De kandidaten strooien met stemmen in Expeditie Robinson. Ryanne gebruikt haar onderhandelingspositie om haar medespelers op een dwaalspoor te zetten en speelt keihard samen met Klaas en haar oude kamp Sander weg. Amara en Klaas babbelen na en Klaas komt erachter dat hij zichzelf heeft laten gek maken door Ryanne.

Sander komt op afvallers eiland aan. Danny weet niet wat hem overkomt: “Wat heb ik gedaan om dit te verdienen?” Hij moet het opnemen tegen de (in zijn ogen) sterkste speler uit de competitie. Na een korte introductie van het eiland spelen Danny en Sander vrijwel direct de proef. De heren staan op een evenwichtsbalk en moeten een touw met een ring uit een spiraal zien te trekken. De kandidaat die het langst op de balk blijft staan óf de ring als eerst aan zijn haak hangt wint de proef. Indien er iemand van de balk valt, is het spel voorbij. De proef begint. Beiden hebben moeite hun evenwicht te bewaren, maar ze blijven toch staan. Sander lijkt in eerste instantie voort te liggen, maar zijn ring komt vast te zitten en Danny haalt hem in. Voorzichtig hangt hij de ring aan de haak, en Danny wint! Sander vat de nederlaag sportief op, maar baalt wel enorm. “Wat had ik hier graag willen blijven.” Danny houdt zich in maar is dolgelukkig. “Ik had echt nooit verwacht hem te verslaan. Ik vind Sander echt een winnaar.” Maar voor Sander zit de Expeditie er nu echt op. Danny blijft weer alleen achter op zijn eigen eiland.

De rest van de kandidaten gaan over tot de orde van de dag. Kim en Amara vinden een soort groente in de jungle. Kim voelt zich al een aantal dagen niet lekker. Maar opgeven komt in haar woordenboek niet voor. Ryanne en Klaas praten na over de eilandraad en praten over een nieuw stempact. Samen hebben ze immers 7 stemmen. Alhoewel … Klaas: “Ryanne heeft me onder druk gezet … Ze heeft vals gespeeld; nu is het mijn tijd om het misschien eens wat valser aan te gaan pakken.” Ondertussen is het weer tijd voor de proef. Immuniteit wordt per ronde belangrijker. Kim heeft geen stemmen meer: “Ik moet winnen, anders is mijn Expeditie klaar.” Ryanne heeft een duidelijk doel. “Ik moet immuniteit hebben deze proef. Dan hoef ik ook niet te stemmen en dan knikker ik de ronde hierna degene eruit die ik wil.”

Nicolette legt de proef uit. De kandidaten moeten een kist uitgraven met een zak, met daarin 3 touwtjes en 6 ballen. Die moeten naar de overkant. Éénmaal opgegraven moeten ze met een haak een aantal plateaus naar achteren trekken, om zo de overkant te halen. Daar moeten ze 2 ballen aan 1 touwtje knopen (een ketting)  en het touw om een hek zien vast te gooien. Het doel is op 3 van deze kettingen om het hek te krijgen. Ben je er na 3 worpen er nog niet, moet je terug om een nieuwe kist uit te graven. Als de eerste kandidaat klaar is (en immuniteit wint), stopt te de tijd. De kandidaat of kandidaten die dan de laagste score hebben, krijgen allemaal een zwarte stem.

 
De proef start. De kandidaten gaan fanatiek van start. Ryanne trekt de deksel van de kist. Klaas en Anna gaan als een speer, Amara ligt al snel achterop. “Het valt me tegen, ik had gedacht, dit doe ik wel even.” Klaas mag als eerst gooien en gooit direct raak, de overigen gaan echter mis. Anna en Ryanne missen 3x en moeten terug. Kim, Oscar en Amara gooien ook 1x raak. Iedereen moet weer graven. Ryanne’s frustraties nemen de overhand als ze haar 2e kist niet opgegraven krijgt. Klaas en Anna mogen ondertussen alweer gooien, maar het is Kim die als eerst voor de 2e keer raak gooit. Klaas volgt niet lang daarna. Het lijkt tussen Klaas en Kim te gaan. Klaas gooit eerst en mis … maar Kim gooit raak. Kim wint! Deze immuniteit kon ze gebruiken. Anna en Ryanne krijgen een zwarte stem omdat ze niks hebben raak gegooid.

Dan de prijs: een douche, eten en drinken opgestuurd door het thuisfront én een persoonlijke videoboodschap. Kim neemt de twee met kinderen, Amara en Klaas mee, naar winnaarseiland. Klaas: “Dan breek ik gewoon, dit is dé prijs.” En Klaas heeft extra mazzel, de dames lusten geen bier, dus alle biertjes zijn voor hem. Al snel gaat het weer over de stemronde. Er zijn niet meer veel stemmen in omloop. Op winnaarseiland hinkt met op twee gedachten. Kim: “We kunnen Ryanne leegspelen en Oscar naar huis sturen.” Maar het ‘verraad’ van de ronde ervoor zit hen nog hoog. In het gewone kamp zit Ryanne er doorheen. Oscar neemt een risicovolle beslissing, hij gaat niet stemmen.
Dan is het tijd voor de filmpjes van thuis. Klaas, Kim en Amara kunnen hun geluk niet op, ze kunnen er weer even tegen. Ryanne weet ondertussen niet meer wat te doen. “Misschien valt er nog wat met Oscar te complotten, dat we al onze stemmen inzetten.” Maar de zwarte stem die zij en Anna hebben lijken de doorslag te gaan geven.

Een nieuwe dag breekt aan. Danny zit al 5 dagen in zijn eentje op het afvallerseiland. Hij heeft een krab gevangen, is op expeditie geweest, hij zit prima in zijn vel. “Ik heb de sterkste man naar huis gespeeld. Ik geniet elke dag nog een beetje van mijn overwinning.”  Amara begint te rekenen en komt te conclusie dat ze wel erg hard van stapel hebben gelopen. “Tim, Danny, Sander … dan hebben we nog 4 eilandraden … hoe kan dit?” Dit is exact de reden dat Oscar niet gaat stemmen. Ryannne ziet dan geen keuze en gaat vol op Anna. Maar Anna heeft nog een geheim wapen: ze heeft nog een stem over, dat weet Ryanne niet. Kan dat haar redden?
 

Op winnaarseiland is het tijd voor de douche. Helemaal schoon en fris voegen Kim, Amara en Klaas zich bij de rest op de eilandraad. Er mag weer gestemd worden. Het is duidelijk wat Oscar, Anna en Ryanne gaan doen, maar wat doet de rest. Gaan ze voor Oscar of toch voor Ryanne? Het is tijd om de stemmen te tellen. Met de zwarte stemmen erbij komt het aantal stemmen op 11. Er zijn er 5 voor Anna, dat is geen verrassing. Maar de overige 6 … zijn allemaal voor Ryanne. Haar tactische move van de vorige ronde komt haar duur te staan. Amara legt haar stemkeuze uit: “Met Ryanne kan je geen stemafspraken maken.” Tijd om afscheid te nemen. Als de rest weg is, krijgt ook Ryanne het aanbod om nog in haar eentje te overleven, maar ze past ervoor. “Ik heb nu trek in bier!”

Nog maar 6 kandidaten in de race voor de titel Robinson 2015. Houdt Danny het nog lang vol in zijn eentje. Wat kunnen Oscar en Klaas met hun stemmen. Wie wint er volgende week immuniteit? We zien het volgende week op 20.30 uur in een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson!