Tim Douwsma
27 jaar

Tim verwierf Nationale bekendheid door zijn deelname aan het SBS6 programma ´So You Wanna Be A Popstar´, waarin hij in 2007 een finaleplek wist te behalen. Daarna heeft Tim veel nummers uitgebracht waaronder ´Wil Je Bij Me Blijven Slapen´, ´Je Bent De Hemel´, ´Eén Zomeravond Met Jou´ en ‘Lisa’. Tijdens de opnames van ´De Beste Zangers Van Nederland´ in 2012, wordt Tim door Jan Smit gevraagd een album op te nemen met zijn zus Monique. Deze samenwerking resulteert in het gelegenheidsduo Monique & Tim.

 Naast zijn zangcarrière is Tim ook te zien in de bescheiden rol van Melle in de door Steven de Jong geregisseerde film ´De Hel Van ´63´ en presenteert hij een aantal televisieprogramma’s zoals ´Karaoke Kids´ op Z@pp. Daarnaast speelde hij zichzelf in ´Zaak Zappendael´, de interactieve detectiveserie op Z@pplive. In 2014 wordt Tim de nieuwe presentator van het AVRO programma ´Junior Dance´ en geeft namens Nederland de punten weg in de finale van het Eurovisiesongfestival 2014. Dit doet hij zo verdienstelijk dat de buitenlandse media er niet over uitgeschreven raken.

In 2015 tekent hij een nieuw contract met AvroTros waar hij het komende jaar verschillende programma’s zal presenteren. Komend theaterseizoen zal Tim in de hoofdrol van Danny Zuko te zien zijn in de musical 'Grease’.