Quotes aflevering 8

De restanten van het samensmeltingsmaal worden ‘s ochtends opgegeten.
We zien Valentijn nog vertrekken en kijken nog even terug op de proef.
En Sanne moet vertrekken, dan breekt het feest pas echt los.
Jan, Sef en Geza bespreken nog even hun snode plannen.

Na de samensmelting is het meteen tijd voor de eerste proef. De proef draait om behendigheid en een goed geheugen. Er wordt gestreden om immuniteit.
De bedoeling is dat ze het hindernisparcours zo snel mogelijk afleggen. Ze krijgen 5 x 2cijfers te zien, gebaseerd op hun geboortejaren. De cijfers die ze zien vormen de codes van sloten. Aan het slot hangt een letter, met die letters kunnen ze aan het eind een woord maken.
Het woord dat ze zoeken is iets wat leeft op hun eiland.
Gisteren hebben ze nog gestemd op degene die ze het meest de samensmelting gunnen. De uitslag was dat het Hans het meest werd gegund.  Hans is niet trots, maar lijkt paranoia.  In kamp zuid was het voor Sef en Jan. Sef vindt het wel leuk.  Deze drie heren mogen als eerste strijden tegen elkaar immuniteit.  Jan, Sef en Hans gaan eerst met drie tegen elkaar. E;en van hun krijgt immuniteit. Daarna de rest tegen elkaar. Ook voor immuniteit.
Jan:”Ik heb nog nooit voor Wiskunde een voldoende gehaald, dus dat was wel even schrikken.”
Sef: “twee of drie zijn nog wel te onthouden maar vijf is echt heel lastig”.
Hans vertrekt als eerste vrij rustig. Jan en Sef doen er langer over en vertrekken tegelijk.
Het eerste slot is open door Hans, daarna Jan, daarna SefJan: “als je er een ritme van maakt dan onthoud je het wel”.  Bij de tweede blijft Hans steken: “zak ben je het nu al vergeten”. Jan pakt de tweede ook meteen. Hans gaat terug. Sef heeft de tweede ook open. Jan gaat als een speer en maakt meteen het woord: “slang”.     
Jan: “deze ketting heb ik een dat moeten missen. Dat voelde gewoon niet goed”.

De volgende ronde is tussen Geraldine, Geza, Kees, Zimra, Edith, Pauline en Anna Alicia.
Edith besluit alleen de eerste twee te onthouden en dan later terug te komen voor de andere drie.
Kees gaat als tweede: “het is net als tekst leren voor theater, even rammen, niet twijfelen, gewoon even rammen”.   Anna-Alicia: “ik probeer een soort van telefoonnummer te maken.Edith "vertrok als eerst maar ik zag dat zij terug moest en toen lag ik opeens voor, ik sprong als een gazelle over de bomen”.    Geraldine moet ook terug.  Anna en Kees liggen samen voor.  Kees gaat door en wint.
Na het modderbad winnen Jan en Kees nog een prijs. Ze mogen lekker gaan badderen. Ze moeten een vrouw meenemen.  Kees  neemt Anna Alicia mee en Jan neemt Geraldine mee.
Jan: “op het eiland gaan ze achter mijn rug om praten, maar Geza en Sef hebben wel vertrouwen met me en daarbij ik heb een ketting. Dus wie dan leeft dan zorgt. Eerst even mijn haren wassen”.
Anna-Alicia: “een bad na 17 dagen is alles wat een meisje zich kan wensen”.
Kees: “het is een schitterend eiland, dit was voor het eerst dat ik kon genieten van waar ik was”.

In het basiskamp wordt gebouwd aan een nieuw onderkomen. Hans heeft de leiding. Sef en Geza nemen Zimra even apart, ze gaan kokosnoten zoeken.  Sef: “als we nu op Zimra gaan inpraten dan zijn we sowieso de eerste en in haar ogen de aardigste.”  Sef: “ik denk dat ze op jou gaan stemmen Zimra, ik weet dat Jan en Paulien aan onze kant is.” Geza: “wil je wat met ons afspreken”. Zimra: “als ik er dan niet uitlig?” Geza: “natuurlijk dan ga ik je heel ver brengen, maar dit moet je wel voor je houden”.   Sef in een biecht: “ze vindt ons geniaal hahahah, genius masterminds hahahaha”.


