Op weg naar de finale

Molcrazy

De groep is blij dat de gouden munt weg is. De laatste pannenkoeken worden gegeten, de laatste loodjes komen eraan maar het spel is nog niet gespeeld. Chris wil Fajah nog altijd uit het spel stemmen omdat ze zijn broer uit het spel gespeeld heeft. Fajah vindt dat Chris niet opnieuw over zijn broer moet beginnen. Ze heeft het er moeilijk mee dat ze voor het karretje gespannend werd en nu op de valreep nog weggestemd kan worden.

De balkproef
Alle kandidaten zullen op de balk hun evenwicht moeten bewaren. De twee die het langst hun evenwicht kunnen bewaren, krijgen een ketting waarmee ze automatisch voor de finale geplaatst zijn. Bovendien gaan de twee winnaars naar winnaarseiland: niet het vertrouwde winnaarseiland maar een nieuw eiland met een bad, een douche en een hemelbed. De drie anderen zullen terugkeren naar het basiskamp.


Terwijl ze op de balk staat, vindt Peggy dat ze pap in haar benen heeft. Fajah concentreert zich op de woorden ‘ik ga winnen’ en Fatima zegt ‘focus’ tegen zichzelf. Na een kwartier komt Evi één balk weghalen zodat er nog maar één balk overblijft om op te staan. Peggy en Chris vallen van de balk wanneer het eerste touw van de rechterbalk wordt doorgehakt. Wanneer het volgende touw wordt doorgehakt, valt ook Gene eraf. Fatima en Fajah zitten in de finale! De andere drie gaan terug naar Kador waar een kleine verrassing op hen wacht omdat het de laatste dag is.

In het luxeresort beleven Fatima en Fajah een supertijd. Chris, Gene en Peggy mogen brood bakken. Het brood is lekker al is het trio teleurgesteld omdat ze nog geen finaleplaats hebben kunnen verzilveren.

De eilandraad
Opnieuw vindt er een eilandraad plaats. Gene en Christophe zetten allebei een immuniteitsmunt. De eerste stem is voor Gene maar deze stem vervalt dankzij zijn munt. De tweede stem is voor Peggy. De derde stem is voor Gene, de vierde stem is ook voor Gene en de vijfde stem is eveneens voor Gene. Gene wordt weggestemd en moet de expeditie verlaten. Christophe en Peggy zullen onderling uitmaken wie van hen Fatima en Fajah in de finale vergezeld.