Lodewijk

Voornaam: Lodewijk
Achternaam: Hoekstra
Nationaliteit: Nederlands
Leeftijd: 35
Geboortedatum: 18 november 1976
Geboorteplaats: Eemnes
Beroep :  TV tuinman

Sinds 2004 is Lodewijk te zien als de tuinman van RTL in het populaire programma Eigen Huis en Tuin. Met wekelijks bijna een miljoen kijkers is Lodewijk hiermee de best bekeken tuinman van Nederland.

Het resultaat van zijn liefde voor tuinieren is te lezen in het in 2007 door hem uitgebrachte boek 'Lodewijk en het buitenleven'. Een zeer persoonlijke visie op tuinieren en het genieten van buiten.

Nieuwe uitdagingen aangaan en creatieve invulling geven aan projecten zit hem in het bloed. Lodewijk geeft projectontwikkelaars adviezen en heeft openbare grond en groenvoorzieningen in complete woonwijken ingericht. Verder versterkt hij het imago van tuinieren door het geven van workshops en lezingen in het hele land.

In 2010 was Lodewijk wekelijks op vrijdag te zien bij RTL 4, als tuinman in het programma Koffietijd. Sinds dit jaar is Lodewijk, naast Eigen Huis en Tuin, ook te zien bij Telekids in het door hem zelf bedachte programma Greenkids. Kinderen worden in dit programma aangemoedigd naar buiten te gaan en worden bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid.