Gene

Voornaam: Gene
Achternaam: Thomas
Nationaliteit: Belgische
Leeftijd: 39 jaar
Geboorteland: België
Geboortedatum: 22 augustus 1972
Beroep: Zanger / Tv Presentator
Gunther (Gene) Thomas (22 augustus 1972) is een Belgisch zanger. In 1993 startte Gene een groepje op Ship of Dreams, waarbij hij direct een rockalbum uitbracht nl: "always on the run"

2 jaar later in 1995 kiest Thomas, samen met Gina Blondeel, voor de dansmuziek en is X-session een hitfeit. Met X-session scoorden ze verschillende hits! Van 'say yeah', tot 'on and on' en 'hot shot', ... Naast hun verschillende hits behaalden ze ook twee Donna Awards en twee TMF Awards als groep en Gene dan nog eens een TMF award als beste zanger.

In de X-Session tijd presenteerde Thomas een seizoen lang het televisieprogramma Ultratop, met de gelijknamige Vlaamse hitparade, op de VRT. Hij heeft ook een tijdje op TMF gepresenteerd en is sinds eind augustus 2007 te zien op VIJFtv. Daar bekleedt Thomas de rol van omroeper en daarmee is hij meteen ook de enige man die dit beroep in Vlaanderen uitoefent. Sinds 2009 is hij het vaste gezicht van de muziekzender 'anne'. Hij presenteert er niet alleen z'n eigen programma's, maar doet ook de presentatie van alle events zoals de 'anne komt naar je toe' tour die in de zomer van 2011 meer dan 100.000 bezoekers had.

Na 7 jaar kwam er een einde aan X-Session. Ze hadden het gevoel dat het doel bereikt was met de groep en iedereen ging zijn eigen weg. Het werd heel eventjes stil rond Thomas. In 2003 begon hij aan zijn Nederlandstalige solocarrière. Dit was een volledige nieuwe uitdaging. Thomas kiest resoluut voor het Nederlands, omdat dit de taal is dat dichtst bij het publiek staat. Zijn eerste single Voor haar, geschreven voor zijn vrouw Kristel Verbeke van K3, was alvast een schot in de roos. Hij stond een aantal weken op nummer 1 en behaalde een gouden plaat. De volgende single 'wees van mij' werd geschreven voor de tv-reeks Aspe, die ook een kanjer van een hit was. Even later werd het album 'Dichterbij' uitgebracht. 'Evenwicht' was de titel van zijn tweede Nederlandstalig album.

Vanaf 2009 maakt hij samen met Gina zijn comeback met X-Session waar hij weer enkele optredens maakte en enkel nummers als Automatic en Come Together schreef. In maart 2012 gaf Gene Thomas er opnieuw de brui aan en werd X-Session definitief stopgezet.

Thomas heeft twee dochters: Nanou (14 januari 2005) en Lily (21 september 2006).


Bron: Wikipedia