Geza in de biecht: “Jan wil heel graag Hans eruit stemmen, maar ik wil niet de mannen  opbreken nu al. Dan zijn er 5 man die we tegen hebben gewerkt, dat is totaal niet slim.  Dus dan kunnen we vanuit het mannenbelang beter Anna en Geraldine eruit stemmen."  Geza gaat ook nog praten met Hans: “ Volgens mij zijn we van elkaar gaan houden, de mannen gaan door, dus we beginnen met Anna en Geraldine.”  Hans is het er mee eens.
Jan en Kees in bad. Jan begint de onderhandelingen: “Kees weet je wat het probleem is, Geza en Sef vertrouwen mij”. Kees:” waarom denk je dat?”  Jan: “omdat dat zo is, we hebben gisteren nog een gesprek gehad, Hans moet er vroeg uit”. Kees: “is het zo heftig?”  Kees in biecht: “tot overmaat van ramp zegt hij ook nog dat ze Hans eruit gaan kicken, ja dat vind ik gewoon niet leuk”.  Terug in bad: “maar wat gaan we nu doen?” Jan:”tja ik dacht ik krijg wel advies van de grote Kees Boot”.  Kees: “tja ik weet het niet, ik moet er over nadenken, ik denk namelijk dat Geza en Sef jou niet mee nemen naar de finale, daar ben je veel te sterk voor”. Jan: “ja daar begin ook een beetje bang voor te worden”.  Jan in biecht: “ik moet nu gaan kiezen hoe ik het spel ga spelen. Kies ik voor degene die het spel snoeihard spelen, dan zou ik verder gaan met Sef en Geza. Of ga ik verder met mensen waar ik emotioneel meer mee voel, ja dat wordt heel lastig”.

Hans praat met Edith: “Ik heb gesproken met Geza en met Sef, je weet hoe ik ten opzichte van die twee sta, die twee zijn een koppel, waar het neer komt is dat er morgen op de eilandraad iets gaat gebeuren.  Anna en Geraldine zijn nu aan het kijken of ze Jan en Kees mee kunnen krijgen, ik denk dat dat met Kees niet gaat lukken." Edith: “ik denk met Jan ook niet”.   Hans: “ik denk dat het heel verstandig is om Anna en Geraldine uit elkaar te halen en dat kan maar op één manier om één van de twee eruit te stemmen. Ik heb gezegd dat ik daar over na moeten denken”.  Edith“en wat wil je daar nu mee zeggen? “ Hans: “ik stem op Anna”. Edith: "Beide kampen maken complotten en wij trekken aan het kortste eind, dat zou kunnen”.
Bij het bad krijgen ze ook nog watermeloen. Jan: “je kijkt nu naar een man op zijn allergelukkigst, dit is echt te gek”. Hij klimt een berg op: “I’M THE KING OF THE WORLD!!!!!!!!!!!!!”

Jan, Geraldine, Anna-Alicia en Kees bespreken het nog even.
Jan: “ik heb na liggen denken en ik had het er met Kees over en die zei, die jongens nemen je nooit mee naar de finale. Ik ga de afspraak met Sef en Geza breken. “
Geraldine: “ik word helemaal ziek van het spel, ik word helemaal paranoia.”
Jan: "Als we Sef naar huis sturen wordt het helemaal een geweldige breuk.”
Geraldine: “ik voel me goed bij wat Jan zeggen, ik ga al mijn 8 stemmen op Sef zetten”.
Jan: “Als we nu alles op Sef zetten dan zijn ze alles kwijt”.

Geraldine: “het is voor mij all or nothing, liever dat ik hier nog een paar dagen zit zonder extra stemmen, dan dat ik thuis zit met 5 stemmen op zak.”
Anna-Alica: “Ik zet 3 extra stemmen in”

Zimra in een biecht: “ik ben gisteren benaderd door sef en Geza en daar voel ik me goed bij. We hebben hier afgesproken om allemaal op Anna te stemmen."

