Naam:Nadia Palesa Poeschmann
Geboortedatum: 20 juli 1981


Nadia Palesa Poeschmann (Morija, 20 juli 1981) is een Nederlands model, presentatrice en actrice.

Toen ze nog op de havo zat, werd Poeschmann benaderd door een fotograaf om modellenwerk te doen. Ze besloot echter eerst haar school af te maken en door te stromen naar het vwo, om vervolgens fulltime als internationaal model te gaan werken. Als model stond zij met modereportages in onder meer de Elle, Vogue, Maxim en Cosmopolitan en liep zij shows voor Hermes, Mart Visser en Monique Collignon. Ook was zij al meerdere malen op tv te zien. Poeschmann speelde in reclames van Dubbelfris en Hi en zij was de streakende ’Ellen’ uit de Andrelon-reclame. Verder verscheen zij in diverse videoclips van onder andere David Guetta en Yes-R.

In 2008 haalde ze haar bachelor Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In datzelfde jaar presenteerde ze met Kee Huidekoper het programma Trick & Treat op Veronica en werkte zij voor de VARA. In 2010 had ze samen met Larissa Prent en Maarten Boer een wekelijkse column in het programma Films & Sterren op RTL 4 en RTL 5. Van januari 2011 was zij samen met Tess Milne één van de vaste gezichten van MTV. Hier presenteerde zij samen met Tess het programma MTV Was Here over de laatste mode, uitgaan, muziek en gadgets. Het programma kreeg geen vervolg. In het voorjaar van 2012 was Nadia te zien in het televisieprogramma Schat van de Oranje op SBS6. Op 1 juni 2012 won ze de finale en versloeg hiermee Babette van Veen en Jan 'Janice' Bosmans. In september 2012 maakt Nadia de overstap naar omroep PowNed waar zij één van de vaste reporters van Pownews is geworden.

Poeschmann acteerde ook in enkele films en televisieseries. Zo had zij een rol in de documentaireserie Moordvrouwen op NET5 en speelde zij een rol in de horrorkomedie Zombibi.