Danny Ghosen
37 jaar

Danny Ghosen is journalist/verslaggever voor het EO programma 3Onderzoekt, waarin maatschappelijke misstanden onderzocht worden en slachtoffers een stem krijgen. Hiervoor werkte hij voor het PowNews en had hij een leidende rol bij het programma PowLitie, waarin kleine criminaliteit op straat aangepakt wordt. De brutale verslaggever staat bekend om zijn vasthoudende interviewstijl en wordt gedreven door oprechte verontwaardiging over mistanden en onrecht.

Danny groeit op in Libanon, een land dat verscheurd wordt door burgeroorlog. Omdat de situatie in zijn vaderland onveilig is vlucht hij op zijn vijftiende naar Nederland om asiel aan te vragen. Als asielzoeker is de weg naar het Nederlands burgerschap zwaar en beproevend. Na een zoektocht waarin vieze handen en fysiek werk niet worden geschuwd, vind de verslaggever zijn weg naar de journalistiek. In 2010 studeert hij af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Direct na zijn studie gaat hij als redacteur/verslaggever aan de slag bij Multiculturele Televisie Nederland (MTNL). Na een geslaagde reportage valt het oog van de nationale media op Ghosen en al snel maakt hij de overstap naar PowNed.

Sindsdien is hij een toonaangevende reporter bij deze illustere omroep. Bij de omroep ontwikkelt hij een visie en voorkeur voor crime-verslaggeving en alles wat met misdaad en onrecht te maken heeft. Talloze onderwerpen worden massaal bekeken en komen in alle landelijke media uitgebreid aan bod. De energieke televisiemaker bedenkt, filmt en monteert zelf en verslaat altijd vanaf waar de actie is.