Aflevering 11

 

Vorige week is Jalou weggestemd. Koos vraagt Anna en Jessie waarom zij hebben gestemd op Jalou terwijl ze niet wisten van het plan van Dio en Thomas. Hij heeft het gevoel de volgende te zijn.
Bij de Eilandraad heeft Dennis verteld dat de stemmen de volgende keer in de urn blijven en opgeteld zullen worden bij de stemmen van de Eilandraad daarna, en wie dan de meeste stemmen heeft moet de expeditie verlaten.
Jalou vertelt JayJay en Bertie dat Dave eruit is gestemd de vorige ronde. Ze zijn erg verrast hierdoor. Het duel tussen JayJay en Jalou is hetzelfde als die waarbij Lex afviel. Als de zandloper is afgelopen gooit JayJay eerst, maar hij mist de urn. Ook Jalou mist, en JayJay gooit nog een keer, raak! Expeditie Robinson is echt afgelopen voor Jalou, en ze laat de tranen de vrije loop.
Het basiskamp krijgt een proef met rookworsten voor de kiezen. Ze moeten een ladder maken om een rookworst die hoog hangt te pakken. Degene die als laatste de ladder af heeft krijgt een zwarte stem. De anderen moeten proberen om met hun mond 160 gram rookworst op een schaal te leggen. Suzanne heeft geen idee waar de anderen de puzzelstukken voor de ladder vandaan halen. Pas als iedereen al puzzelt loopt zij naar de plek waar de stukken liggen.
Koos heeft als eerste zijn ladder af. De dames liggen achter, maar Suzanne haalt wel Anna en Jessie in. Ze zetten hun volle gewicht in om de ladder omhoog te hijsen. Anna lukt dat niet, en dus krijgt zij de zwarte stem.
Nicolette weegt de rookworsten van de anderen, en Dio blijkt er maar drie gram naast te zitten, hij wint immuniteit en drie munten. Koos is tweede en wint 2 munten, Suzanne wint 1 munt.
Dio neemt Thomas en Anna mee naar winnaarseiland, en ze kopen een wokschotel voor de munten van Dio en Anna, zij had er nog 1 over van de vorige keer.
Op het basiskamp vraagt Koos aan Jessie of ze met de andere drie plannen heeft gemaakt. Dat zet Jessie aan het denken. Ze denkt dat Koos niet meer te redden is, maar Suzanne misschien nog wel. Ze voelt zich de laatste van de vier, ze heeft de vorige keer veel stemmen ingezet en kan door de andere drie weggestemd worden op het laatst. De volgende morgen neemt ze Koos en Suzanne in vertrouwen, en ze besluiten gezamenlijk dat Suzanne haar stemmen gaat bewaren om nog een kans te maken de volgende keer.
Ook Dio heeft nagedacht, hij vraagt zich af of het wel zo slim is om alle stemmen in te zetten op Koos en Suzanne. Hij vindt Anna nog wel een risico, vanwege haar band met Jessie en de immuniteit die ze nog eens kan inzetten. Ze vertrouwen allebei Thomas 100% en zeggen elkaar dat ze hem nooit weg zullen stemmen.
Op de Eilandraad zien we dat Dio in ieder geval een stem gebruikt. Suzanne laat heel duidelijk haar kokertje dicht. Ook Jessie stemt niet. De urn blijft dicht. De volgende Eilandraad worden deze stemmen bekend gemaakt, en de stemmen van die ronde worden erbij opgeteld.
Volgende week zien we dat Anna verbaast is dat Jessie niet gestemd heeft, en er is een eetproef!