In de terugblik zien we Loek de handdoek in de ring gooien en Sabrina haar comeback.
De samensmeltingsproef met de deal van Remy en de val van Polska. Manuel pakte de immuniteit en de kleine meisjes zijn het slachtoffer van een hoge paal. Een heerlijke maaltijd betaald met extra stemmen. En ook Krystl wint nog een sudden death van Anouk. De deelnemers gaan slapen of proberen al nieuwe verbondjes te maken.

Dag 18
Lobke: “ik heb me voorgenomen om goed te ingegreren ook in de andere groep. Omdat als ik met team rood samenwerk, dan kan ik de sterke mannen van team geel eruit spelen. Waardoor ik weer verder kom”.
Lobke gaat met Remy en Polska praten en vertelt ze dat wat haar betreft alles weer op nul begint. Polska: “jij bent ook wel echt de leider.” Lobke schrikt daarvan: “daar moet ik dus iets mee, anders ben ik eruit bij de volgende eilandraad”. Lobke:”Ons team moet qua mannen uitgedund worden”.
Polska: “Is er iemand dat wel een goede is om eerst de pijlen op te richten”. Lobke: “ik zou op Rick gaan”. Als Lobke weg loopt praten Remy en Polska nog even na. Polska: “We kunnen haar goed gebruiken.” Remy: “We gaan eerst op Rick en dan kunnen we makkelijk Kay pakken en als die eruit zijn, dan loopt het gewoon goed”.
Een nieuw eiland betekent dat er een nieuw onderkomen gebouwd moet worden. Sabrina en Lobke nemen deze taak op zich. Sabrina: “Lobke en ik bouwen een soort wigwam. Ik voel me echt heerlijk, ik ben helemaal in mijn element.”  De mannen gaan het eiland verkennen. Ferry doet niets.
Kay, Remy, Polska, Rick, Manuel zijn geruime tijd bezig om een tros bananen uit de boom te halen. Het lukt uiteindelijk.
Freddy: Ik vind de samensmelting echt fijn, ik vind het gedoe met mijn voet wel vervelend, maar het levert ook wel de nodige sympathie bij de groep. Ze zien dat ik fysiek minder sterk ben, dat werkt in mijn voordeel op dit moment. En ik zit hier met Kay en dat is hartstikke leuk.”

Kay]"Het idee dat je hier één van je beste vrienden hebt is gewoon heel erg comfortabel. Ons pact is de bovenkant van de piramide.”
Freddy: Remy en Polska willen met mij naar de finale.”
Kay: “Ferry en Rick zouden wel met mijn naar de finale willen. En Lobke wil sowieso los van iedereen naar de finale”.
Freddy: “Ik denk dat we Rick bij moeten halen, die is cool. En dat we voor Lobke op moeten passen die is wel gevaarlijk”.
Kay: We zijn gewoon gabbers van elkaar en niemand moet dat weten tot het uiterste punt. We gaan dus een beetje onafhankelijk van elkaar spelen”.
De proeven zijn vanaf nu individueel. Lobke heeft er erg naar uit gekeken. Polska wil graag een ketting. Die past wel bij een rapper vindt hij.  Dennis heet iedereen welkom, Manuel heeft al immuniteit en hij vindt de ketting lekker voelen. Hij hoeft niet mee te spelen. Krystl komt weer terug bij de groep. Manuel is erg blij.

De proef
De bedoeling is om de 3 borden van je tegenstander kapot te schieten. Via een parcours komen ze bij pilaren. Daar kunnen ze kogels vinden. Ze mogen er per keer 4 pakken. Schieten ze raak dan mogen ze naar de dichtstbijzijnde, schieten ze mis dan moeten ze naar de verre. Wie als laatste zijn borden heeft staan, krijgt ook immuniteit en mag met Manuel naar winnaarseiland.
Rick: “Mijn grootste hobby was vroeger echt kattekwaad en een kattepult behoorde ook tot mijn wapenreeks, dus ik denk dat dit mijn spel gaat worden. Ik voelde me echt weer 12”

