Naam: Sabrina Starke
geboortedatum: 9 augustus 1979
Sabrina Starke (Paramaribo, 9 augustus 1979) is een Nederlandse singer-songwriter.

Sabrina Starke is geboren in Suriname en kwam naar Nederland toen ze zes maanden oud was. Ze begon als zangeres in een reggaeband en koos in 2005 voor een solocarrière. In 2006 won ze de Talent Night, waarna ze in het Apollo Theater in New York stond. In datzelfde jaar werd ze tweede bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Begin 2007 was zij één van de zangeressen op de cd "The Mighty 8" van het Nationaal Popinstituut. Op 8 december 2007 won Sabrina de VSBfonds Music Matters Award. Met het prijzenpakket bracht zij haar debuutalbum uit. Tevens was ze een jaar lang Muziekambassadeur van Rotterdam.

Op bevrijdingsdag (5 mei) 2012 heeft Sabrina gezongen aan de Amstel voor o.a. de Koningin.

In oktober 2008 verscheen haar solo-debuutalbum, getiteld "Yellow Brick Road". De eerste single van dit album, met de titel "Do For Love", was op dat moment al enige tijd te zien en te horen op YouTube. Na de release van het album volgden optredens bij onder andere GIEL en Raymann is Laat. Vooral het optreden bij De Wereld Draait Door maakte indruk. Eind oktober 2008 tekende ze een meerjarig contract bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. In december 2011 tekende Starke een platencontract bij het Nederlandse muzieklabel 8ball Music.

Op het label 8ball Music bracht Starke in de zomer van 2012 haar derde album Outside the Box uit. Het album werd op 7 juni 2012 gepresenteerd in Hotel Arena in Amsterdam, samen met haar eerste single This Time Around. In januari 2013 werd het genomineerd voor een Edison.

In de lente van 2013 verscheen Starke's vierde album Lean on me - The songs of Bill Withers op het label 8ball Music. Het album ontving in oktober van dat jaar een Radio 6 Soul & Jazz Award voor beste album