Paulien (weggestemd in aflevering 11)

Paulien Huizinga


Paulien Huizinga (Deventer, 15 maart 1971) is een Nederlands televisiepresentatrice en voormalig Miss Universe Nederland.

Huizinga is opgegroeid in Westervoort en heeft later in De Steeg gewoond. Na de middelbare school ging zij naar de MTS voor Mode en Kleding in Utrecht. In 1989 werd zij Miss Utrecht, en op 21 februari 1991 werd Huizinga in het Sonesta hotel in Amsterdam verkozen tot Miss Universe Nederland. Huizinga mocht naar Las Vegas, waar ze 2e werd bij de internationale Miss Universe verkiezing. Hierdoor werd zij vice-Miss Universe.

Terug in Nederland ging Huizinga als model de catwalk op: ze liep diverse modeshows. Samen met Albert Verlinde presenteerde ze later "Showtime" bij RTL4 en later "Showbiz" voor SBS6. Sinds 2009 is zij te zien als panellid in het door Caroline Tensen gepresenteerde programma Zo vader, zo puberzoon, de revelatie van het populaire NCRV-programma Zo Vader, Zo Zoon uit de jaren '70.

Huizinga was vanaf 2004 getrouwd met Michiel Mol, CEO en oprichter van Lost Boys. Ze kregen samen een dochter en een zoon. Op 3 augustus 2011 werd bekend dat Huizinga en Mol na een huwelijk van zeven jaar gingen scheiden. Ze was eerder ook al getrouwd geweest. Met haar eerste echtgenoot, van wie ze in 2001 scheidde, heeft ze een zoon.

Ook presenteerde ze in 2012 Zorgeloos Verliefd voor SBS 6. Hierin krijgen vrijgezellen vrouwen een kans om hun liefde te vinden