Naam: Krystl Pullens
geboortedatum: 2 juli 1983Krystl, de artiestennaam van Krystl Pullens (Santpoort-Noord, 2 juli 1983), is een Nederlandse zangeres/songwriter.

In 2010 werd Krystl verkozen tot 3FM Serious Talent met haar single Golden Days. Sindsdien sleepte ze de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer binnen, werd haar liedje Golden Days gebruikt in een Martini-reclame en werd ze door de jury van de Edison bekroond met een Edison voor Beste Nieuwkomer.
Krystl groeide op in Santpoort-Noord. Ondanks dat ze werd aangenomen op een dansacademie, koos ze in 2000 voor een zangcarrière. Ze studeerde twee jaar aan het Rotterdams Conservatorium en daarna aan de popacademie in Enschede. Tijdens haar studie in Enschede richtte ze in 2003 de band L.I.N.E. op met een aantal medestudenten (Rob Eeftink, Kobus Groen, Bart Jan Manten, Rogier Grosman). Krystl was de zangeres en schreef songs met gitarist Bart Jan Manten. Verder werd Krystl vanaf 2005 een van de vaste achtergrondzangeressen van Do. Nadat Krystl in 2006 afstudeerde aan de popacademie kondigde de band L.I.N.E. zijn afscheidsconcert aan, dat plaats vond op 4 oktober 2009.

Voor haar debuutalbum Rolling uitkwam, bracht Krystl haar eerste solo-single Golden Days uit op 19 november 2010. De single trok de aandacht en werd gebruikt in een reclamespot van Martini Spumante. Niet veel later bracht Krystl het album Rolling uit met Universal op 6 mei 2011, waar hits als Bottles en Fool For You op staan.
Krystls debuut was een succes. In april 2011 won ze de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer en werd ze genomineerd voor de TMF Borsato Award. In de maand daarna trad Krystl vier keer op in het voorprogramma van Marco Borsato in het Gelredome en zong ze samen met hem het nummer Duizend Scherven. Ook tijdens de 3Dimensies-concerten in het Sportpaleis in Antwerpen trad Krystl samen met Borsato op. Daarnaast was Krystl te gast in de Dichtbij tour van Marco Borsato in 2011, waar ze diverse gastoptredens verzorgde.

In 2011 plande Krystl ook haar eigen clubtour in door Nederland en gaf ze optredens in Paradiso, Tivoli, Patronaat en Hedon. Naast haar uitverkochte clubtour was ze live op ruim 40 festivals en evenementen te zien.
Haar debuut bleef niet onopgemerkt. In 2011 won Krystl een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer, waarvoor zij genomineerd was naast Go Back To The Zoo en Ben Saunders.

Op 20 september 2013 kwam Krystl met haar nieuwe album Undefeatable. Voor dit album werkte ze samen met Sacha Skarbed (Adele, Paul McCartney), Graffiti 6-gitarist Tommy Danvers, Lucie Silvas en Tjeerd Bomhof (Voicst, Anouk). Op dit album staan hits als Circles en Undefeatable.
In 2013 gaat Krystl weer toeren door Nederland en geeft optredens in onder andere Tivoli en Patronaat. Tijdens haar clubtour geeft ze lokale muzikanten de kans om zich als voorprogramma op te geven.

Krystl is naast haar eigen nummers ook bekend van het coveren van andermans singles. In 2010 viel ze op door Let it Be van The Beatles eigen te maken tijdens een radio-uitzending van Giel op radiostation 3FM.
In 2013 coverde Krystl de hit Blurred Lines van Robin Thicke en later dat jaar bracht ze live haar eigen versie van Royals van Lorde ten gehore. Beide covers werden goed ontvangen in Nederland.

Kryst heeft een relatie met 3FM dj  Paul Rabbering.