Evi“Anne jij moet nu 2 mensen kiezen uit het andere team, om het andere kamp (jouw kamp dus) te versterken”. 1 man, 1 vrouw, iedereen behalve Patrick.
Anne: Jochem en Esther
Jochem: Ik word op waarde geschat, dat vond ik fijn om te horen.
Esther: Het is fijn om mensen jou als sterke te zien, maar ik moest toch afstand nemen van de mensen waarmee ik 7 dagen heb doorgebracht.

Patrick kiest Lauretta en Freddy
Lauretta: “Ik dacht wel dat Patrick mij zou kiezen, toen hij mij koos wilde ik niet te hard gaan juichen.”

Evi: “Vanaf nu zijn dit de nieuwe kampen!”
Proef uitleg: In de ene hand hebben de deelnemers een touw dat aan een net vast zit. Aan de andere hand een touw die aan een kist vast zit. Het net wordt door het andere team steeds zwaarder gemaakt door zakken van eerst 5 kg en later van 15 kg er in te gooien. Het team dat het eerst los laat verliest en kan naar de eilandraad.

Jochem: “shit daar sta ik opeens tussen vreemde, maar als het spelletje gaat beginnen, dan ben ik er wel hoor.
Freddy: “Natuurlijk kom je in het nieuwe kamp als nieuweling en je probeert je uiteraard onmiddellijk aan te passen en mee te doen en het team te laten winnen. Ik vond het een zeer mooie proef, echt iets voor mij.”

Tanja: Ja ik ben een aapje hè, ik klim overal op en af, dus ik voel me tijdens de proef super goed.
DeborahHet moet gaan als in de film, ik ben GI Jane, maar mijn benen deden niet wat mijn hersenen zeiden. Ik was wel geschokt,  ik voelde me wel een nul.

Jochem gaat meerdere  keren achter elkaar om de achterstand in te lopen. Dit lukt, de andere groep heeft niet door dat je niet telkens om de beurt hoeft.
Dodie 15 kg was echt killing ik kon gewoon niet meer.

Freddy laat de zak vallen en moet opnieuw beginnen.  De snelheid van Freddy is niet meer wat het geweest is.
Kobe: Ik merk dat mijn conditie beter hier is dan ik eigenlijk denk. Ik was echt aan het dromen laat dit de zak zijn waardoor het andere team verliest. Dat was natuurlijk niet het geval.

Kamp Zuid wint.
Katherine is nog steeds aan het sjouwen met de onderdelen. Ze ziet ondertussen ook nog kokosnoten, maar “die ga ik er nooit uit krijgen, dus moet ik wachten tot er eentje naar beneden valt”.
Ze heeft het moeilijk in haar eentje. “Ik ben normaal heel positief ingesteld, maar dit kan ik niet alleen.” Ik vind het allermoeilijkste dat het enige wat ik niet wil, opgeven is, dat dat het enige is wat ik nu wel wil, maar ik durf het niet”.  Ze mist haar moeder.

Nieuwkomers Esther en Jochem weten niet wat ze zien in hun nieuwe kamp.
Jochem: “ Ik ben van 1 ster naar 4 sterren gegaan, het lijkt wel luilekkerland”.

Op het andere kamp horen ze nu van Lauretta over de verschillen.
Sascha: “Jullie heb nog geen reet gedaan dus”
Sylvia“Dit kan ik niet uitstaan, wat is dat voor bullshit, ik was ook wel een beetje jaloers, hun hebben gewoon dit en hun hebben gewoon dat, dit is een spel, we horen gewoon alletwee even eerlijk behandeld worden”. Weten jullie zeker dat je niet op een resort zat ?

Lauretta is heel erg blij met haar nieuwe kamp en nieuwe kampgenoten: “ja ik denk dat ik me hier veel beter ga voelen, het is geweldig, ik ga me hier veel beter voelen.”

Katherine probeert vuur te maken, maar het lukt niet. Te vochtig concludeert ze. Ze kijkt eens om haar heen: ““Het is gewoon een monster, ik zie overal van die enge boze gezichten… . Ik ben bang en het is overdag, ik ben bang dat ik de nacht niet overleef.” Ik had nooit verwacht dat ik zou opgeven, ik had nooit verwacht dat ik een grot zou terecht komen. ADIOS k*t grot.

Vlak voor de avond valt besluit Katherine op te geven.
Deborah gebruikt als kwaliteit dat ze lekker blijft koken, dat is haar troef. Haar team is zo blij met haar. “Ik ga echt mijn best doen om ze elke dag iets lekkers voor te schotelen. Want dat boost ook op.”

Op het andere eiland legt Lauretta uit dat het streng verboden was om bij het eten te komen. Nu mag ze van Tanja ook een pannenkoek maken.

