Aflevering 9

 

Op afvallerseiland maken JayJay en Lex zich op voor hun duel. JayJay voelt zich slecht. Lex ziet zijn kansen op een verlengd verblijf daarom stijgen. De andere kandidaten gaan ondertussen strijden voor immuniteit. De kandidaten moeten op een stellage klimmen die dienst doet als stretcher. De kandidaten beginnen met hun benen wijd op het eerste niveau. Elke keer als Nicolette een teken geeft, moeten de kandidaten één niveau omhoog. Wie als eerste afvalt, krijgt een zwarte stem. Degene die het ‘t langste volhoudt wint immuniteit.
 
   
De proef begint. Het eerste niveau is voor alle kandidaten goed te doen. Dan moeten ze er één omhoog. Jessie let echter niet op, en staat op het verkeerde level. Ze mag niet meer meedoen en krijgt daarnaast ook nog eens een zwarte stem. De overige kandidaten gaan verder en kunnen even later naar niveau 3. Nu wordt het ook direct een stukje zwaarder, maar iedereen houdt vol. Maar op niveau 4 valt Gaby af. Op het 5e niveau moet Koos als eerste opgeven en ook Dio stapt uit de race. Ook Anna ziet het niet meer zitten. Nu wordt het spannend. De verzuring gaat nu echt een rol spelen; Dave stort bijna naar beneden. Suzanne, Thomas en Jalou zijn nog als enigen over.
Suzanne ziet het uiteindelijk ook niet langer zitten en geeft op. Toch is ze trots, zeker gezien het feit dat ze de dag ervoor nog een zwaar duel tegen Chloë moest spelen. De ex-topsporter en huidige topsportster zijn nog over? Wie wint? Uiteindelijk moet Thomas zich gewonnen geven; Jalou wint immuniteit! De andere kandidaten balen. Niet omdat ze zelf niet gewonnen hebben, maar omdat de kans om de in hun ogen sterkste speler eruit te spelen nu aan hun neus voorbij gaat. Dennis vertelt nog even over stem regels op de eilandraad. Iedereen krijgt 6 stemmen om in te zetten, maar hoeveel per keer is aan de kandidaten zelf. Je hoeft niet te stemmen en als je wilt kan je ze ook in één keer alle 6 inzetten. Daarnaast komen de immuniteitsstemmen van sommige spelers nu in het spel.
   
   
Op afvallerseiland is het tijd voor het duel tussen JayJay en Lex. Ze moeten zo lang mogelijk met één voet op een plak staan en daarmee een vaas omhoog houden. Als de vaas kapot valt, lig je eruit. Heeft de zandloper echter de bodem bereikt mag je proberen een bal in je vaas te gooien. De eerste speler die dan raak gooit wint. De proef begint. Het lijkt erop dat het op een gooi duel gaat uitdraaien, maar opeens raakt Lex zijn concentratie kwijt en schiet zijn voet van de plank. De vaas valt kapot en JayJay wint! Voor Lex zit het erop, hij moet nu echt naar huis. De andere kandidaten zitten op een nieuw eiland De eilandraad komt natuurlijk ter sprake. Op Jalou kan niet gestemd worden, dus moet er een ander plan gesmeed worden.
Er is post voor JayJay en Bertie. Vanaf nu moet elke keer één van hen een duel spelen, tegen een nieuwe afvaller die naar het eiland komt. Degene die wint mag blijven. JayJay besluit het eerste duel op zich te nemen. Op het gewone eiland heeft iedereen het over de eilandraad. Gaby wil wraak nemen op Dave, omdat ze als laatste in de boot gezet werd. Maar Gaby is zelf ook een target, ze zou het minst actief op het eiland zijn. Na een nachtje slapen is ze echter omgeslagen; ze ziet het niet meer zitten en vraagt de andere deelnemers om op haar te stemmen; ze wil naar huis. In eerste instantie lijkt iedereen daarin wel in mee te nemen. Maar het begint aan sommige speler de knagen. Moeten ze hun stem zo makkelijk weggeven? Koos en Jalou overleggen. Het wordt tijd voor actie.
   
   
Op de eilandraad is Gaby er klaar voor om naar huis te gaan. Jessie krijgt een zwarte stem tegen, maar die doet er niet toe. Als Gaby 5 stemmen voorbij ziet komen, denkt ze dat ze mag gaan. Maar dan komt daar een stem voor Dave, én nog één. Uiteindelijk krijgt Dave één stem meer en moet niet Gaby, maar hij het eiland verlaten. Dave is niet geheel verbaasd, maar wel zéér teleurgesteld. Hij probeert Gaby nog over te halen om toch te blijven, maar ze kan niet meer. Ze geeft uiteindelijk toch op. Gaby gaat naar huis, maar gaat Dave dat ook? Of neemt hij toch het aanbod van Dennis nog aan, om een duel aan te gaan op afvallerseiland? Krijgen we een duel tussen JayJay en Dave? We zien het volgende week.