Aflevering 3

 


Vorige week eindigden we met Bertie die een aanbod kreeg van Dennis. Deze aflevering zien we dat ze inderdaad naar een afvallerseiland zal gaan waar ze zal kunnen overleven tot de halve finale. Er lijken geen proeven te zijn. We gaan zien hoe dit zich afspeelt.


Kamp Zuid is nog steeds hun mesje kwijt. Jayjay gaat verhaal halen bij kamp noord. Ze geven aan dat ze echt het mesje niet hebben gehad. In de montage zien we ook dat het mesje door de zee wordt meegenomen en kamp noord dus inderdaad de waarheid spreekt.


Tijdens de proef moet er geschoten worden targets met kokosnoten. Dit terwijl het team de touwbrug naar de katapult strak houdt zodat de schutter daar kan komen.


Koos van kamp zuid zorgt er uiteindelijk voor dat er targets worden geraakt en ze wederom niet naar de eilandraad hoeven. Kamp noord moet weer iemand wegstemmen.


Kraantje zit vaak in het andere kamp omdat hij het goed kan vinden met Jayjay, Dave en Dio. Hij zegt dat hij bij een samensmelting ook liever gelijk naar dit groepje gaat dan bij zijn eigen kamp te blijven.


Elle ziet de bui al hangen, maar geeft niet op. Ze spreekt af met Bartho om extra stemmen in te zetten en hoopt op de stem van Lex. Ze gaan op Anna omdat zij een slimme speler is.


Het scheelt niet veel, maar uiteindelijk is Lex niet met Elle en Bartho meegegaan en moet Elle het veld ruimen.


Net als Bertie, krijgt ook Elle het aanbod om te blijven. Ze neemt dit aan.