Naam: Anouk Maas
geboortedatum: 31 juli 1986Anouk Maas (31 juli 1986) is een Nederlandse musicalactrice die onder andere te zien was in de musicals Evita (Maitresse), The Sound of Music (Liesl), Hairspray (Amber von Tussle) en Miss Saigon (Ensemble).
Toen Maas elf jaar was kreeg ze een hoofdrol in de musical Annie. Daarna deed ze in Londen mee aan een samenwerkingsproject met Arts Educational School for Musical Theater, daar kreeg ze ook zang- en dansles van Chris Hocking en Molly Molloy. In New York volgde ze danslessen aan het Broadway Dance Centre.

Daarna was ze te zien in de musical We Will Rock You in Keulen en in Wenen en de Duitse tour van Saturday Night Fever als understudy van Stephanie en Annette. In Saarbrücken speelde ze in 2006 Serena in Fame en daarna weer de rol van Annette in de Duitse tour van Saturday Night Fever. Begin 2007 deed ze mee aan de skateschool voor de musical Starlight Express van Andrew Lloyd Webber. In datzelfde jaar speelde Maas in Cats, als swing van de rollen Lorrenjopie, Silvany en Electra. Daarna speelde ze de maîtresse in Evita en was ze te zien als Liesl in The Sound of Music. Sinds september 2009 was Maas te zien in de musical Hairspray als Amber von Tussle. Hierna speelde zij in het ensemble van JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In oktober 2010 speelde ze de rol van Anne Dindon in La Cage Aux Folles. Daarna is ze in Miss Saigon gaan spelen. Sinds november 2012 speelde ze roodkapje/ us Fiona in Shrek (musical). Later nam zij de rol van Fiona over van Kim Lian van der Meij. Vanaf september 2013 speelt ze de hoofdrol van Alex in de musical Flashdance.
Ze won een John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent in 2009.