Naam: Freddy Trathlehner  bekend als Vieze Fur
geboortedatum: 18 april 1983Freddy Tratlehner (Amsterdam, 18 april 1983), beter bekend als Vjze Fur, is een Nederlandse rapper. Hij staat bekend als lid van de Amsterdamse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, die in 2005 een grote hit scoorde met "Watskeburt?!".

Freddy Tratlehner brak nationaal door als lid van de De Jeugd van Tegenwoordig in 2005 met het nummer 'Watskeburt?!'. Sindsdien is De Jeugd van Tegenwoordig uitgegroeid tot de meest populaire HipHop-Pop act in de Benelux met vele hits, 3 succesalbums en wonnen ze de meest prestigieuze muziek prijzen waaronder de popprijs 2011, een Edison award, Buma Gouden Harp en MTV award. In september 2013 kwam hun vierde album uit. Naast DJVT verscheen hij in meerdere projecten als featuring artist, o.a. bij Malle Pietje & the Bimbos, en vormde hij samen met Aux Raus frontman Bastiaan Bosma de act Coevorduh waarmee hij in 2012 een album uitbracht genaamd "Wesley Against Society".

Freddy is niet alleen actief als muzikant, zo studeerde hij in 2007 af aan de Gerrit Rietveld Academie als autonoom kunstenaar en presenteerde hij in maart 2013 de eerste collectie van zijn eigen kledingmerk voor mannen 'Tratlehner' in gallerie Gabriel Rolt te Amsterdam