Everon (weggestemd in aflevering 3)

Everon Jackson HooiBiografie:
Everon Jackson Michael Werner Hooi (Curaçao, 30 mei 1982) is een Nederlands acteur van Antilliaanse afkomst. Hij is voornamelijk bekend door zijn rol als Bing Mauricius in Goede tijden, slechte tijden, maar geniet ook bekendheid vanwege zijn rol als Ciro Pieterszoon in de RTL-serie De Erfenis.


Hooi werd geboren op het eiland Curaçao, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Zijn moeder en hij kwamen te wonen in Dordrecht. Na afronding van de mavo in het jaar 1999, besloot Hooi de opleiding Audiovisuele Vormgeving te gaan volgen aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens zijn studie was de acteur ook veel bezig met zijn grote passie acteren. Hierdoor liep hij wat vertraging op. In het voorjaar van 2003 werd Hooi gecast voor de rol van Ciro Pieterszoon in de dramaserie De Erfenis. De opnames voor de serie vonden plaats in de zomer van 2003. Hooi heeft met veel plezier aan de serie gewerkt, omdat hij hiervoor mocht terugkeren naar zijn geboortegrond Curaçao. De dramaserie was een doorslaand succes in het voorjaar van 2004 en er waren vergevorderde plannen voor een tweede seizoen.
In het najaar van 2004 werd Hooi gecast voor de rol van Bing Mauricius in de dagelijkse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Sinds januari 2005 is de acteur in de serie te zien. Lange tijd was het personage Bing Mauricius het enige allochtone personage in de serie.

Naast zijn acteerwerk zet hij zich ook in voor het goede doel. Sinds 1997 is hij als vrijwilliger werkzaam bij Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). In 2005 begon hij zijn werk als ambassadeur bij IKN om haar werk onder de aandacht te brengen. In februari 2007 bezocht Hooi samen met het EO-programma Nederland Helpt Roemenië. Bij zijn terugkeer in Nederland startte de jonge soapster de actie 'Bouwen met Everon'. Tijdens zijn korte trip bezocht Hooi naast een IKN-kinderdorp ook een kansarme familie in de directe omgeving. Op de website van IKN is zijn reisverslag te lezen.

De expeditie:
Everon heeft goed nagedacht over zijn deelname aan de expeditie. Het is een aantrekkelijke verschijning die zich goed verzorgd. Hij vindt zelf dat hij niet goed genoeg kan zwemmen. Hij heeft daarom zwemles genomen en staat wel drie keer per week in de sportschool.
De charmante en populaire Everon is erg sociaal en heeft veel gevoel voor humor. Hij wil er in ieder geval voor zorgen dat er ook wat te lachen is op het eiland.