Dag 27
Thomas bespreekt het plan nog even. Alles gaat goed, zolang Suus maar niet wint. Dio, Anna, Jessie en Thomas zijn het helemaal eens. Suzanne is het geroddel achter haar rug een beetje zat. Gooi het maar open. Ik weet heus wel wat er gebeurt.
Jessie en Suus spreken vlak voor de proef nog even af dat ze bij hun plan blijven staan. Als Suus wint gaat Dio, als Dio wint gaat Suus. Dat is het enige wat we zeker weten. Op afvallerseiland vertelt JayJay  dat hij  het allemaal zwaar onderschat heeft, Bertie wist al dat ze de zwaarste maand van haar leven tegemoet ging.
De proef
Twee keer immuniteit.   Een man en een vrouw
Twee zwarte stemmen.
Op de buik  op de schommel, probeer zo hoog mogelijk te komen en de kokosnoten uit de stellage te tikken. Wie de meeste eruit tikt is veilig bij de eilandraad. We spelen het spel 8 minuten.


Dio gaat heel goed en Jessie ook. Thomas bakt er niet veel van en ook de andere dames krijgen nauwelijks een kokosnoot te pakken. De andere meiden komen bij. Allemaal 1 kokosnoot. Met nog 1 minuut te gaan wordt het wel heel spannend.  Welke dame pakt immuniteit? Met nog 2 seconden te gaan pakt Jessie immuniteit. Na heel veel zwarte stemmen heeft Jessie ook een winst in the pocket. Suzanne en Anna moeten een shoot-out  doen voor de zwarte stem. Anna wint dus alles valt goed voor team Dio
Jessie heeft 6 munten en Dio heeft er 3.  Ze nemen de panpizza want daar droomt Jessie al weken van. Ze nemen ook nog de appel en de meloen. Alles op.
Op afvallerseiland is er post:  Er moet een zeewaardig vlot gebouwd worden en ze krijgen te horen dat ze met zn tween naar de halve finale kunnen. Goed nieuws. Er moeten nog wel twee afvallers verslagen worden dan. Ze moeten samen aan het werk en dat doen ze ook meteen.Suzanne accepteert haar lot. Ik ga nog een dagje genieten. Het avontuur zit er voor mij op.
Jessie twijfelt, zal ik mijn stem gewoon stiekem bewaren ? Of worden ze dan boos op mij?
Dio en Jessie zijn het over n ding wel eens. Er is dit jaar geen afvallerseiland.
Ondertussen op afvallerseiland zouden ze het inbreuk vinden op de privacy als er nog iemand komt. We bouwen het vlot voor ONS.

dag 28
Thomas vindt het niet spannend meer. Maar er zijn nog mensen met stemmen. Thomas gaat alles inzetten. Een afspraak is een afspraak. Dio en Jessie gaan dat ook wel doen. Dan kunnen wij met vier de laatste proef spelen. Wie verliest ligt er dan uit. Anna denkt nog even anders. Zij heeft nog een immuniteitsstem. Waarom zou ze die inzetten? Ze is minder goed in proeven dan Thomas en Dio. Thomas zegt dat ze dat gewoon moet doen. Hij wordt fel. Afspraak is afspraak.


Dio twijfelt ook nog. Ik hoef maar 1 stem in te zetten en ik heb er twee. En nu zat ik ook nog te denken. Ik zou ook op Thomas kunnen stemmen. Stel je voor Suzanne stemt op Thomas, dan heeft hij er 5 en ga ik met 5 meisjes naar de volgende ronde. En ik heb dan nog een stem over. Ik heb een te goede positie. Het zou bijna dom zijn als ik er geen gebruik van maak. Ik ben een man van mijn woord, maar geldt dit tijdens dit spel?
Suzanne neemt afscheid van het kamp.
Iedereen gaat stemmen.

Anna zet haar immuniteitsstem in, alle stemmen op haar zijn weg.
De stemmen: Suzanne, Thomas, Suzanne, Suzanne, Thomas, Thomas, Thomas.

Jessie heeft niet gestemd.
Dio probeert uit te leggen dat hij het als een spel heeft benaderd.
Anna vindt het een lelijke streek. Jessie probeert het uit te leggen. Anna is hartstikke boos.
Thomas snapt het vanwege het spel maar afspraak is afspraak. Er is geen maarSuzanne mag dus weer terug naar het kamp.
De discussie gaat nog even door.

Later krijgt Thomas nog een aanbod: Ja gaan we doen