Naam: Remy Bonjansky
Geboortedatum: 10 januari 1976


Remy Kenneth Bonjasky (Paramaribo, 10 januari 1976) is een Surinaams-Nederlands voormalig thaibokser en drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix.

Bonjasky, bijgenaamd The Flying Gentleman, maakte 'pas' op zijn achttiende kennis met de vechtsport. De in 1981 naar Nederland geŽmigreerde Surinamer was in zijn jeugd vooral op het voetbalveld te vinden.

In 2003, bij zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final in Tokio, won hij ten overstaan van 70.000 toeschouwers de titel, hetgeen hem een bedrag opleverde van 400.000 dollar. In 2004 won Bonjasky voor de tweede maal de K-1-wereldtitel. Hij trainde tot de K-1 World GP 2005 bij Mejiro Gym en in de periode 2005 tot en met 2010 bij Vos Gym Amsterdam. Ivan Hippolyte is zijn trainer en Charley Heus zijn manager. In 2008 won hij voor de derde maal de fel begeerde K-1 World Grand Prix titel. Dit na een gevecht met Badr Hari die gediskwalificeerd werd. In september 2010 opende Remy zijn eigen sportschool, Bonjasky Academy, in Almere. In oktober 2012 vond de Comeback van Remy plaats in Brussel. De nieuwe organisatie waaronder Remy wedstrijden is gaan vechten heet "Glory", Pierre Andurand is de eigenaar van Glory.

In 2004 vocht Bonjasky tegen de sumoworstelaar, (yokozuna), Akebono, die 2.04 lang is en ten tijde van de wedstrijd 235 kg woog. Ondanks het enorme verschil in gewicht en lengte trapte Bonjasky Akebono knock-out, met een highkick tegen het hoofd, in de derde ronde.

Eind juli 2007 kwam hij in het nieuws doordat hij de politie in Amsterdam kon helpen met de arrestatie van twee Britten. Deze hadden met een blaaspijp vanuit een bestelwagen scherpe ijzeren pijltjes geschoten naar willekeurige voorbijgangers. Remy Bonjasky was het laatste slachtoffer, en deze zette met een taxi de achtervolging op de bestelwagen in. Hierna belde hij de politie, waarna de daders gearresteerd werden. Bonjasky kreeg de taxikosten vergoed en een medaille van de politie en hij werd door de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, tot ereburger van Amsterdam uitgeroepen. Beide Britten werden veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens meerdere delicten.
  
Bonjasky is vader van twee zoons.