Fatima

Voornaam: Fatima
Achternaam: Moreira de Melo
Nationaliteit: Nederlands
Leeftijd: 34
Geboortedatum: 4 juli 1978
Geboorteplaats: Rotterdam
Beroep: Pokerspeelster (ex-hockeyster)


Dat Fatima goed kan hockeyen blijft niet onopgemerkt. Op twaalfjarige leeftijd speelt ze voor het eerst in de nationale jeugdselecties en vanaf haar vijftiende speelt ze in Dames 1 van HGC, waarmee ze tot twee keer landskampioen wordt. Niet veel later wordt ze geselecteerd voor het Nederlands elftal. Daar groeit ze niet alleen uit tot vice-captain en één van de dragende speelsters, maar ook tot bekende Nederlander.

Dat laatste heeft vooral te maken met haar uitstraling en commerciële waarde voor het bedrijfsleven. Fatima wordt vooral bekend door haar spotjes voor de Rabobank, waar ze drie jaar lang het gezicht van is. Naast haar hockeycarrière studeert ze in 2006 af als meester in de rechten aan de Erasmus Universiteit en presenteert ze een aantal programma's voor TALPA.

Na haar hockeycarrière speelt Fatima drie maanden een gastrol in Onderweg Naar Morgen en vertoont haar zangkunsten op diverse gelegenheden. Voor haar sponsors Le Coq Sportif en ZINZI ontwerpt ze respectievelijk een kleding -en sieradenlijn. Maar waar Fatima echt weer een uitdaging en competitie in vindt is poker! Als speelster van Team PokerStars reist Fatima de hele wereld over om toernooien te spelen.