D*N
Expeditie Robinson aflevering 13:


Danny zit op het afvallerseiland en de dagen duren lang. Vooral nu er geen nieuwe tegenstander kwam en de ratten hem gewoon geen nachtrust gunnen. Vorige week hadden alleen de mannen nog stemmen en zaten ze samen op winnaarseiland. Hun vizier werd gericht op Kim, die uiteindelijk de meeste stemmen kreeg. Nu zijn er vrijwel geen stemmen meer over en zullen de zwarte stemmen van de proef de doorslag geven.


Amara neemt afscheid van haar vriendin Kim, die zonder dat ze het weet nog niet uit het spel ligt. Ze is namelijk onderweg naar Danny die al 8 dagen op het afvallerseiland zit. Danny leert dat Ryanne eruit ligt en dat zijn berekeningen niet kloppen. Amara vindt het ondertussen niet slim van de mannen dat ze haar erin hebben gelaten over Kim. Ze zegt dat ze zelf ook sterk is en ze moeten uitkijken. Op het afvallerseiland heeft Kim respect voor Danny dat hij hier zo lang alleen heeft gezeten. Ze beseft zich dat het alleen op een eiland zitten nog lastiger is dan met mensen. Danny werkt zijn schema bij. Hij is gemotiveerd om Kim naar huis te sturen. Ze zette zeven stemmen op hem in, dus ze is de nummer 1 op de ‘dodenlijst’ voor hem. Dezelfde proef als voorgaande duels wordt gespeeld. Ze moeten een tijdje op de evenwichtsbalk staan, daarna een ring om een buis af draaien en deze op de haak plaatsen zonder van de balk af te vallen. Danny wint uiteindelijk het duel op een haar. Hij hangt zijn ring net iets eerder op de haak dan Kim.


Amara en Anna maken een nieuwe hut met een stevigere constructie. Het is een tweepersoons hutje. Ze hebben het erover dat ze de volgende proef graag willen winnen om te bewijzen dat de vrouwen niet de zwakste zijn. Op het afvallerseiland is Kim blij om naar huis te gaan. Ze wenst Danny succes. Bij het afscheid moet Danny huilen, Kim geeft hem complimenten en zegt dat hij vol moet houden. Danny heeft het lastig maar wil het volhouden.


De proef houdt in dat ze een toren moeten gaan bouwen waar ze zelf op staan. Als je valt dan is het game over en heb je twee zwarte stemmen. Valt er niemand, dan wordt er gekeken naar wie het hoogste heeft gebouwd. Klaas ziet de proef gelijk niet zitten en denkt dat hij niet wint, hij wil niet laatste worden. Zijn tactiek is blijven staan. Amara haar tactiek is dat ze de buitenste stenen  als eerste pakt zodat ze hoger kan bouwen. Oscar wacht tot de eerste valt, hij denkt dat de vrouwen graag immuniteit willen en daardoor misschien een foutje maken. Amara en Anna zijn ondertussen 7 hoog, Klaas staat laatste met 5 hoog. Klaas zijn benen trillen, hij is bang om te vallen. Amara heeft de kunstacademie gedaan en noemt zichzelf een bouwer. Ze heeft een goede tactiek om de stenen stevig neer te zetten. Anna daarentegen heeft ze niet zo stevig neergezet en merkt dit. Ze gebruiken nu allemaal de wacht tactiek. Ze wachten tot Klaas ook weer bij is. Wanneer hij dichterbij komt gaat de rest weer verder. Anna merkt dat ze niet op het 11de blok moet gaan staan maar doet dit tegen beter weten in toch. Ze valt en hoort Klaas heel hard yes roepen. Even later valt Klaas. Amara en Oscar strijden voor immuniteit. Ze gaan om en om stapelen, maar Amara zorgt dat ze altijd eentje hoger staat dan Oscar. Op 14 hoog valt Oscar en wint Amara immuniteit. Amara gaat ook naar winnaarseiland waar ze rode wijn en pizza klaar hebben liggen. Ze neemt Anna mee omdat ze toch morgen naar huis gaat en om alle stemmen op haar goed te maken.


Terwijl de dames op winnaarseiland zitten, maken de mannen het laatste rijst op. Anna zegt dat ze baalt maar echt genoten heeft van de expeditie. Dit is een goede afsluiter om nog even afscheid te nemen van het eiland. Ze eten samen Pizza. De mannen denken dat Amara nu wel de sterkste is. Danny eet ondertussen een grote krab die hij heeft gevangen. Op de eilandraad wordt Anna weggestemd door haar twee zwarte stemmen. Dit weten ze dus het is niet meer spannend. Wat ze nog niet weet is dat ze nog een duel mag spelen tegen Danny om alsnog de finale te behalen. Anna gaat in op het aanbod en zal een duel moeten spelen tegen Danny.