Het programma begint met het bezoek van Sander aan Danny. In het bloedstollende duel zien we Danny weer winnen. Hij wacht op zijn volgende tegenstander. Ryanne graaft haar eigen graf door Klaas te vertrouwen. Kim pakt immuniteit en ze neemt Klaas en Amara mee naar winnaarseiland. Samen kijken ze naar de videoboodschappen en bespreken ze de stemmingen. Op Sabitan Laya doet  Ryanne nog een poging. Oscar speelt niet mee. Hij gaat niet stemmen. Uiteindelijk verdwijnt Ryanne uit de expeditie, een extra kans wil ze niet meer. Ze zit al met haar gedachten thuis.

Na de eilandraad praten de vijf overgebleven kandidaten nog even na. Oscar: “Er was een extra stem op Ryanne, die kwam van mij.” Klaas en Amara waren bang dat zij zouden gaan. Oscar geeft dus toe dat hij gestemd heeft. Klaas: “ik ben hier blij mee”.  Anna moest wel even slikken: “het was mijn stem, niet die van Oscar.”
Danny zit alleen op het eiland en hij kijkt iedere dag uit naar het duel, maar er komt geen duel want Ryanne heeft dat geweigerd. Danny heeft een lijstje gemaakt: “Ik wil naar de halve finale en ik ga proberen ze één voor één uit te schakelen”.

Anna: “ik ben er nog steeds en dankzij mij zelf. Die ene stem waarvan ik dacht heeft het nog zin. Die heeft dus zin gehad.” Oscar:” Anna en ik gaan lang terug. Wij zijn al samen vanaf het begin. Daarom zijn we wel hecht en vertrouwen we elkaar”. Anna:” wat heeft het voor nut dat ze denken dat jij nu 2 stemmen hebt”. Oscar:”moet ik open kaart spelen dan?” Anna: “Ik weet niet wat je moet doen”.  Oscar: “ik denk dat we het gewoon zo moeten houden.” Anna: “maar you have my back?” Oscar: “ja die heb ik”.
 
Klaas: “Oscar heeft alleen nog maar in het water gelegen als een standbeeld. Hij heeft een pose, hij zit op een rots, hij eet iets, hij kijkt. Maar voor de rest doet hij niet zoveel. Hij is er ver mee gekomen. Had ik misschien ook moeten doen. Hij is opeens bewust geworden dat hij iets moet doen. Dus hij doet dat en daar ga ik grapjes over maken. Maar dat kan hij eigenlijk niet hebben”.

Op afvallerseiland jaagt Danny op krabben. 

Sabitan Laya het gaat regenen......
De deelnemers hebben regenpakken gekregen. De deelnemers zitten bij elkaar onder een afdakje. Kim: “We zijn nog maar met z’n vijven. Oscar is heel rustig door de expeditie gegaan. Anna heeft al een paar keer onder vuur gelegen maar heeft goed geïnvesteerd in relaties die haar gedekt hebben. Klaas is een allemans vriend. Hij is mister Fire en mister Fish. Amara is een hele sterke vrouw en voor mij een heel fijn maatje. Ik vind het fijn om deel uit te maken van deze groep. Met volle zin ga ik naar de proef”.

De proef
Eerst vuur maken, dan het touw doorbranden. Dan kun je de kist openmaken. Daar zitten 9 bamboestokken. Die moet je gebruiken als traptreden. Ze hebben allemaal een verschillende lengte en je moet hem zelf in elkaar knutselen. Je begint onderaan.  Je moet telkens heen en terug over hindernissen. Ook moet je ondertussen je vuur aanhouden. Je hebt pas gewonnen als je met je fakkel helemaal boven aan de ladder bent.  Is er een winnaar en het vuur is bij een ander nog niet aan. Krijgt diegene 2 zwarte stemmen. De verliezer krijgt er sowieso één.


De eerste die vuur krijgt is Klaas. Hij gaat rustig bouwen.
Kim heeft als tweede vuur. Anna is de derde. Voor deze drie deelnemers dus in ieder geval geen twee zwarte stemmen.  Het touw van Klaas schroeit als eerste door. Klaas kan beginnen met het bouwen van zijn ladder. Hij doet dat snel en goed. Hij is al bezig met zijn derde. Dan kan Kim ook gaan lopen.  Anna gaat ook lopen en bouwen.  Ondertussen klooien Amara en Oscar door. Die twee zwarte stemmen komen wel heel erg in de buurt voor deze twee.  Klaas gaat al voor de laatste keer.  Hij heeft immuniteit!   Oscar en Amara krijgen twee zwarte stemmen. Amara: “ik vond dat eigenlijk wel een beetje een afgang dat ik geen vuur kon maken”.  Kim en Anna gaan nog door voor de tweede plaats.  Die plaats is voor Kim. Anna krijgt 1 zwarte stem. Ze is laatste.
Dennis: “na 24 dagen kunnen jullie nog geen vuur maken”
Oscar:” Gênant hè? “ 
Amara: “Frustrerend vind ik het”. 
“Het levert jullie wel twee zwarte stemmen op”.
Klaas mag weer naar winnaarseiland, ze hebben daar een frituur neergezet. En een heerlijke inktvis en aardappelen en sausen en biertjes. Klaas mag 1 persoon meenemen. Daar schrikt hij van.   Flashback van Kim: “De proef is nog niet klaar of hij zegt ik neem je mee”.
Klaas: “Een maar? Dan neem ik Oscar mee”.
Kim: “ik ben echt teleurgesteld dat hij voor Oscar kiest”.
Klaas: “ik denk ik moet blijven communiceren met Oscar, die heeft nog stemmen, maar op dat moment kijk ik in de ogen van Kim en ik zie haar denken....jij vuile vuile vuile vuilak.”Oscar: “ik vind het wel fair dat de mannen naar winnaarseiland gaan”. Het is wel een mannending met frituur en bier”.

