Ruud Feltkamp

Voornaam: Ruud
Achternaam: Feltkamp
Nationaliteit: Nederlandse
Leeftijd: 22
Geboortedatum: 2 oktober 1989
Geboorteplaats: Amsterdam
Beroep:  Acteur
Vanaf zijn derde wist hij al dat hij acteur wilde worden en ging, zodra hij zes was, naar de Kindertheater school in Purmerend. Na een McDonald's reclame op zijn achtste kreeg hij de kans om op zijn negende de hoofdrol in de film Kruimeltje te spelen. Vier jaar later werd Ruud gevraagd de hoofdrol te vertolken in de film Kees de Jongen, waar hij o.a. als tegenspeler Theo Maassen had.

Hierna heeft hij diverse rollen gespeeld in tv series en in zijn examenjaar van het IVKO (Individueel Voortgezet Kunstzinnig Onderwijs) kwam de rol van Noud Alberts in de soap serie Goede Tijden, Slechte Tijden op zijn pad, waarin hij alweer voor het vierde seizoen te zien is. Daarnaast heeft hij ook een stemhoofdrol gespeeld in de film Surf's Up. In 2009 speelde hij de rol van Ricardo in de film Lover of Loser.

Samen met zijn oudere broer Pim heeft Ruud ook een multimedia bedrijf: Feltkamp.tv Multimedia. Dit bedrijf legt zich toe op het maken van professionele film, foto's, grafische vormgeving en webdesign. Door zijn interesse in muziek is hij ook te boeken als DJ.