Jan in een biecht: “we gaan naar de eilandraad maar ik denk dat het goed gaat komen. Het is niet waterproof plan, maar zeker wel waterafstotend."

Geza gaat in gesprek met Paulien: “wij doen twee extra stemmen pauline, dus wij willen dat jij dat ook doet”.
Paulien gaat akkoord. Geza telt maar komt vingers tekort.
De eilandraad

Evi“Paulien op de valreep in de samensmelting ben je bang?”
Paulien: “ja iedereen kan eruit vliegen”.
Zimra: “het zijn er opeens wel veel mensen, ik denk dat het in mijn nadeel is. Iedereen heeft banden gecreëerd, dat heb ik wel een beetje gemist”.
Sef: “Ik weet niet of ik de gunfactor nog heb, ik denk dat er mensen zijn die mij de plek in de finale gunnen, maar er zijn ook mensen die mij daar liever niet zien”.
Hans:” Ja ik ben inmiddels tactisch aan het spelen. Mensen vinden mij charmant en levensgevaarlijk”.

De winnaarseiland mensen komen erbij.

Geraldine: “oh het was zo lekker, vooral het tandenpoetsen was geweldig, na 17 dagen frisse adem is zo fijn.”   “ik ben bang, zwarte stem, eilandraad.”
Jan: “het meest bijzondere moment was op de heuvel staan, daar voelde ik me op de top van de wereld”.
Kees: “ ik smile alleen maar”.  “Het is wel een beetje een nadeel, ik heb nog niet echt besproken wat ik moet doen”.

We gaan stemmen:

Geraldine stemt op Sef: “ik ben nog niet vergeten wat jij me hebt aangedaan”.
Jan stemt op Sef: “als tacticus pur sang, moet jij dat kunnen begrijpen”.
Paulien stemt op Anna-Alicia:  “Anna ik stem op jou omdat we elkaar gewoon niet liggen”.
Sef stemt op Anna-Alicia: “het is eten of gegeten worden”.
De rest zien we niet.
De reguliere stemmen:
Geraldine (zwarte stem), Zimra, Anna-Alicia,  Anna-Alicia, Anna-Alicia, Anna-Alicia, Anna-Alicia, Sef, Sef, Sef, Sef.   
5x Anna-Alicia
4x Sef
1x Geraldine
1x Zimra

De extra stemmen:
Sef, Anna, Sef, Anna, Sef, Anna, Sef, Anna, Sef, Anna, Sef, Sef, Anna, Anna, Sef,  Het is 12-12
Anna, Sef, Anna, Sef, Anna, Sef,  15-15,  Sef, Sef, 17-15 en de laatste zegt ook Sef.  18-15

Sef: “netjes, goed gedaan. Ik dacht dat we genoeg hadden ingezet." Jan en Kees had ik niet verwacht. Maar dat zijn de mooiste aanvallen."
Jan: “Mooi zou ik het niet willen noemen”.
Evie: “hoe dan?”
Jan: “tja gespeeld”

Geza: “ik heb Jan vertrouwd en dat had ik niet moeten doen”
Evi: “waarom heb je op Sef gestemd, want er was een stemmenafspraak”.
Jan: “ik heb gedurende de hele expeditie een dubbelspel gespeeld en het laatste is nog niet gezien”.
Sef: “Dat is niet heel slim omdat zo te zeggen toch? “
Jan: "het lijkt me een stukje uitleg dat Sef verdiend heeft”.

Sef neemt afscheid van de groep en fluistert nog even in het oor van Geza“Pak hem hč.”

Sef praat nog even na met Evi: “Jan heeft gesnitched, Jan is niet te vertrouwen. Maar als ik heel eerlijk ben, ik was eigenlijk van plan om Jan de volgende ronde eruit te kiepen, maar hij was me voor.“
Evi: “hoe kijk je terug, hoe was expeditie robinson voor jou?”
Sef: “het was heel tof, ik heb dingen gedaan waarvan ik niet dacht dat het wat voor mij was. Ik haat kamperen, ik hou niet van spelletjes, maar ik heb toch wel genoten. Dit is toch iets wat ik niet had willen missen”.