Naam: Dominik Włodzimierz Groot beter bekend als Mr Polska
geboortedatum: 20 juli 1989
Mr. Polska is de artiestennaam van de Nederlands-Pools rapper Dominik Włodzimierz Groot (Toruń, 20 juli 1989). Hij is lid van het rapcollectief Nouveau Riche.

Groot werd geboren met de achternaam Czajka en emigreerde op 3-jarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Door het huwelijk van zijn moeder met een Nederlandse man kreeg hij zijn Nederlandse achternaam. Tijdens zijn studie aan de Herman Brood Academie, die hij in 2010 afrondde, bracht hij in 2007 een album uit in eigen beheer onder de naam MC Polski. Hij kreeg enige bekendheid met de track Kapoole Mashien, waarvoor een clip is opgenomen in Polen. Mr. Polska maakte met Jebroer en Negativ het nummer Bomrush dat Negativ op zijn mixtape Hinderlijker zette. In januari 2010 nam Polska in de studio van 101 Barz een wintersessie op.

Statemagazine van BNN is op bezoek geweest bij Mr. Polska in Gorinchem voor het programma Homegrown, waarin zij verschillende artiesten thuis interviewen. In 2010 stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Zijn concurrenten waren Kalibwoy, Boef en de Gelogeerde Aap. Hij won de Grote Prijs niet, maar hij heeft wel een StateMagazine Rookie of the Year award gewonnen in 2010.

18 januari 2011 heeft Mr. Polska zijn tweede wintersessie bij 101 Barz opgenomen, dit keer samen met Jebroer. Mr. Polska klaagde er via Twitter bij TMF over dat hij niet gevraagd was om op te treden op de TMF Awards 2011. TMF daagde hem daarop uit om 1000 keer geretweet te worden met #polskaoptmfawards, dat lukte binnen een half uur. In mei kwam Alziend oor uit, waarop Polska prominent aanwezig is. Op 27 juni 2011 was Polska support act van House of Pain en op 21 juli van Lil' B. Op 21 oktober 2011 bracht Mr. Polska zijn eerste officiŽle soloplaat uit: De Boswachter EP. De ep verscheen onder het label van Nouveau Riche en is volledig geproduceerd door Boaz van de Beatz. De videoclip van het nummer Gustav van deze ep won een State Award.

In december 2011 kreeg hij van stichting Polonus de Publieksprijs van de verkiezing van Pool van het Jaar . Tijdens het Europees kampioenschap voetbal 2012 maakte Mr. Polska dagelijks achtergrondreportages in Polen voor het Radio 1-programma Sportzomer.