Sef (weggestemd in aflevering 8)

SefBiografie:

Yousef Gnaoui (Amsterdam, 22 juni 1984), artiestennaam SefNice, kortaf Sef is een Nederlandse rapper. Hij werd bekend met de nummers Stuk met The Partysquad, Dio en Sjaak en Me Nikes met The Opposites. Hij is lid van de rapgroep Flinke Namen.

Sef is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst uit Amsterdam. In 2004 richtte hij samen met zijn buurjongen The Flexican de groep Flinke Namen op. Sef kende de rapper Fit van toneel, dus werd die ook lid van de Flinke Namen. De groep stond op een paar verzamelalbums.
In 2005 kwam de rapper Murth bij de groep. De groep deed ook mee aan de Grolsch Grote Prijs, maar wonnen niet. Sef stond met zijn track Leila op het verzamel album KINGS.
In 2006 stond Sef samen met Fit op het album RauwDauw van The Opposites met de track Lovely.
De groep werd al iets bekender en kwamen ook in 2007 in aanraking met het Label TopNotch. Maar ze tekenden nog niet. Sef nam ook de track Me Nikes op met The Opposites. Het werd een hit en kwam ook op het album Begin twintig.
In 2008 maakte Sef de superhits Stuk (met The Partysquad, Sjaak en Dio) en Tijdmachine (met Dio). Hij maakte met de Flinke Namen, Dio en The Opposites de mixtape Op Volle Toeren.
Hij werd ook genomineerd voor de State Awards in de categorie Rookie Of The Year, die hij ook won. Hij stond ook op de albums Rock & Roll van Dio en op Hinderlijk van Negativ.
Eind 2008 tekende hij met Flinke Namen bij het Label TopNotch.
Begin 2009 maakte Sef de hit Licht van de Laser (met The Partysquad, Sjaak en Dio) en later de single Aye (met Dio).
In 2009 kwam het debuutalbum van Flinke Namen uit, genaamd Superstuntwerk. De eerste single van het album was Als zij langs loopt.
Sef maakt de track De Liefde met Jayh, voor Jayh zijn debuutalbum; Jayh.nl.
Zijn solo-album De Leven. In samenwerking met Spacekees en Pepijn Lanen heeft Sef onder de naam SLBMG (SkiLeraarBruin Money Gang) de mixtape Ski or Die uitgebracht. Op 2 december 2011 komt het album binnen op #96 in de Album Top 100. Op het album staan enkele samenwerkingen met onder meer Willie Wartaal en Hans de Booij.

De expeditie:

Sef lijkt de rust zelve te zijn. Zijn masterplan voor Robinson is om door sociaal en geliefd te zijn alle neuzen de goede kant op te krijgen. En op zo’n manier dat het gunstig voor hem is. Vooral als mensen denken hem slim af te zijn, kan hij ervan genieten ze om de tuin te leiden.
Deze rapper doet aan krachttraining en kickboksen en noemt zichzelf fanatiek. Sef trekt zich niets aan van wat andere mensen van hem vinden. Hij wil graag afzien tijdens de expeditie.