Aflevering 10 begint met een schok: Dave gaat niet het duel aan.  Als je knock-out wordt geslagen en daarna weer door mag. Hij gooit de handdoek in de ring.
Dio zegt dat hij klaar is met Jalou, na de beschuldigingen op Dave en daarna precies hetzelfde doen. Zij is de volgende. Ook Anna is boos maar wil er niet meer over praten op het eiland.  Er volgt toch een groepsoverleg waarbij alles bloot wordt gelegd. Ook het flipflop gedrag van Gaby. Vrienden worden het nog niet.
Op afvallerseiland praten Bertie en Jayjay. Ze hebben gemeenschappelijke grond. Bertie vertelt dat ze altijd wat naar de achtergrond gaat want ze is zo groot. En Jayjay vertelt dat hij altijd heel hard gaat en daardoor het deksel op zijn neus krijgt. En nu hebben ze allebei dezelfde consequentie. Alleen op een eiland.
Bij de proef is er niet alleen immuniteit maar vanaf nu ook winnaarseiland. De winnaar krijgt 3 munten, de nummer 2 krijgt 2 munten en de nummer 3 krijg 1 munt.  Daar kunnen ze dingen mee kopen.  De proef bestaat uit het bouwen van een torentje op een wiebelend platform.
Dio begint heel goed, maar het gaat uiteindelijk tussen Anna en Jalou. Wie krijgt het eerst een toren van 5 verdiepingen ? Anna heeft hem, ze is al blij, maar moet nog terug naar het achterste tafeltje. Ze redt het!  Anna wint immuniteit, Suzanne wordt tweede, Jalou wordt derde, Koos wordt vierde,  Thomas wordt vijfde, Dio zesde en de laatste plaats en een zwarte stem is voor Jessie.
Anna gaat naar winnaarseiland met drie munten. Van die munten kun je van alles kopen. Van een halve kip voor 9 munten tot een appel en een meloen voor 1 munt. Verder ook dingen als pizzapunt en tandenborstel te koop.  Anna neemt Jessie mee en tot grote verbazing van Suzanne wordt zij ook meegenomen.
Thomas is teleurgesteld, maar Suzanne Anna en Jessie komen op winnaarseiland, daar zijn hangmatten, lekkere dingen en er wordt een wokschotel gebracht. Betaald door 2 munten van Suzanne en 2 van Anna. Later zegt Anna eerlijk dat ze spijt heeft van haar keuze.
Thomas en Dio bespreken een plan, dat we niet horen. Later gaan ze met Koos en Jalou overleggen. Wij gaan op Jessie zeggen ze. Dan moet iedereen wel veel stemmen inzetten. Neem het zekere voor het onzekere. Koos gelooft het. Ook Jalou vindt het een goed plan.
De eilandraad.
We zien bij Jessie, Anna, Suzanne en Koos niet op wie ze stemmen
Jalou stemt op Jessie, Dio en Thomas stemmen op Jalou
Het eindresultaat: Jessie, Jessie, Jessie, Dio, Jalou, Jalou, Jalou, Jessie, Jalou, Jalou, Jalou, Jalou
Het komt rauw op het dak van Jalou. Ze vindt het lastig en pittig. Ik ben keihard genaaid. Het is echt goed gespeeld. Super jammer.
Ze gaat naar afvallerseiland.