Freddy heeft wat moeite om een plekkie te vinden in zijn nieuwe kamp.: “iedereen is erg positief, de groep is erg geklot. Ik ben ervan overtuigd dat ze mij eruit gaan stemmen." Hij gaat met Nicolas praten. Die probeert hem gerust te stellen. Dat lukt niet echt.

Tanja: "De sfeer is goed in het kamp, ik vind het hier geweldig, ik vind het fantastisch, ik wil nog altijd Robinson worden, maar dit is al fantastisch.

Anne en Kobe gaan op expeditie:   Kobe: “ik ben meer een teamplayer dan ik had verwacht”.
Maar ik merk ook dat ik iemand ben die veel impulsen nodig heb, het is voor mij soms wel moeilijk om niets te doen.

AnneIk ben met kobe naar de andere kant van het eiland gegaan, ik ben dat bewust gaan doen om meer van mezelf te laten zien.
Anne en Kobe zingen samen:  “we gaan nog niet naar huis”

Sylvia denkt na over haar leven: "Voor mij is het wel even goed om wat harder te worden. Je moet dingen onder ogen komen, je kan niet weg lopen. Mijn gevoel komt weer tot leven. Ik had een muur om mezelf heen gebouwd. Maar eigenlijk zat er veel te veel diep van binnen wat verdrietig was."

Kobe: Anne is wel veranderd. Van iemand die niet veel doet, wil ze opeens alles gaan doen. Ik snap wel dat ze het anders gaat doen. Maar de drie stemmen die ze gekregen heeft zijn niet van ons.  Het is te geforceerd.
Deborah heeft het inmiddels ook gehad met Anne en laat dat vooral non-verbaal blijken.

Freddy: “ Ik wil het spel eigenlijk spelen. Ik heb mij ingezet voor de groep, voor mijn team.  Ik heb me ingezet voor de drie proeven. Ik vind de proeven heel leuk. Ik kijk al uit naar de vierde proef. Ik kijk er niet naar uit om in de grot te gaan zitten. Dat is niet aan mij besteed, als ik eruit gestemd wordt, verlaat ik het spel. Voor mij grot….. nee”

De eilandraad.

Eddy: "Freddy, je bent misschien wel de sterkste van de mannen, maar bij de proeven zien we het niet terug”.
FreddyIk heb ook gevreesd voor mezelf, ik stond heel scherp toen ik hier kwam. Het weinig eten is direct aan mijn spiermassa gaan werken.
Eddy: “ben je bang dat je niet sterk genoeg bent? “
Freddy: “ Ja toch wel gisteren in de proef heb ik toch mezelf en mijn team een klein beetje ontgoocheld”.
Eddy: zijn er mensen die zeggen “freddy dat valt me tegen van je”.
Freddy: Als ik het zie dan zien de anderen het ook.
EddyJe bent bang dat je eruit gestemd wordt?”
Freddy: “uiteraard”
 ::rofl::  ::rofl:: ::rofl:: Sascha laat zijn stem aan het team zien ipv aan de camera er staat Freddy op.
Nicolas stemt op Freddyje zegt zelf dat je afgezwakt bent.
Tanja stemt ook op Freddy

Niemand zet zijn munten in.
De stemmen zijn makkelijk te tellen:   Do (1),  Freddy (7)

Freddy: Ik kan niet naar de grot, want ik heb altijd gezegd dat het spel eindigt als het geëindigd is.
Eddy : Als je het spel speelt Freddy, onderwerp je je aan de regels en de regels zijn dat je dat doet.”
Freddy: “Maar ik kan ook uit het spel stappen.”
Eddy: “Dat kan”
Freddy“dan geef ik op”.

Eddy“Kamp noord, dan volgt er iets vervelends voor jullie, er moet iemand naar de grot. Dan gaan we opnieuw stemmen.  Je blijft bij je beslissing Freddy?”
Freddy: “De persoon na mij kan dezelfde beslissing nemen”.
Een nieuwe stemming dus:
Sascha stemt op Tanja
Tanja stemt op Sylvia: “Ik hou erg van je humor, maar ik heb je nooit 100% aangevoeld. Ik zie in jou de minste Robinson”.
Patrick stemt op Lauretta.
Van Sylvia, Lauretta, Do en Nicolas zien we het niet.

Lauretta zet twee munten in.
De stemming:  Sylvia, Sylvia, Tanja, Tanja,  Lauretta (vervalt), Lauretta (vervalt), Tanja.
Tanja moet weg.
Er valt een grote stilte. Iedereen is met stomheid geslagen.

Volgende week: Tanja gaat wel naar de grot. Problemen voor Nicolas en Sylvia wegens gezondheidsproblemen.