Marian Mudder
57 jaar


Marian Mudder is actrice en schrijfster. Ze brak door bij het grote publiek met de rol van Nathalie Tellegen in Vrouwenvleugel. Een andere rol die haar op televisie faam bezorgde, was die van Vera Prins in de serie Baantjer. Daarnaast heeft ze in talloze televisie- en toneelproducties gespeeld w.o. Westenwind, IC, Goede daden bij daglicht, Voetbalvrouwen, Verborgen gebreken en Flikken Maastricht.

In het theater stond ze twee seizoenen naast John Kraaijkamp Sr. In Gouwe Handjes, een stuk van Haye van der Heijden. Daarna volgde de voorstelling Mama, een komedie over het moederschap en speelde ze samen met Kees Hulst in de succesvolle voorstelling Mensenkinderen.

Als schrijfster debuteerde Marian in 2009 succesvol met de roman Geluksblind. Haar levenslange liefde voor schrijven en haar belangstelling voor psychologie hebben haar aangezet tot het schrijven van romans waarin relaties centraal staan. Haar werk kenmerkt zich door haar feilloze gevoel voor pijnlijke situaties, haar fascinatie voor het menselijk onvermogen. Onlangs verscheen haar nieuwste roman, de thriller ‘OPIUM’. Komend seizoen is ze te zien in de voorstelling Fatal Attraction.