Kay schiet de eerste vier mis. Ferry schiet ook veel mis.  Rick schiet met zijn eerste meteen Krystl weg. Remy mikt niet echt en raakt Freddy. “Sorry, ik mik niet”. Kay denkt dat hij naar een derde honk moet lopen. Die bestaat niet. Hij wordt gewaarschuwd door de andere.
Freddy: “er was een stukje rennen bij, het gaat wat beter met mijn voet, ik heb twee mensen ingehaald, dus dat was ook tof. Het was een leuk spel, kattepult, kattekwaad." Kay krijgt het mikken niet voor elkaar. Hij mist een hoop, de eerste die hij raak schiet is Rick. Dat was niet zijn bedoeling.
Ferry is er als eerste uit. Twee schoten van Remy en één van Krystl. “Heey hoe kan dat nou, net waren er nog drie”. Ferry had net lopen dromen van eten omdat het zo goed ging. De proef verloopt spannend. Achter elkaar vallen nu Remy, Lobke, Krystl, Kay, Freddy, Sabrina en Polska af.
Nog wat leuke quotes tijdens de proef:
Kay: “ik was wel zover dat ik mijn eigen bord niet moest raken, maar de rest was lastig”.
Rick: “sorry maar no mercy”
Kay: “ik realiseer me dat ik echt een flater sla, ik ben echt slecht.”
Rick: “oke Rick even de focus, je kan je nooit concentreren maar doe het nu voor het eerst van je leven”.
Rick: “ik pak het laatste balletje, ik geef hem een kusje, dit wordt mijn lucky shot."
Polska: “al weer niet gewonnen, maar wel fijn denk ik meteen, even onder die radar. Die ketting had mij wel gestaan, maar zo is het ook goed."
Manuel en Rick mogen nog iemand mee nemen.
Freddy: “Manuel kies mij nu niet, dat zal zo doorzichtig zijn”.
Manuel: “Freddy”
Rick kiest Kay.

De rest van het kamp krijgt nog wat meel en rijst. Dat is voor de rest van de expeditie ze moeten zuinig zijn dus.
Op winnaareiland staat de tafel gedekt, de mannen voelen zich heerlijk en gaan genieten.

Krystl krijgt de rondleiding op het nieuwe eiland. De sfeer is goed. “Het is ook wel weer leuk om 3 nieuwe koppen te zien.”

Lobke en Remy moeten hun koers wijzigen door het winnen van de immuniteit van Rick. Lobke: “Ik denk dat met de mensen die nu hier zitten we wel wat voor elkaar kunnen krijgen. Ik wil eerst wat sterke mannen eruit en of dat nu van mijn groep is prima”.  Polska komt erbij. “Ik ben nu zo ver in het spel gekomen, dat we nu serieus business gaan hebben." Eerst nu Kay wordt besloten. Ze tellen de stemmen en met één extra stem per persoon komen ze al op zes. Gekeken gaat nog worden om Ferry, Sabrina en Krystl erbij te halen.

Remy in een biecht: “Eilandraad vanavond wordt een lastige, ik ben nu ook sneaky aan het doen, met Lobke plannen aan het verzinnen”.
Remy in gesprek met Sabrina en Lobke: “Kay is gewoon ontzettend sterk”
Lobke: “Sabrina, hoe zit jij erin, weet jij al hoe je gaat stemmen”.
Sabrina: “Misschien Kay”
Lobke: “Sabrina wil wel op Kay stemmen, maar dan hebben we er nog maar vier”.

Op winnaarseiland gaat het ook over de eilandraad.
Kay: “We moeten gewoon voorkomen dat Lobke een front gaat vormen met de meiden, zij is heel sterk”.
Manuel: “We gaan voor Lobke”.

Krystl weet het nog niet:"Ik had al met Manuel en Freddy afgesproken om op Remy te gaan stemmen.  Ik besluit om met Ferry te gaan praten om hem om te praten om op Remy te gaan stemmen. Ik denk dat ik zeker weet dat de vier mannen op winaaarseiland op hem gaan stemmen." Ferry: “Dan wil ik wel meedoen, als je het zeker weet”.

Freddy in gesprek met Kay: “De bedoeling is de finale pik. Ik denk dat als je simpel denkt, gaan de anderen denken dat wij niets extra's inzetten. Maar dat is wel handig om juist nu te doen. Als we dan Lobke eruit hebben, kunnen we echt met verdeel-en-heers beginnen”.
Kay: “Zei de Quizmaster”.
Kay: “Oké ik ga hem inzetten dan."

