Joke

Voornaam: Joke
Achternaam: van de Velde
Nationaliteit: Belgische
Leeftijd: 32 jaar
Geboorteplaats: Gent
Geboortedatum: 28 december 1979
Beroep:Ex Miss BelgiŽ en Model


Joke van de Velde (Gent, 28 december 1979) is een Belgisch model en presentatrice. Van de Velde was Miss BelgiŽ in 2000. Ze nam in 2000 eveneens deel aan de Miss World en Miss Univers verkiezingen.

Ze volgde op school moderne talen-wetenschappen en volgde daarna nog een specialisatie in Nederlands, Frans, Engels en Duits en volgde studie kleuterleidster. In 2000 werd ze Miss BelgiŽ, waarna ze zich uitgebreider kon toeleggen op modellen- en presentatiewerk.

Ze verscheen in verschillende bladen zoals Chť, P-Magazine, Menzo en Maxim. Ze werkte ook als styliste voor bladen als Flair, Story en Maxim.Daarnaast verscheen ze ook af en toe in televisieprogramma's. In 2001 verscheen ze al in Big Brother VIPS. In 2006 nam ze deel aan het programma Stanley's Route, waarin ze de finale haalde. Had een gastrol in FC De Kampioenen en in de politieserie Witse In 2008 was ze te zien als bokser in de videoclip van "Longface" van Tom Helsen. In 2010 presenteerde ze op 2BE De Pokerkampioen van Vlaanderen en nam ze deel aan het programma MasterChef. Vanaf 2007 stond ze in voor de organisatie van Miss Oost-Vlaanderen, de preselectie van Miss BelgiŽ in Oost-Vlaanderen en vanaf 2010 ook voor de organisatie van Miss West-Vlaanderen.