Kim : “menselijke kant, het doet me pijn”, qua spel snap ik het volledig”
Amara: “ik denk dat Klaas echt denkt dat hij nu alle macht heeft, Klaas is de baas”.

Klaas en Oscar denken aan vriendin en vrouw. Helaas realiseren ze zich is er geen seks wens, maar een knuffelwens.   Klaas: “de vrouwen kunnen gaan praten met elkaar, maar ze hebben geen stem meer ::rofl::
Kim voelt de bui hangen. Ze zal eruit liggen.  Amara: “en dan gaat het nog plensen ook”.

Oscar:” Ik heb nog drie stemmen”
Klaas: “echt waar?” 
Klaas: “Kim moet eruit”  “ik wil wel in de finale staan tegen Oscar, hij heeft één proef gewonnen en de rest allemaal heel slecht. Ik wil wel in de finale tegen hem staan”.
Oscar: “ik moet gewoon al mijn stemmen inzetten”.


Klaas: “zal ik vuur maken of doe jij het?”
Oscar: “doe jij dat alstjeblieft”.
Klaas in de biecht: “ wat een sukkel, dit is ER, je moet vuur maken, je moet oefenen, dat zit in de finale, dan maar niet”.

De dames repareren het dak met elkaar.  Anna vindt het wel fijn om even te bonden met Amara en Kim.
Amara: “Ik vond dat jij het groepje bij elkaar hield” 
Anna: “mij werd verteld dat het persoonlijk was”.
Kim: “maar check dat dan, ik heb ook 13 stemmen gehad in mijn ronde, voor mij is het dan wel duidelijk”.
Anna in een biecht: “Kim en Amara, ik zie ze een beetje als de twee boze stiefzusters. De één lacht altijd ook als ze boos is, de andere kijkt altijd boos ook als ze blij is”.
 
Nog wat eetbeelden van winnaarseiland (heerlijke inktvis en friet) en van afvallerseiland (krabben zonder smaak, maar jah je moet eten voor de energie).   Danny heeft last van ratten in zijn hutje. “De nachten zijn zwaar en vermoeiend, ik ga liever op het strand liggen dat is wel koud, maar beter dat dan ratten over me heen. Ik weet niet hoe lang ik het volhoud".

Oscar in een biecht: “ik zit hem te knijpen. Kan ik Kim elimineren? Dit is stemronde 5 en ik weet dat er 7 stemrondes zijn. Moet ik nu alles inzetten, dan heb ik de volgende twee geen munitie meer”. Als ik dan een zwarte stem krijg. Dan moet ik naar huis. Kan ik niet beter op Amara één stem zetten. Dan gaat zij naar huis. Dan hebben Klaas en ik nog twee stemmen over.  Ik neig nu om Amara naar huis te sturen”

De dames hebben de groentewinkel gevonden, komkommers, mais en nog wat andere groentes. Gezellig :D
Oscar gaat het gesprek aan met Klaas. Hij bespreekt het Amara plan.  Klaas baalt in een biecht.  Hij gaat een deal proberen. Hij 1 op Kim en Oscar 2 op Kim.  Klaas hoopt dat het lukt.
Eilandraad
Anna: “het is me heel erg meegevallen met deze twee dames. Het was heel relaxed”.
Kim: “het is relaxter dan anders omdat we niet meer over stemmen hoefde te praten, we hebben onze schijf van vijf gevonden. De kans dat er een dame naar huis gaat is 100%.  50 – 50 tussen Amara en mij.”
Amara: “het is 70-30 dat ik weg ga. Het zou heel dom zijn als ze op Kim gaan.”
Kim: “achteraf is makkelijk praten, ik heb onder vuur gelegen. Ik wilde voorkomen dat ik met stemmen in het vliegtuig zou zitten”.
Anna: “voor mij geldt hetzelfde”.
Amara: “als echte vrouwen hebben wij onze stemmen over de balk gegooid”.
De mannen komen erbij
Klaas: “het was geweldig op winnaarseiland, na de bui hebben we de frituur aangezet”.
Oscar: “de proef was genant, vuur maken is niet mijn sterkste punt, met zo’n proef komt er extra druk bij en dan gaat het niet. Klaas heeft mij meegenomen omdat hij mij mocht”.
Klaas: Mijn eerste plan was om Kim of Amara mee te nemen en toen in een split second koos ik voor Oscar omdat ik gokte dat hij nog stemmen had.”

Klaas gaat stemmen op ............
Oscar gaat stemmen op ............
Anna heeft geen stemmen meer, net als Kim en Amara.

Stemmen tellen:    Oscar, Oscar, Amara. Amara,  Anna  (stemmen van de proef),  Kim, Kim, Kim

Kim: “dan zijn ze wel heel bang voor me”
Oscar: “wij willen niet tegen jou in de finale, je vreet me op”
Klaas: “je bent echt veel sterker dan ik”
Kim: “dat beschouw ik dan maar als compliment”

Na het afscheid nemen:

Kim: “wat een mietjes eigenlijk”
Dennis: “wat nou als ik je zeg dat er nog een mogelijkheid is om in de finale te komen, je kunt verder gaan en dan moet je duelleren”
Kim: “Dat gaan we doen, ja tuurlijk, als ik ze terug kan pakken dan doe ik dat meteen, ik vreet ze op”.