Quotes aflevering 1

 

Aflevering 1 De Opening
De eerste aflevering begint met een gezamenlijk ontbijt. Het zal voor de meeste kandidaten voorlopig het laatste eten zijn wat ze voorgeschoteld krijgen.
Tijdens het ontbijt verschijnt Evi aan tafel met de mededeling dat vandaag de eerste Robinson proef zal plaatsvinden en ze doet tegelijkertijd nog even 2 mededelingen:
De eerste die over de finish gaat zal verzekerd zijn van een plekje in de samensmelting. Maar degene die als laatste over de streep komt, valt meteen af.
Ze varen met z'n allen naar het eiland. Onderweg wordt wel duidelijk dat nog niemand van plan is om snel naar huis te gaan.
Terwijl de boot koers zet naar de start van de landingsproef, vaart een vissersboot met nog 2 "geheime" kandidaten naar het eiland. Het zijn Paulien Huizinga en Robert Kranenborg.  Deze kandidaten zullen tijdelijk op een apart eilandje verblijven.Geza: "Wat eerst nog een leuk schoolreisje was, is nu opeens Exp. Robinson geworden."
Op het eiland aangekomen legt Dennis uit wat de bedoeling is.

Het wordt een race met de volgende opdrachten:
Duiken in de zee vanaf de boot, en dan rennen over het strand waar voor iedereen een wok klaar staat waarin vuur gemaakt moet worden.
Daarna  klimmen over een muur waarna ze moeten rennen door de jungle. Daar moeten ze over een aantal boomstammen, die een soort van evenwichtsbalk vormen, verder de jungle in totdat ze bij een hoge trap komen. Die leidt naar de plaats waar de eilandraad wordt gehouden. Daar aangekomen vinden ze een slot met daaraan een cijferslot dat opengemaakt kan worden met een rekensom. Die som krijgen ze zodra ze aangekomen zijn bij de eilandraad. Degene die het eerst het slot openmaakt en de koker die daaraan vast zit, in een houder plaatst heeft gewonnen en verdient eem plaats in de samensmelting.

Maar er zijn nog wat extraatjes verbonden aan deze race. Onderweg kunnen ze stemmen winnen. Die zijn op diverse plaatsen in de route te verdienen. Deze stemmen zitten in kokers.  Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de opdracht die moet worden uitgevoerd, kan het gaan om 1, 2 of 3 stemmen per keer. Deze stemmen kunnen later ingezet worden bij de eilandraad om daarmee een tegenstander weg te stemmen.

Valentijn: "Wat is er met die goede oude imuniteitsmunt gebeurd?".


De kokers hangen bijvoorbeeld aan de boeien in het water,  Op het strand aan de touwen hangen kokers, aan dikke en dunne touwen. Op de muur kunnen ze verdiend worden (door lekkere hapjes te eten) en aan de evenwichtsbalk hangen stemmen.
"Ineens was ik in het water, zeewater, zout, owwwwww fuck.  Ja natuurlijk, ik was alleen maar chloorwater gewend, de afgelopen tijd", aldus Everon Jackson, die moest leren zwemmen voordat hij kon meedoen met Exp. Robinson.
Geraldine haalt een koker naar boven met 3 stemmen. Anna A. zwemt meteen door naar het strand. Als eerste komt Jan aan land. Sef en Kees volgen al snel.
Jan heeft al snel een vuurtje gemaakt, terwijl Sanne als laatste nog uit het water moet komen.
Sef: "En ik heb gewoon brand man. Vuur! Inferno!"
Jan en Sef rennen meteen door naar de muur waar Evi staat te wachten met een winkeltje met eten.
Maar beiden hebben geen behoefte aan de hapjes van Evi.
Everon probeert een dik touw door te branden op het strand waarmee hij 3 stemmen kan winnen.
Negativ : "Ik ben motherfucker goed in vuur maken. Ik ben een pyromaan man."
Hans neemt een lekker hapje van Evi: een rauw ei, waarmee hij 3 stemmen krijgt. Geza neemt een wormpje van Evi aan en krijgt daarvoor 1 stem.
Everon heeft veel moeite om het dikke touw door te branden. Het kost hem veel te veel tijd.
Jan balanceert over de evenwichtsbalk met Sef op zijn hielen. Hans loopt beide aardig in.
Nega komt bij Evi aan en wil ook graag 3 stemmen winnen, en neemt een eitje aan van Evi.
Op zijn knien en met een smekende blik kijkt hij Evi aan, en zegt: "Er is hier toch ook nasi?". 
Hij slokt het ei naar binnen en braakt het meteen weer uit. "Nee, helaas", zegt Evi en ze wijst naar de jungle. Nega mag doorlopen zonder de 3 stemmen.
Valentijn stond erbij te kijken en is maar doorgelopen, net zoals Everon.
Edith, Geraldine en Zimra staan intussen nog steeds bij de wokken en proberen vuur te maken.
Op de evenwichtsbalk loopt Nega achter Valentijn. "Ik zou je heel licht mogen duwen, maar zo ben ik niet....."
Everon valt van de evenwichtsbalk en moet opnieuw beginnen waarna Geraldine, die het dan toch uiteindelijk gelukt is vuur te maken, hem voorbij is en nog een koker met een stem pakt.
Intussen slikt Anna Alicia ook een ei in en verdwijnt de jungle in.Jan komt als eerste bij de loopbrug die hem naar het hangslot brengt. Hij moet de drie getallen van zijn geboortedatum bij elkaar optellen en dat antwoord is de code voor het cijferslot.Zimra neemt ook nog een eitje aan van Evi en komt toch nog dicht in de buurt van Veronica.
Als eerste maakt Jan het slot open en hij is daarmee de winnaar van deze eerste proef. Dolblij loopt hij rond met zijn gele bandana, de kleur van zijn toekomstige eiland en team. Hij gaat als eerste naar de samensmelting.
Sef, Hans, Geza en Kees volgen al snel. Allemaal hebben ze gele bandana's.  Dat wordt dus een manneneiland.
Valentijn is de eerste vrouw die binnenkomt, zij is in het bezit van een rode bandana.
Geraldine volgt en daarna Anna Alicia. Veronica komt als 4e vrouw binnen, Zimra als laatste wat inhoudt dat zij de groep moet verlaten.

Er  volgt een nabespreking over de eerste proef waarbij de kandidaten n voor n bevraagd worden door Evi en Dennis.

Nega over de opmerking van Evi dat hij door de jungle heeft gestuiterd: "Nee, nee, ik heb door de jungle gestuiterd, maar bij dat wiggelding, die heb ik gedoggystyled.....".

Jan krijgt de ketting omgehangen die hem immuniteit geeft tot aan de samensmelting.

Hans: "Ik zal de luchtigheid van de vrouwen wel missen, maar de zeurderigheid waarschijnlijk niet.....".

De boten liggen klaar om de mannen en vrouwen naar hun eiland te brengen. Zimra blijft alleen achter...... maar Dennis en Evi hebben voor haar nog een verrassing in petto.
Zimra hoeft nog niet naar huis maar gaat naar een klein eiland: Duivelseiland.
Als ze daar alleen kan overleven, maakt ze alsnog kans om de samensmelting te halen.De bootjes met de mannen en vrouwen varen weg, op weg naar verschillende eilanden.
Intussen zijn Paulien en Robert aangekomen op hun eigen eilandje. Daar ontdekken ze al snel dat er een soort boomhut op hun staat te wachten.  "Een echte boomhut, waar je zoon van kan dromen", aldus Robert.

De hut is helemaal ingericht met zelfs een soort van televisie die snel wordt aangezet. Dennis verschijnt in beeld, die vertelt dat niemand weet dat zij er zijn. Robert en Paulien moeten de teams gaan samenstellen, en zij zullen zelf deel uitmaken van deze teams.
Ze zijn in ieder geval zeer tevreden met hun uitvalsbasis.

Kamp Noord (geel) komt aan op het eiland. In de kist die op het strand staat zit allerlei troep wat bij Geza de opmerking ontlokt: "Hans, anders maak je er een driedelig kostuum van...."
"De open haard komt bij de uitgang naast de zitkuil", is de opmerking van Hans.

Kamp Zuid (rood) komt aan bij een eiland wat een echt scheepswrak in de branding heeft liggen. Ze vinden er zelfs een visnet.
Sanne neemt de leiding over de bouw van de tent. Omdat ze bij de padvinders heeft gezeten is iedereen het erover eens dat zij de aangewezen persoon is.
Intussen zien ze dreigende wolken aankomen, terwijl de hut nog niet af is.Edith maakt alvast vuur zodat er eten gemaakt kan worden.
Paulien en Robert vinden intussen de foto's van de 14 andere kandidaten. Die kunnen ze goed gebruiken om hun teams samen te stellen.
Zimra is ondertussen ook onderweg naar haar eiland, Duivelseiland. Daar staat een half afgemaakte hut,  en een kist met allerlei materialen. Ze gaat aan de slag om de hut af te maken, maar de regen is haar te snel af.
Ze besluit dan ook om in de grot te gaan zitten en te schuilen voor de regen.

Kamp Zuid wordt tijdens het eten koken overvallen door een zware regenbui. De poncho's worden tevoorschijn gehaald  om zo nog een beetje droog te blijven.
Ook kamp Noord houdt het niet droog en de mannen besluiten zittend te gaan slapen. Hans geeft nog wel het nuttige advies om de spullen onder de poncho te bewaren zodat ze droog blijven.

Nega: "Waarom zegt Hans nooit iets, wat niet klopt?"

Paulien en Robert zitten nog steeds met de foto's te stoeien. Bij n van de foto's maakt Robert een vreemde opmerking: "Met van die tattoo's aan de binnenkant van je dij, dan ben je volger."Paulien kan deze opmerking niet echt waarderen (zij heeft er zelf namelijk ook n).
En voor n worden de kandidaten besproken en daarbij worden de nodige opmerkingen gemaakt.

De nacht valt over de bounty-eilanden. Het belooft weer een heel spektakel te worden dit jaar!