Jan (weggestemd in aflevering 9)

Jan VersteeghBiografie:

Jan Versteegh (Rotterdam, 31 december 1985)

Op 17-jarige leeftijd gaat Jan aan de slag als presentator van het programma "Campus" bij de populaire regionale zender Stadsradio Rotterdam. Hier is het waar Jan, geboren op 31 december te Rotterdam, ontdekt waar zijn passie ligt; produceren en presenteren. Naast zijn middelbare school en tijdens zijn studententijd, eentje waar hij na wat omzwervingen terecht komt op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, probeert hij zoveel mogelijk ervaring op doen op het gebied van radio en televisie.

Hij verruilt het gesproken woord voor het bewegende beeld en presenteert het populaire programma 'Zooi' op TV Rijnmond/TV West. Actief draait hij mee op de redactie, waar hij om leert gaan met alles wat komt kijken bij het maken van een programma. Hierna volgen diverse klussen voor Redbull / De Haaien op grote live-evenementen zoals Dance Valley en de Redbull Knock Out Race. Dit leert hem live televisie te maken onder extreme omstandigheden en te interviewen op Jan zijn eigenwijze wijze; adrem en ietwat schurend.

Naast zijn rol als verslaggever stuurde hij als eindverantwoordelijke het camera team en de editor aan om direct kant en klare beelden af te leveren. Onder druk werken ziet Jan als een grote uitdaging en dan presteert hij op zijn best. Hier vond hij een volgende uitdaging; tijdens een interne opleiding tot cameraman heeft geleerd om vanaf een ander standpunt naar de productie van een programma te kijken, iets wat hij als een waardevolle toevoeging ziet binnen zijn loopbaan als TV-maker.

De expeditie:
Deze voormalige Pownews-verslaggever is slim en wil het spel heel bewust gaan spelen. Bang voor imago-afbreuk door deze tactiek is Jan niet, iedereen kent hem toch al als een irritant mannetje. Jan wil altijd winnen en het laatste woord hebben. Hij is een thrill-seeker en altijd op zoek naar avontuur. Zijn hobbys zijn niet voor niets diepzeeduiken en ongeplande reizen maken.
Jan heeft een sportopleiding gevolgd, dus je kunt deze deelnemer zeker sportief noemen.  Toen hij 18 jaar was, heeft hij zich al aangemeld voor Expeditie Robinson. Meedoen aan dit avontuur, is zijn grote droom. En op de miljoen mensen kan dit maar meemaken, dat wil ik!