Polska: “Volgens Lobke kan ze Ferry en Krystl wel naar ons toe trekken om samen op Kay te gaan."
Krystl: “Ik heb die vrouwen echt nodig, ik hoop dat het gaat lukken”.
In het bos praten Lobke, Krystl en Sabrina. Krystl: “ik denk dat ik voor Remy ga omdat hij sterk is.” Lobke: “Wat ik aanvoel dat iedereen een kant uitschiet en dat we niet weten wat de anderen doen.” Sabrina: "Remy is sterk, maar Kay is ook heel sterk.” Krystl:“ik denk dat ik weet dat de anderen ook op Remy gaan, ik ken ze natuurlijk al wel een tijdje.” Lobke: “Dat verandert de zaak wel behoorlijk”.  Sabrina: “Lobke en ik hebben een dubbele agenda, we hebben tegen de mannen gezegd dat we op Kay gaan stemmen, maar we gaan toch op Remy stemmen”.

Remy vraagt hoe het met Krystl ging. Lobke zegt dat Krystl helemaal akkoord is. Remy: “Denk je dat er gevaar is dat ze jou aanpakken?” Lobke lacht. Remy: “Ja dat is het spel. Het is jammer als het anders uitpakt, maar ik denk niet wat we hiermee kunnen missen”.
De eilandraad

Krystl: “Ik vind het heel tof op het nieuwe eiland. Ik vind het ook heel erg leuk om Ferry, Sabrina en Lobke te leren kennen.”
Lobke: “Het is nu heel lastig om te weten welke kant het op gaat, dus het wordt superspannend. Ook al zijn de jongens ex kampgenoten, we hebben gezegd dat het individueel spel is.”
Remy: “Zoals Lobke net opperde wordt zij gezien als een sterk persoon, maar ik word ook gezien als een sterk persoon. Ik zit niet met knikkende knieën want dat mag niet van mijn sport, maar ik ben toch wel een beetje zenuwachtig. Ik wil er niet uitgestemd worden.”
Kay: Het was een welkom uitje op winnaarseiland. Ik heb wel spijt dat ik tijdens het diner mijn buik heb volgegeten."
Rick: Die ketting geeft echt een winnaarsgevoel, ik heb lopen paraderen over het strand. Ik had weinig bekijks, alleen een vogel.”
Freddy: Het gaat redelijk met mij. Ik moet gaan, het is geen zeuren meer en pijn. Ik vond het wel terecht dat ik meegevraagd werd, maar ik verwacht niet zo veel."


Voor de stemming wordt nog gezegd, bij een gelijkspel volgt een duel.
Krystl stemt op Remy
Ferry, Sabrina, Manuel, Freddy, zien we niet op wie ze stemmen.
Polska stemt op Kay
Lobke stemt op Remy
Remy stemt op Kay
Rick stemt op Lobke
Kay stemt op Lobke en geeft ook een extra stem.

De stemmen: Kay, Remy, Lobke, Lobke, Kay, Lobke, Remy, Remy, Lobke, Remy,
De extra stemmen: Remy, Lobke, Remy.
(deze extra stemmen blijken van Lobke en Sabrina te zijn)

Remy moet de expeditie verlaten.
Remy: “Ja begrijpelijk, ik denk dat vele heren en dames onder ons zullen zien als een sterke spelers en ik zie het als een compliment. Ik ben teleurgesteld maar ik heb mijn best gedaan en we zijn met mijn team vaak als winnaar uitgeroepen. Ik kan met een opgeheven hoofd richting huis gaan.”
Lobke: “ik heb met een laatste ingeving mezelf gered. Maar het is duidelijk kameraadschap stelt niet zo veel voor.”

Remy: "Ik ben een speler, mijn sport is individueel, maar ik kan in een team best goed functioneren. Ik heb misschien te veel mijn best gedaan waardoor ik uit blonk. Ik heb geen spijt dat ik heel fanatiek ben geweest. Ik heb keihard gewerkt want dat ben ik, ik ben een winnaar. Bij verliezen ben ik echt down. Het is jammer. Ik vind de spelletjes heel leuk en de mensen om mij heen zijn ook hele leuke mensen. Dit was een once in a lifetime experience. Je ziet dingen anders, ik ben mijn luxe leven gewend. Ik zie mijn spieren slinken. Ik heb mijn best gedaan, ik ben echt trots op mezelf.”